.

De leukste vragen voor Siri
Terug naar overzicht
146,972x gelezen

Siri is niet alleen een handige virtuele assistent, maar ook nog eens een gezellige gesprekspartner. Altijd al benieuwd geweest of Siri ook humor heeft? Met deze grappige commando’s en vragen voor Siri kom je daar snel achter.

Siri is bijna onmisbaar voor Apple-gebruikers. Heb jij Siri nog niet op je iPhone ingeschakeld? Dan doe je dit heel makkelijk in je instellingen. Ga naar Algemeen > Siri > Schakel Siri in.

Dobbelen met Siri

Ben je alleen, maar heb je toch zin in een (simpel) spelletje? Dan kun je Siri de opdracht ‘Rol een dobbelsteen’ geven. Ook als je met vrienden op vakantie bent en geen dobbelstenen bij de hand hebt, springt Siri bij. Een voorbeeld van een spel om te spelen is ‘Eenentwintigen’ (ook bekend als ‘Mexen’). Wie het laagst gooit verliest een leven. In totaal heb je 6 levens en na elk verlies ga je door tot iemand 0 levens heeft.

Muziektalent van Siri

Een groot talent van Siri is beatboxen. Vraag ‘Kun je beatboxen’ en Siri gaat helemaal los. Vervolgens gooit ze er een paar secondelang een beatbox-sessie uit, wat ze naar eigen zeggen oneindig kan herhalen. Wist je daarnaast dat ze een talenknobbel heeft? Siri kan niet alleen beatboxen in het Nederlands, maar zelfs in het Engels en Japans. Zet de taalinstellingen van Siri op een andere taal en kom er zelf achter hoe groot haar talent is.

Gesprekstof genoeg

Vraag je Siri naar de zin van het leven, dan wordt het ineens een diepgaand gesprek. Toch weet de virtuele assistent van Apple er ook niet altijd het beste antwoord op. Iets wat haar niet kwalijk genomen kan worden, want het is ook nogal een complexe vraag natuurlijk. Siri doet in ieder geval haar best om er een goed antwoord op te geven.

“Het was een stormachtige nacht...”

De slimme assistent van Apple is een grappige verhalenverteller. Wil je een leuk verhaaltje horen, zeg dan tegen Siri ‘vertel mij een verhaal’. Ze praat niet graag over zichzelf, behalve bij deze vraag. Zo vertelt ze je namelijk graag waar ze vandaan komt en hoe ze is ontstaan.

 Virtuele huisdieren

Heb jij ooit gehoord van dieren als een Mogwai en Aibo? Siri blijkt deze dieren als huisdieren te hebben. Een duidelijk beeld van hoe het dier er precies uitziet is er niet, dus laat vooral je fantasie de vrije loop.

Kop of munt

Siri kan ook een virtueel muntje voor je opgooien en zo een antwoord geven op ‘kop of munt’. Weet je bijvoorbeeld niet wat je moet eten, ook dan kun je Siri om hulp vragen.

Nog een aantal leuke vragen die het vragen waard zijn:

  • Wat ben je aan het doen?
  • Ben je nou een man of vrouw?
  • Vind je mij leuk?
  • Waarom heeft Apple jou gemaakt?

Wist je dat?

In iOS 12 kun je allerlei Siri Shortcuts instellen om zo acties te automatiseren. Deze versie komt in het najaar van 2018 beschikbaar voor iedereen met een geschikt toestel voor iOS 12. Met de Shortcuts-app kun je losse of meerdere acties laten uitvoeren door een spraakcommando te geven. Zo kan Siri een bestelling voor je plaatsen, je eraan herinneren dat je een afspraak hebt of vastleggen hoeveel kopjes koffie je op een dag drinkt.

De app biedt een galerij met allerlei voorbeelden van mogelijke acties. Je kunt zelf ook acties maken met drag and drop. Om Shortcuts te gebruiken moet je eerst een routine aanmaken of één van de voorbeelden gebruiken. Je kunt de acties daarna laten uitvoeren vanaf het toegangsscherm of met Siri.

Voorbeelden van Shortcuts voor Siri:

  • Zet eieren op mijn boodschappenlijst in MijnLijstApp.
  • Boek een taxi naar Schiphol via MijnTaxiApp.
  • Start mijn workout in MijnWorkoutApp.

Welke vragen lijken jou het leukst om aan Siri te stellen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.