Visual beste betaalbare smartphones

De vijf beste betaalbare smartphones uitgelicht

Telefoons & Tech

Betaalbare smartphones worden steeds beter. Wij zochten er een aantal voor je uit die stuk voor stuk een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. In dit artikel lees je over de vijf beste smartphones van maximaal 250 euro.

Waarom kiezen voor een betaalbare smartphone?

Simyo Sim Only beste betaalbare smartphonesJe hoeft niet meer de hoofdprijs te betalen voor een smartphone die snel is. Steeds meer betaalbare telefoons hebben namelijk goede hardware, waardoor ze snel en fijn in gebruik zijn. Met deze telefoons kun je, zonder dat je een klein fortuin uitgeeft, prima whatsappen of facebooken. Daarnaast ben je het goedkoopste uit als je zelf een telefoon koopt en daarbij Sim Only neemt. Aan het einde van de abonnementsperiode ben je minder geld kwijt dan bij een abonnement waarbij je de telefoon maandelijks afbetaalt.

Hoe kies je de juiste smartphone?

Simyo onderzoektEr zijn heel veel betaalbare smartphones te koop. Zie dan maar eens de juiste uit te kiezen. Best een belangrijke keuze, want een telefoon is een duur apparaat dat je dagelijks gebruikt. Dan wil je waarschijnlijk niet dat hij hapert en traag in gebruik is.

Om je te helpen bij het maken van een goede keuze, schreven we al over wat de belangrijkste hardware van een smartphone is. Dit zijn de onderdelen die bepalen hoe snel de telefoon werkt. Nu lichten we vijf goede betaalbare smartphones uit, zodat je minder tijd kwijt bent aan het uitkiezen van de juiste telefoon.

De vijf beste betaalbare smartphones

Elke onderstaande smartphone heeft een specifiek voordeel of een speciale mogelijkheid waardoor hij uniek in zijn prijsklasse is. De ene telefoon in deze lijst is niet zozeer beter dan de andere, want ze hebben stuk voor stuk goede hardware, zijn snel in gebruik en haperen niet.

Wiko Fever: snelle hardware zorgt voor fijn gebruik

Wiko FeverDe Wiko Fever is een goed voorbeeld van een betaalbare telefoon met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hij is verkrijgbaar vanaf 185 euro, heeft 3 GB werkgeheugen en een scherm met full HD-resolutie. Dit is uniek voor een telefoon van deze prijs. Een extra voordeel is dat Wiko de Fever uitrust met een nauwelijks aangepaste versie van Android, waardoor er niet allemaal apps op staan die je toch niet gebruikt. Hierdoor blijft hij lekker snel in gebruik.

Honor 5X: betaalbare topper met prima camera

Honor 5XDe Honor 5X heeft een full HD-scherm, 2 GB werkgeheugen en als extra voordeel een goede 13-megapixelcamera. Honor is een dochtermerk van Huawei en het verkoopt zijn smartphones alleen online. De fabrikant kan daardoor de Honor 5X scherp geprijsd op de markt zetten. Extra kosten, zoals dat van winkelpersoneel, hoeven namelijk niet in de verkoopprijs te worden verwerkt. Bespaartip: Honor biedt de 5X aan via Vmall, de webwinkel van Huawei. Als je hier een account aanmaakt, ontvang je regelmatig kortingscodes voor de aangeboden smartphones en accessoires, waaronder de Honor 5X. Deze telefoon kost normaal ongeveer 230 euro, maar je kunt via Vmall zomaar tientallen euro’s korting krijgen.

Motorola Moto G 2015: de zuinigste keuze

Motorola Moto G 2015Deze waterdichte smartphone van Motorola is één van de budgettoppers van 2015. Motorola weet hoe het de hardware en software van een smartphone goed op elkaar afstemt. Hierdoor hapert de Moto G 2015 niet en gaat de batterij lang mee. De telefoon heeft een HD-scherm waarop video’s goed te zien zijn en hij maakt foto’s in 13 megapixel. De Moto G 2015 kost iets meer dan 200 euro en is voor deze prijs één van de beste telefoons van dit moment.

Microsoft Lumia 650: een echt snelheidsmonster

Microsoft Lumia 650Deze smartphone valt op met zijn slanke ontwerp en luxueuze uitstraling. Dit komt omdat de Microsoft Lumia 650 voor een groot deel is gemaakt van aluminium, iets dat vooral dure smartphones hebben. De telefoon heeft Windows 10 als besturingssysteem en is lekker snel in gebruik. Zo starten apps snel op en gaat de batterij lang mee. De Microsoft-smartphone scoort bonuspunten met zijn mooie HD-scherm. Hiervoor gebruikt de fabrikant de Amoled-technologie. Kleuren worden hiermee mooier weergegeven dan met de LCD-displays die de meeste andere telefoons hebben. De Microsoft Lumia 650 kost 205 euro.

LG G4s: functioneel ontwerp met innovatieve camera

LG G4sMaak jij met je smartphone graag snel een foto? Overweeg dan zeker de LG G4s. Deze smartphone kost 215 euro en onderscheidt zich met zijn goede camera’s. Aan de achterkant zit een 8-megapixelcamera die scherpstelt door middel van een laser. Deze techniek is alleen beschikbaar voor LG-smartphones en zorgt ervoor dat de camera extra snel scherpstelt. De LG G4s heeft een prettig ontwerp waarbij de vergrendel- en volumeknoppen aan de achterkant zitten. De randen rondom het scherm zijn dun, waardoor de telefoon compact blijft.

Bekostig je nieuwe telefoon met de verkoop van je oude

Simyo slim bezigNeem je een nieuwe telefoon? Dan kun je deze misschien voor een deel bekostigen door je oude telefoon te verkopen. In dit artikel lees je tips hoe je dat aanpakt en waar je op moet letten. Het zou zonde zijn als je oude smartphone in een la verdwijnt, terwijl iemand anders er geld voor overheeft, toch? Succes!

Discussie