Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

De leukste vragen voor Google Assistant
Terug naar overzicht
12,622x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Google Assistent: dit zijn de 27 handigste en grappigste commando’s

Apple heeft Siri, Samsung Bixby en Google de Google Assistent. Deze virtuele assistenten zijn superslim en superpersoonlijk. Ze kunnen zelfstandig dingen voor je opzoeken of uitvoeren, zoals een timer zetten, iemand bellen, het weerbericht voorlezen of beatboxen. De Google Assistent is misschien wel de allerslimste en allerpersoonlijkste van dit illustere assistententeam. Dit zijn de 27 handigste en grappigste commando’s voor de Google Assistent!

Gezocht: Google Assistent (m/v)

Alle techgiganten zetten zwaar in op hun eigen spraakassistenten, oftewel virtuele assistenten die je met gesproken of getypte commando’s allerlei taken kunt laten uitvoeren. Deze kunstmatig intelligente hulpjes zijn niet alleen beschikbaar op smartphones, maar ook op bijvoorbeeld tablets en smart home-apparaten zoals slimme luidsprekers.

Een tijdje geleden schreven we al over de grappigste vragen en commando’s voor Apples Siri. De Google Assistent van Google is zeker zo slim als Siri. Voor bijna alle toestellen met Android 6.0 Marshmallow of hoger is de Google Assistent standaard beschikbaar. En dankzij de gratis app in de App Store kunnen ook iPhone-bezitters ‘m gewoon gebruiken.

Hoe werkt de Google Assistent?

Om de Google Assistent te activeren, druk je op Android-toestellen de home-knop één seconde in. Bij sommige toestellen en slimme speakers kun je ook ‘Oké Google’ zeggen om ‘m te activeren. Als iPhone-bezitter is het iets meer werk: je moet namelijk eerst nog de app openen.

Vragen stellen en commando’s geven kan via steminvoer, dat is veruit het snelst en makkelijkst. Als je wilt, kun je het commando ook typen. Je kiest zelf wat je wilt delen en van welke apps de Google Assistent gebruik mag maken.

De 27 handigste en grappigste commando’s voor de Google Assistent

De Google Assistent is dan wel gemaakt door hét zoekmachinebedrijf, maar hij kan veel meer dan alleen maar informatie voor je opzoeken. Kijk maar eens naar deze 27 handige en grappige commando’s.

Opzoeken en uitvoeren

 1. ‘Zet een timer van 5 minuten.’Google Assistent commando’s
 2. ‘Laat me mijn foto’s van koffie zien.’ (Gevolg: je ziet alle foto’s van koffie in jouw Google Foto’s-account.)
 3. ‘Zet romantische muziek op.’
 4. ‘Sms Maya ‘Ik kom er zo snel mogelijk aan’.’
 5. ‘Bel Bob via de luidspreker.’
 6. ‘Herinner me eraan de was te doen wanneer ik thuis ben.’
 7. ‘Laat een schattige puppyvideo op YouTube zien.’
 8. ‘Hoe zeg ik ‘aangenaam kennis te maken’ in het Frans?’
 9. ‘Wat is 20 procent van 80?’
 10. ‘Navigeer naar mijn werk.’

Actions

Google Assistent commando’sBedrijven kunnen hun eigen ‘actions’ bouwen in de Google Assistent. In de Assistent kun je
bijvoorbeeld praten met:

 1. Albert Heijn (‘Welk recept kan ik maken met kip, komkommer en aubergine?’)
 2. com (‘Welk cadeautje moet ik voor Vaderdag kopen?’)
 3. Essent (‘Hoeveel energie heb ik deze week verbruikt?’)
 4. NOS (‘Wat is het laatste nieuws?’)
 5. Rabobank (‘Wat is mijn saldo?’)

Helaas word je nog niet meteen doorgestuurd naar de externe diensten in kwestie, je moet eerst tegen de Assistent zeggen: ‘Praat met <naam bedrijf>.’

Apparaten

De Google Assistent kan ook het commandocentrum zijn voor je smart home, waarin je apparaten met elkaar samenwerken en op afstand zijn te bedienen. Dankzij de Google Assistent kun je dus slimme apparaten zoals je thermostaat, lampen, speaker, deurbel of beveiligingssysteem bedienen. Dat kan via je telefoon of tablet, dan wel via een slimme speaker met ingebouwde Google Assistent.
Een paar voorbeelden:

 1. Google Assistent commando’s‘Zet de verwarming op 20 graden.’
 2. ‘Wat gebeurt er bij de voordeur?’ (Gevolg: je ziet een live videostream van je slimme deurbel.)
 3. ‘Dim de lichten in de woonkamer.’
 4. ‘Zet het volume van de muziek zachter.’
 5. ‘Schakel het alarmsysteem uit.’

Vermaak

De Google Assistent is net een assistent van vlees en bloed. Hij kan je vermaken, opvrolijken en heeft zelfs menselijke eigenschappen. Een greep uit de mogelijkheden:

 1. Google Assistent commando’s‘Vertel eens een grap.’
 2. ‘Waar denk ik nu aan?’ (Antwoord: ‘Je denkt nu: “Als mijn Google Assistent raadt wat ik denk, dan schrik ik me kapot.”’)
 3. ‘Self destruct.’
 4. ‘Kun je een stukje beatboxen?’
 5. ‘Wat is je lievelingskleur?’
 6. ‘Vertel me iets goeds.’ (Een voorbeeld van het antwoord: ‘Ik las op Wikipedia dat de lever het enige inwendige orgaan is dat zichzelf kan regenereren.’ En druk je op vervolgens op ‘Nog eentje’: ‘Volgens Nrc.nl zijn kangoeroes bijzonder milieuvriendelijk. Hun windjes bevatten weinig methaan en de kangoeroe recupereert de gassen om ze om te zetten in energie 💨.’)
 7. ‘Stel eens een triviavraag.’

Google Duplex: Google Assistent 2.0

De Google Assistent is de slimmere opvolger van Google Now. En de nog veel slimmere opvolger van de Google Assistent staat ook al in de startblokken: Google Duplex. Deze uitbreiding van de Google Assistent kan natuurlijk klinkende conversaties voeren door menselijke spraak bijna feilloos na te doen, inclusief af en toe een ‘hmm’ of ‘euh’.

Duplex kan bijvoorbeeld geheel zelfstandig een afspraak bij de kapper maken of een tafel in een restaurant reserveren. Bekijk het filmpje hieronder maar eens, waarin Google Duplex een kapper belt.

Duplex wordt sinds eind 2018 uitgerold in de Verenigde Staten, zij het voorlopig alleen op Google Pixel-toestellen in bepaalde steden. Het gaat dus nog wel even duren voordat er een Nederlandse versie beschikbaar is.

Google Assistent versus Samsungs Bixby

Heb je een midrange (= 250 tot 500 euro) of high-end (= meer dan 500 euro) Samsung-toestel? Dan heb je ook Bixby op je de telefoon, de assistent van Samsung. Wees gerust: Bixby en de Google Assistent bijten elkaar niet. Sterker nog: ze vullen elkaar prima aan. Bixby is (voorlopig) meer voor taakjes op je telefoon zelf, denk met name aan de Samsung-apps voor je camera, contacten, galerij, berichten en instellingen. Zo kan ‘ie bijvoorbeeld apps openen, de zaklamp aanzetten, een screenshot, selfie of foto nemen en het scherm uitzetten. De Google Assistent is (vergeleken met Bixby) meer naar buiten gericht en blinkt vooral uit in internetgebaseerde zoekopdrachten en acties.

Wat vind jij het handigste commando voor de Google Assistent?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.