Prepaid opwaarderen

Wil je graag van tevoren bepalen wat je uitgeeft aan telefoneren en internetten? Dan is Prepaid van Simyo wat je zoekt. Door de vaste tarieven weet je waar je aan toe bent. En je zorgt zelf voor het opwaarderen van je Prepaid, zodat er genoeg saldo is. Zo bepaal je altijd je eigen genoeg.

Opwaarderen Prepaid saldo – hoe werkt het?

Als je een Prepaid simkaart koopt, dan kies je een starttegoed om mee te bellen en sms'en. Er zijn drie mogelijkheden: 7,50, 22,50, en 35,00 euro. Deze bedragen zijn inclusief het gratis extra tegoed dat je erbij krijgt. Zodra je simkaart is bezorgd, kun je gaan bellen en sms’en. Je hebt nu ook toegang tot de Mijn Simyo-omgeving. Hier kun je via de computer je saldo in de gaten houden en opwaarderen met een bedrag dat je zelf kiest. Wel is er een minimum opwaardering van 10 euro.

In die Mijn Simyo-omgeving kun je ook internetbundels activeren. Het saldo van je internetbundels kun je dan ook monitoren.

Je Prepaid opwaarderen kun je handmatig doen in Mijn Simyo. Vind je het handiger als je er niet meer aan hoeft te denken? Dan stel je in Mijn Simyo in dat het voortaan automatisch gebeurt. Dit doe je onder het tabje ‘Overzicht’.

Betalen kan op verschillende manieren:

  • Met iDEAL (internetbankieren)
  • Je geeft een eenmalige machtiging
  • Met een Nederlandse creditcard
Tegoed op. Wat nu?

Als je tegoed opgaat tijdens een gesprek of een internetsessie, dan wordt je niet direct afgesloten. Je kunt je sessie nog gewoon afmaken. Maar je maakt nu dan wel extra kosten en je saldo gaat tijdelijk in de min. Dit saldo moet je aanvullen om weer te kunnen bellen en internetten. De nieuwe bundel gaat pas in nadat de looptijd van de oude is afgelopen. In de tussentijd kun je wel mobiel internetten tegen het pay-as-you-go tarief. Hier lees je meer over de tarieven.

Het is verstandiger om het niet zover te laten komen. Controleer dus regelmatig je tegoed via Mijn Simyo. Tip: neem voor je internetverbruik een app met een MB-meter. Lees alles over de handigste apps om je dataverbruik in de gaten te houden in deze blogpost.

Ook handig om te weten over Prepaid opwaarderen

We rekenen in hele kB’s en ronden af naar boven. Je dagbundel is 24 uur achter elkaar actief. Een maandbundel is dertig dagen aaneengesloten actief.

Je beltegoed blijft gewoon staan als je elke zes manden ten minste één uitgaand gesprek hebt of één sms’je verstuurt. Als je meer dan zes maanden niet belt of sms’t wordt je nummer afgesloten.

Je kunt Simyo ook eenmalig machtigen zodat je tegoed in de toekomst automatisch wordt opgewaardeerd als jij daar de opdracht voor geeft. Als je het echt automatisch wilt laten afschrijven, moet je dat zelf aanzetten bij Mijn Simyo.

Je opwaarderingen kunnen niet worden teruggestort, maar blijven voor je staan. Het is niet mogelijk om via de e-mail je tegoed op te waarderen.

De Consumentenbond vindt Simyo meest betrouwbaar

De Consumentenbond beoordeelde Simyo als het meest betrouwbare provider vergeleken met andere mobiele providers. Onze belkwaliteit is het beste en het internet heeft de minste storingen. Je gebruikt bij Simyo het betrouwbare netwerk van KPN. Je leest er hier meer over.