.

Podcasts
Terug naar overzicht
57,443x gelezen

Of je nu een rondje hardloopt op zaterdagochtend of in de auto zit op weg naar een belangrijke meeting, luisterboeken of podcasts kunnen altijd. Zet ze op je telefoon of tablet en laat je verleiden tot de magische wereld van de digitale boekenplank. Wij kozen er vier voor jou, want heus, dit miste jij nog in jouw leven.

Podcast 1: luister naar waargebeurde avonturen met Echt Gebeurd

Mensen vertellen over een aangrijpende levensgebeurtenis in deze podcast. Zo hoor je het verhaal van een vrouw die moest vluchten uit Iran, maar ook van een man die voorleest uit zijn puberdagboek. Soms inspirerend, de andere keer juist grappig en verrassend. Ook leuk: er wordt uit het hoofd verteld, dus zonder aantekeningen of ingestudeerde teksten. Kosten? Helemaal gratis. Je vindt de afleveringen van Echt Gebeurd op iTunes en SoundCloud.

Podcast 2: duik in de wereld van technologie met Note to Self

Alle vragen die je hebt over technologie en gadgets, worden beantwoord door de podcasts van Note to Self. De lengte van de podcasts is net niet te lang om je aandacht te verliezen (gemiddeld 20 minuten), maar lang genoeg om het onderwerp vanuit filosofisch perspectief te benaderen. De podcasts gaan over complexe onderwerpen, vertaald naar een toegankelijk verhaal zoals privacy en de vraag of de Amerikaanse overheid jou echt kan zien via de camera van jouw telefoon. De podcasts zijn gratis te beluisteren via de website.

Podcast 3: volg een mysterieus moordonderzoek met Serial

Liefhebber van misdaad en detectives? Dan is Serial een aanrader. De populaire podcastserie wordt ook wel vergeleken met de Netflix documentaireserie Making a Murderer. Het verhaal dat Serial vertelt, is non-fictief. In het eerste seizoen wordt het verhaal verteld van Adnan Syed, een jongen die levenslang heeft gekregen voor de moord op zijn ex-vriendin. In elke aflevering wordt de zaak stukje bij beetje gereconstrueerd en kom je meer te weten over het bewijsmateriaal. Is Adnan wel de dader? Knap staaltje onderzoeksjournalistiek komt in deze serie naar voren. Serial is gratis te downloaden via iTunes en Stitcher.

Podcast 4: luister naar bestellers met Storytel

Met keuze uit duizenden Nederlandse en Engelse luisterboeken is dit de ideale app voor ware audiobook-addicts. Blader door de aanbevelingen, categorieën of gebruik de zoekfunctie. Van zelfhulpboek tot thriller en van roman tot kinderboek. Wat dacht je van de biografie van John Cruijf, een thriller van Stieg Larsson of de bestseller van Hendrik Groen? Voor 9,99 euro per maand kun je onbeperkt snoepen van hun digitale boekenplank. Storytel vind je in de App Store en Google Play Store.

Heb jij nog een leuke suggestie om toe te voegen aan dit rijtje?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.