.

Site stil te gebruiken? Dit is hoe.
Terug naar overzicht
80,205x gelezen

Het is fijn als Siri met een “echte” stem terugpraat als je iets vraagt. Het geeft namelijk een gevoel van menselijke interactie. Maar soms heb je toch liever dat Siri stil is, bijvoorbeeld als je in een drukke omgeving bent. Gelukkig kan dit op maar liefst vier manieren.

Optie 1: Siri stilhouden op je iPhone

Siri praat standaard terug via de speakers van de iPhone en iPad. Wil je dit uitzetten? Het enige wat Siri zal doen is het geluidssignaal afgeven wanneer je ‘Hey Siri’ gebruikt of als er een Bluetooth-apparaat, koptelefoon of Carplay is aangesloten. Dit betekent dat je in de auto of met oordopjes in wel geluid hoort, maar niet als je op straat of in de winkel een vraag aan Siri stelt. Volg onderstaande stappen om het uit te zetten:

  1. Open de instellingen op je telefoon;
  2. Ga naar ‘Siri en zoeken’ en dan ‘Siri’;
  3. Kies voor ‘Alleen handsfree’.

Optie 2: Siri stilzetten met muteknop

De muteknop is ook te gebruiken om Siri stil te houden. Dit stel je als volgt in:

  1. Ga naar ‘Instellingen’;
  2. Kies voor ‘Siri en zoeken’, scroll naar beneden en tik op ‘Siri’;
  3. Kies de optie ‘Regel met belsignaalschakelaar’.

De geluidssterkte van Siri regel je nu met de volumeknop. Heb je hem ingeschakeld en volledig uitgezet dan zul je Siri dus niet horen. Zet je het geluid uit, dan zet je dus ook automatisch het geluid van je telefoon uit.

Optie 3: Typen in plaats van praten

In bovenstaande gevallen is het zo dat Siri niet terugpraat, maar jij alsnog een vraag/opmerking aan Siri moet stellen. Ook al gaat praten hoogstwaarschijnlijk een stukje sneller, soms wil je liever je vraag gewoon typen. En dit kan gelukkig! Het werkt als volgt:

  1. Open de instellingen op je telefoon;
  2. Ga naar ‘Siri en zoeken’ en dan ‘Siri’;
  3. Zet de schakelaar aan bij ‘Typ vragen aan Siri’;
  4. Activeer Siri en het toetsenbord verschijnt.

Optie 4: Apple Watch zonder geluid

De andere optie die je kan gebruiken, als je in het bezit bent van een Apple Watch, is via het horloge. Op de Apple Watch Series 0 t/m 2 laat Siri namelijk alleen het antwoord op je scherm zien en spreekt het dus niet uit. Heb je een nieuwe Apple Watch vanaf serie 3, dan spreekt Siri standaard het antwoord uit. Dit zet je uit op de Apple Watch via Instellingen > Algemeen > Siri.

Op welke momenten zou jij Siri stil willen gebruiken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.