Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

smart home telefoon afstandsbediening huis
Terug naar overzicht
4,304x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Telefoon als afstandsbediening voor je smart home

Het is avond. Vanuit je luie stoel kijk je tv, maar het programma is saai en in huis is het ook een beetje koud. Met je telefoon zet je daarom de kachel wat warmer en stream je vanuit de cloud een spannende film naar je tv. In een smart home kan het en daarin is jouw telefoon de afstandsbediening van alle smart home apparaten. Ontdek hier wat er allemaal mogelijk is!

Wat is een smart home?

wat is een smart homeEen smart home is een slim huis met slimme apparaten die automatisch taken uitvoeren. Zoals het hoger zetten van de kachel zodra jij thuis bent. Of het automatisch inschakelen van verlichting als het donker wordt. Zo’n smart home is allang niet meer iets van de toekomst. Elk huis - hoe oud of klein hij ook is - kan ‘smart’ worden. Hoe? Dankzij internet of things.

Wat is internet of things?

Iwat is internet of thingsnternet of things is de verzamelnaam voor op het oog normale huishoudelijke apparaten die je met internet kunt verbinden. Op die manier zijn dit smart home apparaten die je via een app op je telefoon bedient. Zo zet je met een druk op de knop een wasje aan of schakel je de kachel uit.

Hoe maak ik mijn eigen smart home?

Iedereen kan zijn eigen smart home maken. Smart home apparaten zijn makkelijk in gebruik en worden bovendien steeds goedkoper. Voor een paar euro heb je bijvoorbeeld al een slimme lamp. Ontdek hieronder op welke manieren jij je huis ‘smart’ maakt.

Slimme verlichting

smart home slimme verlichtingWil je zonder veel moeite en geld het ‘smart home gevoel’ krijgen? Slimme verlichting is een mooie manier om te beginnen met de bouw van jouw smart home. Een slim lichtbolletje kost een paar euro en die past gewoon in de lampen bij jou thuis. Met apps als Nedis Smart Life bedien je ze. Handig: met deze app kun je meerdere lichten toevoegen aan ‘kamers’. Zodat je in een keer alle verlichting in bijvoorbeeld je woonkamer dimt. Ideaal als je samen romantisch een film via de Chromecast van je telefoon streamt naar je tv!

Complete systemen voor slimme verlichting zijn er ook, zoals Philips Hue. Deze lampen gaan automatisch aan als je thuis komt. Hoe dat kan? Philips gebruikt ‘geo fencing’. Hue pikt het GPS-signaal van je smartphone op als je bijna thuis bent en zet de verlichting dan aan.

Slimme kachel

Nooit meer wakker worden in een koud huis? Of thuiskomen in een kille woonkamer? Een slimme kachel zorgt dat jouw woning altijd op temperatuur is als jij thuis bent. Een goed voorbeeld is de Google Nest. Zodra je deze installeert, analyseert deze slimme thermostaat je gewoontes. Op basis hiervan maakt Nest een gepersonaliseerd verwarmingsschema.

Zo blijft de kachel bijvoorbeeld op woensdagochtend aanstaan, omdat Nest na analyses weet dat je dan thuis werkt. Via een app op je telefoon kun je altijd de temperatuur aanpassen. En met de Nest-app kun je het verwarmingsschema voor de volgende zeven dagen instellen. Handig als je op vakantie gaat en je niet onnodig wilt stoken. Makkelijk bespaard!

Slimme beveiliging

smart home slimme beveiligingMet smart home apparaten is het ook makkelijker om je huis beter te beveiligen. Hier heb je geen duur beveiligingsbedrijf meer nodig: slimme beveiliging installeer je makkelijk zelf. Zoals een slimme deurbel, waarmee je ziet wie er aanbelt. Of een Nest Cam onder het afdakje bij de achterdeur, die ’s nachts bij beweging automatisch opneemt. Stuk voor stuk smart home apparaten met een afschrikkende werking. Fijn om te weten: deze apparaten werken allemaal draadloos. Je hoeft dus niet allerlei internetkabels door je huis naar buiten te trekken.

Slimme rook- en koolmonoxidemelders

Sommige smart home apparaten werken meer op de achtergrond. Zo heb je slimme rook- en koolmonoxidemelders. Deze kunnen niet alleen hard piepen (wel zo belangrijk), maar communiceren ook via een app op je telefoon. Zo weet je precies hoeveel batterij ze nog hebben en welke rookmelder rook detecteert. Op deze, minder opvallende manier, is je woning dus ook al snel ‘smart’ én veiliger.

Moet jouw woning écht superslim worden? Dan kun je slimme rook- en koolmonoxidemelders bijvoorbeeld koppelen aan slimme Philips Hue-verlichting. Gaat de rookmelder af? Dan gaat de slimme verlichting ook knipperen. Zo is het alarm voor niets en niemand te missen.

Je huis ‘automatiseren’ met smart home apparaten

huis automatiseren smart home apparatenMet smart home apparaten als verlichting die je met een druk op de app-knop aanzet is je woning op een makkelijke manier al slim. Eén echt smart home doet dit soort dingen automatisch en begrijpt precies wanneer jij welke handeling wilt laten uitvoeren. Een écht smart home is, kortom, geautomatiseerd. Tijd voor wat voorbeelden!

Automatische gordijnen

In superslimme huizen werken smart home apparaten met elkaar samen. Bijvoorbeeld: de slimme bewegingssensor ziet dat jij ’s ochtends van de trap naar beneden loopt. Dit laat hij weten aan je slimme gordijnen, die daarop automatisch opengaan. Hallo uitzicht!

Wasmachine bedienen

Slimme wasmachines zijn er ook. Hierbij hoef je alleen zelf de was en het wasmiddel in de machine te stoppen en vervolgens bepaalt de slimme wasmachine het juiste moment om te beginnen. Bijvoorbeeld in daluren voor stroom, zodat je een lagere energierekening krijgt.

Stofzuiger activeren

smart home slimme stofzuigerNooit meer stofzuigen en tóch een schoon huis hebben? Dankzij robotstofzuigers is dat mogelijk. Deze stofzuigers gaan op momenten dat je niet thuis bent aan het werk. Zit zijn werk erop? Dan rijdt hij zelf weer naar zijn oplaadpunt. Zo kom jij thuis in een schoon huis en is de stofzuiger volgende keer weer opgeladen.

Hoe zit het met je privacy in een smart home?

smart home apparaten privacyFabrikanten krijgen dankzij het internet of things en smart home apparaten steeds vaker toegang tot niet alleen je huis, maar ook je leefgewoonten. Goed om te weten: deze data wordt vaak anoniem en versleuteld opgeslagen. Toch is het goed om kritisch naar een product te kijken voordat je ‘m in huis plaatst. Zo is het gebeurd dat slimme webcams niet goed beveiligd waren, zodat anderen een kijkje in huizen konden nemen. Vooraf goed research doen, helpt je om te weten of de beveiliging van een smart home apparaat in orde is.

Je smartphone als afstandsbediening

smart home smartphone als afstandsbedieningOnze huizen worden steeds slimmer. Handig, want jij hebt zo minder omkijken naar de huishouding en op deze manier bespaar je geld op bijvoorbeeld je energierekening. Het wordt steeds makkelijker om je huis slim te maken en dat komt omdat je telefoon de afstandsbediening van je huis is.

Alle smart home apparaten zijn via apps te bedienen. En zo is jouw telefoon dus de spin in het slimme web. Het enige dat je moet doen? Zorgen dat hij is verbonden met wifi, want zo kun je alle apparaten thuis aansturen. Die zitten immers op hetzelfde netwerk. Extra voordeel: zo verbruik je ook geen MB’s van je Sim Only internetbundel. Twee vliegen, één klap!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.