Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
9,295x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Bellen op de fiets: moet dit verboden worden?

Even snel een WhatsAppje sturen, een telefoontje plegen of een nieuw liedje opzetten op de fiets? Het mag, maar over een tijdje wordt het misschien verboden. Verkeersminister Schultz van Haegen is namelijk bezig met een wetsvoorstel om telefoongebruik op de fiets te verbieden. Voorlopig mag je je telefoon dus nog gebruiken. Of WhatsAppen of bellen op de fiets slim is, is een heel andere vraag. Wie met zijn telefoon bezig is, let namelijk niet op de weg. En dat zorgt voor een hoop ongelukken.

 

Verbod, geen verbod, verbod: hoe zit het nou?

In 2015 zei minister Schultz van Haegen nog dat er geen verbod op telefoongebruik op de fiets zou komen omdat het niet te handhaven is. Maar in mei 2016 vertelde ze dat ze ging onderzoeken of er toch een verbod moet komen. De minister constateerde namelijk dat een grootscheepse campagne niet had geholpen. Bovendien had ze een indringend gesprek met de vader van de 13-jarige Tommy-Boy, die verongelukte toen hij aan een Spotify-playlist werkte. “Jongeren tussen 12 en 21 zijn zó met hun mobiele telefoon bezig, dat ze meer aan het appen zijn dan voor zich kijken”, zei Schultz van Haegen. Afgelopen december vertelde ze de media dat ze volop bezig is met het ontwerpen van een wet die telefoongebruik op de fiets moet verbieden. Als het wetsvoorstel klaar is, moet hij nog worden goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer.

Bellen op de fiets: dit wil minister Schultz van Haegen

Bellen op de fiets

Bron: Wikipedia

Als er een verbod komt, dan wordt het opletten geblazen. Natuurlijk vooral op het verkeer. Maar ook op wat er nu precies wel en niet mag onder het verbod. De minister heeft van experts gehoord dat het touchscreen gebruiken het allergevaarlijkst is. Simpel gezegd wordt dat eigenlijk de regel: gebruik je scherm niet. Niet alleen als je je telefoon in je hand hebt, maar ook als je een smartphonehouder gebruikt. De minister erkent dat zo’n houder heel handig is in het verkeer voor bijvoorbeeld navigeren. Maar, stelt ze ook: “Bij binnenkomende berichten is de verleiding groot om de telefoon ook voor andere activiteiten te gebruiken.” Dan de grote vraag: mag bellen op de fiets onder het voorgestelde verbod? Dat ligt eraan. Bellen met de telefoon in je hand mag sowieso niet. Met een (bluetooth) headset wel. Maar een nummer draaien of telefoontje opnemen zal moeten met spraakcommando’s of het knopje op de headset. De stelregel van de voorgestelde wet is immers: handen af van het scherm tijdens het fietsen!

Slingerend WhatsAppen: twee maanden celstraf, op papier

Niet veel mensen weten het, maar eigenlijk is er nu ook al een verbod om lekker slingerend te WhatsAppen op je stalen ros. Hier kun je namelijk andere verkeersdeelnemers mee in gevaar brengen. En dat mag niet, zo is te lezen in artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Het moet dan wel gaan om zúlk gevaarlijk gedrag, dat er een reële kans is op een ongeval. Op papier kun je hiervoor twee maanden celstraf krijgen. Meestal levert het echter boetes op tussen de 100 en 1000 euro. Overigens gebeurt het nauwelijks dat fietsers hiervoor worden beboet door de politie, vaak komen ze er vanaf met een waarschuwing.

Bellen op de fiets

Bron: Wikipedia

Gevaar op de weg

Veilig Verkeer Nederland verwacht dat het aantal verkeersslachtoffers de komende jaren flink stijgt vanwege het smartphonegebruik. Uit onderzoek blijkt dat bellen een aanzienlijk deel van je aandacht in beslag neemt. Bovendien is uitwijken met één arm heel moeilijk. Door de opkomst van touchscreens en WhatsApp is er een verschuiving van bellen naar aandacht voor het scherm. Vooral daardoor vinden er veel meer ongelukken door telefoongebruik plaats. Twee seconden blijkt een soort kritische grens. Bij iedere tel die je langer met je telefoon bezig bent, neemt het gevaar exponentieel toe.

https://youtu.be/3RxwpuWUbl8

Hoeveel zie je als je WhatsAppt op de fiets? Bron: NOS op 3

De harde cijfers

Dit zijn de harde cijfers over smartphonegebruik in het verkeer, die komen uit onderzoeken in opdracht van minister Schultz van Haegen:

 • Bij 20 procent van de verkeersongevallen waarbij een jongere is betrokken, is er een telefoon in het spel.
 • 6 op de 10 jongeren gebruikt zijn telefoon weleens op de fiets, onder volwassenen is dit 3 op de 10.
 • Van de mensen die hun telefoon al fietsend gebruiken, doet 60 procent dat om te bellen, 40 procent om te WhatsAppen en 32 procent om muziek te luisteren.
 • 75 procent van de Nederlanders is voor een verbod op telefoongebruik op de fiets
 • 70 procent zegt dat hij door telefoongebruik van een fietser weleens een gevaarlijke situatie heeft meegemaakt

De (on)zin van een verbod

Zou zo’n verbod eigenlijk wel helpen om fietsongelukken met smartphones te voorkomen? Een verbod heeft in ieder geval een paar zonneklare voordelen. Het belangrijkste is volgens minister Schultz van Haegen dat er een duidelijke norm vanuit gaat: dit is onwenselijk gedrag. Bovendien zouden boetes een afschrikwekkende werking hebben. Maar er zijn ook mensen die beren op de weg zien. Zo vreest de politievakbond dat agenten het verbod niet kunnen handhaven, aangezien de politie nu al kampt met een enorme werkdruk. Bovendien stelde de minister eerder nog dat het in het buitenland niet lukt om zo’n verbod te handhaven. In Duitsland bijvoorbeeld worden nauwelijks boetes uitgedeeld omdat het lastig is om mensen op heterdaad te betrappen.

Zo ga jij veiliger met je telefoon om op de fiets

Natuurlijk is je telefoon in je broekzak of tas houden het allerveiligst. Maar als je toch per se je telefoon wilt gebruiken op de fiets, lees dan deze tips:

 • Gebruik voor het bellen een headset met bluetooth zodat er geen kabeltje in de weg kan zitten. In de winterkou is een bluetoothmuts een goede oplossing.
 • Luister geen muziek op je telefoon, aangezien je bijvoorbeeld sirenes en verkeersdeelnemers die van achteren komen niet hoort. Doe je het toch, zet de muziek dan in ieder geval niet te hard.
 • Als je je telefoon (toch) gebruikt voor navigeren of muziek luisteren, zet dan het geluid en trillen uit. Zo kun je de muziek of navigatie nog horen, maar word je niet gestoord door WhatsAppjes en andere pushberichten.
 • De veiligste manier om te navigeren, is om je telefoon op te bergen in je zak of tas en alleen (met een headset) te luisteren naar de instructies. Wil je toch per se naar het scherm kijken? Totdat er een verbod is, mag je – geheel op eigen risico – nog een smartphonehouder gebruiker. Dat is in ieder geval veiliger dan je telefoon in je hand houden. Finn maakt bijvoorbeeld universele houders die geschikt zijn voor iedere telefoon en fiets.

Bellen op de fiets Finn

Tot slot. De leukste manier om je telefoon in je broekzak te houden? De app Fietsmodus! Voordat je opstapt, schakel je de app in om offline te gaan. Met het offline fietsen scoor je punten, waarmee je leuke prijzen kunt winnen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.