.

Terug naar overzicht
44,759x gelezen

Wist je dat Nederlanders écht op de centen letten? Dat blijkt uit ons jaarlijkse onderzoek naar de ‘waarom-duur-doen-mentaliteit’ [1]. Wij Nederlanders hebben allerlei slimme manieren om alles uit het leven te halen zonder daar te veel voor te betalen. Zo deelt de helft van de mensen abonnementen op streamingdiensten met elkaar, googelt bijna iedereen weleens naar de beste dealtjes en is de meerderheid geabonneerd op een nieuwsbrief om exclusieve kortingen te ontvangen.

Wij zijn daar wel over te spreken, want bij Simyo geloven we dat de beste kwaliteit niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Daarom presenteren we: Simyo's handigste bespaartips!

De beste aanbiedingen vinden

Ruim driekwart van de Nederlanders (77%) maakt z’n boodschappenlijstje regelmatig op basis van de beste aanbiedingen in de supermarkt. En een op de vijf (21%) doet het zelfs altijd!

Simyo-tip: Folderz. Met deze website en app blijf je op de hoogte van de aanbiedingen van zo'n beetje alle winkelketens van Nederland. De zoekfunctie is top: wil je zien waar je het goedkoopst koffie kunt scoren? Typ het in en je weet ‘t meteen! In de app kun je ook alvast je boodschappenlijstje maken. Kijk, dat is handig.

Tweedehands kopen in plaats van nieuw

Sommige spullen kun je prima tweedehands kopen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, want je doet ook het milieu er een groot plezier mee. Gelukkig onderzoeken de meeste Nederlanders (55%) weleens of een product tweedehands beschikbaar is voordat ze het nieuw aanschaffen. Lekker bezig!

Simyo-tip: Marktplaats is natuurlijk al lang geen geheim meer voor tweedehands spullen, en ook steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar Fashionliefhebbers halen hun hart op bij Vinted. Het is trouwens ook een goeie plek om een extra zakcentje te verdienen met kledingstukken die bij jou thuis liggen te verstoffen. Ben je op zoek naar mooie vintage meubels of woonaccessoires, kijk dan eens op Whoppah of trek je stoute schoenen aan en bied op producten op veilingsite Catawiki.

Extra tip! Een telefoon tweedehands kopen kan spannend zijn. Wist je dat je bij Simyo refurbished telefoons kunt kopen? Deze tweedehands top-smartphones zijn volledig gecontroleerd, gerenoveerd en gereinigd, en hebben dezelfde garantie als nieuwe toestellen.

Besparen op uit eten gaan

Ook vroegen we aan Nederlanders waarop ze het eerst zouden besparen, als het echt zou moeten. ‘Uit eten gaan’ werd het vaakst genoemd. Niet verwonderlijk dus, dat we in de horeca het liefst ‘water from the crane’ krijgen: maar liefst 89% vindt het op zijn minst een beetje zonde om daarvoor te betalen.

Simyo-tip: TheFork. Hier bespaar je extra op uit eten gaan. Van Michelin restaurant tot aan de toko om de hoek: het regent aanbiedingen. Bijvoorbeeld korting op gerechten, speciale menu’s voor een leuk prijsje of zelfs 50% korting op je hele bestelling. Extra mooi meegenomen zijn Yums, dat zijn spaarpunten die je verdient als je via TheFork bij een restaurant reserveert. Blijf je liever lekker thuis, dan vind je op Uber Eats en Thuisbezorgd ook super deals. Soms zelfs twee gerechten voor de prijs van een. Dat tikt lekker aan!

Hoewel we beparen op uit eten gaan, lopen we toch massaal restaurants in. Maar liefst  60% van de Nederlanders is weleens naar de wc gegaan in een restaurant of café waar ze verder niks kochten. We begrijpen het goed, want hoge nood is nooit fijn. Wil je van tevoren zeker weten of het oké is om ergens naar de wc te gaan, en dat het een schone plek is, dan is deze voor jou:

Simyo-tip: HogeNood. Een app waar je de dichtstbijzijnde wc kunt vinden en meteen kunt zien wat voor faciliteiten er zijn. Het gaat niet alleen om openbare wc’s: iedereen met een wc mag zich aanmelden. Wat een tof initiatief!

Voordelige smartphones en telefoonabonnementen

Nederlanders zijn niet zo van het pochen. Slechts 4% vindt het heel belangrijk om dure spullen te hebben. Ook als het om onze smartphones gaat, hoeven we niet het duurste van het duurste. Maar liefst 84% is het namelijk eens met de stelling: 'Mijn mobieltje hoeft niet het nieuwste model te zijn, maar moet gewoon goed werken.’ Kijk, daar zijn we het bij Simyo nou helemaal mee eens.

Simyo-tip: voordelige smartphones met abonnement. Bij ons koop je betaalbare telefoons van de beste merken met twee jaar garantie. Je hebt de zekerheid van het netwerk van KPN en de Consumentenbond heeft ons al 30 keer uitgeroepen tot de beste mobiele provider van Nederland. Dat is wel heel fijn besparen!

Ook als het gaat om telefoonabonnementen, willen Nederlanders niet meer betalen dan noodzakelijk, zolang ze maar goed zitten: bijna negen van de tien willen gewoon betrouwbare service zonder onnodige extra’s.

Simyo-tip: Sim Only van Simyo biedt je de vrijheid om zelf te bepalen welke bundels je neemt. Je kunt je bundels altijd aanpassen, óók omlaag. Als je thuis een abonnement op KPN hebt, kun je gebruikmaken van Simyo Compleet, waarbij je je bundels gratis verdubbelt. De beste kwaliteit voor een scherpe prijs.

[1] Het onderzoek is uitgevoerd door een professioneel onderzoeksbureau onder meer dan 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, representatief naar geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie, opleiding en regio.

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.