.

Telefoon verloren? Dit kun je doen
Terug naar overzicht
73,420x gelezen

Loop je ook wel eens de deur uit en bedenk je: “Help, ik ben mijn telefoon kwijt.” Het overkomt ons gelukkig allemaal wel eens. Vaak vind je ‘m al snel weer terug. Maar ben je bang dat je telefoon gestolen is? Of heb je nu écht geen idee waar je telefoon is gebleven. Dan zijn deze tips handig voor jou!

Android-telefoon kwijt? Zo vind je hem

Je Android-toestel vinden als je hem kwijt ben, doe je met ‘Vind mijn apparaat’. Dit is een dienst van Google en houdt voor je bij waar je telefoon precies is. Het is van belang dat je deze functie inschakelt. Dit doe je in ‘Instellingen’, tik vervolgens op ‘Beveiliging & privacy’ en vink ‘Vind mijn apparaat’ aan.

Volg deze stappen en je vindt je Android-telefoon terug

Om je Android-telefoon terug te vinden is het verstandig deze zes stappen goed te volgen. Zo weet je in een korte tijd waar je de telefoon hebt achter gelaten.

 1. Log in met je Google-account via Find my device van Google. Zorg ervoor dat dit ook het Google-account is waarmee je bent ingelogd op je mobiel. Er is ook een app.
 2. Vervolgens zie je een overzicht van apparaten die ingelogd zijn op dit account. Kies voor het device waar je naar zoekt. Meestal wordt je telefoon direct getoond, zoals op het voorbeeld te zien is. Android Telefoon is kwijt. Google vind mijn apparaat.
 3. Je kan in het linker overzicht aangeven wat je met je telefoon wilt doen. Je hebt nu 3 opties: bellen, vergrendelen of wissen.
 4. Kies voor geluid afspelen als je nu zeker weet dat hij in de buurt ligt of hoopt dat iemand hem dan wellicht vindt en hem terugbrengt naar de rechtmatige eigenaar. Het geluid van je telefoon gaat sowieso af, ook als je hem in stille modus hebt staan.
 5. Kies voor vergrendelen om je telefoon te vergrendelen met een wachtwoord. Daarbij kun je er ook voor kiezen om een bericht achter te laten voor de vinder.
 6. Kies voor wissen als je bijna zeker weet dat je telefoon gestolen. Hiermee zet je je mobiel terug op fabrieksstand waardoor je alle apps, muziek, foto’s en instellingen verwijderd. Staat je telefoon uit? Dan worden de fabrieksinstellingen uitgevoerd zodra hij aangezet wordt. Let op: doe deze optie alleen als je er echt zeker van bent dat je hem niet meer terugkrijgt. Als je je telefoon wist, verdwijnt hij ook uit ‘Vind mijn apparaat’.Android telefoon kwijt. Google vind mijn bedrijf.

Zo vind je je iPhone

Als je je iPhone verliest of vermoedt dat hij gestolen is, kun je het apparaat met behulp van de volgende stappen vinden en je informatie beschermen. Gebruik hiervoor de Zoek mijn-app.

 1. Zorg ervoor dat de optie Zoek mijn [apparaat] is ingeschakeld voordat hij kwijtraakt.
 2. Open de Zoek mijn-app of log in met je Apple ID op iCloud en klik op ‘Zoek iPhone’. Als het apparaat in de buurt is kun je een geluid af laten spelen om het te helpen vinden. Dit geluid speelt ook af wanneer de stille modus actief is op je iPhone.
 3. Ligt hij niet in de buurt? Geef hem dan op als verloren. Hiermee wordt je iPhone op afstand vergrendeld (zie volgend kopje hoe je dit doet).
 4. Gebruik je de functie ‘Delen met gezin’? Dan kunnen familieleden je helpen met zoeken.

Een apparaat als verloren opgeven

Mocht je iPhone dus niet in de buurt liggen, kan je hem opgeven als verloren. Dat doe je als volgt:

 1. Open de Zoek-mijn app en selecteer ‘Apparaten’.
 2. Kies je iPhone.
 3. Scrol omlaag naar ‘Geef op als verloren’ en tik op ‘Activeer’.
 4. Kies ‘Ga door’ en voer het telefoonnummer in die je afgebeeld wil hebben op je scherm.
 5. Selecteer ‘Activeer’.

iPhone telefoon kwijt

Diefstalvrij koopje

Wat een pech, je telefoon is weg. Ben je er vrijwel zeker van dat je mobiel gestolen is? Blokkeer dan eenvoudig je simkaart door naar Mijn Simyo te gaan. Mocht je de telefoon later terugvinden kun je het ook weer deblokkeren.

De aanschaf van een nieuwe telefoon is vaak het eerste wat in je opkomt als je je telefoon voorgoed kwijt bent. Dit is een dure investering, waardoor het kopen van een tweedehands telefoon voor velen een goed idee is. Wil je er zeker van zijn dat de gebruikte telefoon die je koopt niet gestolen is? Via de website van de Rijksoverheid kun je met een IMEI-nummer (uniek nummer van je telefoon) bekijken en controleren of het tweedehands-toestel niet bij de politie als gestolen of vervalst geregistreerd staat. Het aanvragen van een IMEI-nummer bij de verkoper is alvast verstandig. Met dit nummer kun je controleren of je dus boefproof en diefstalvrij een tweedehands-smartphone koopt.

Ben jij je telefoon wel eens verloren en heb je hem toen teruggevonden?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.