.

beste goedkope smartphones
Terug naar overzicht
758,144x gelezen

Zet je schrap voor onze halfjaarlijkse top 5 gevuld met de beste én de goedkoopste smartphones van het moment. We gooien alle merken in de mix en nemen ze voor je onder de loep. Zodat jij aan het einde van dit blog precies weet welke beste goedkope smartphone je moet scoren. Da’s handig, toch?

Waarom kiezen voor een goedkope telefoon?

De belangrijkste reden om voor een goede goedkope telefoon te gaan, is simpel: je bent geen bakken met geld kwijt. Dat je voor dat kleine bedrag wel lekker kunt Whatsappen, mooie foto’s maken en genieten van andere fijne specs, klinkt natuurlijk hartstikke mooi. Of je nu al een bestaande klant bent van Simyo of niet, je kiest heel makkelijk voor een fijn abonnement. Of je gaat voor lekker flexibel door los een van de beste goedkope smartphones te kopen en daarbij een Sim Only-abonnement af te sluiten.

Hoe kies je de beste budget smartphone?

Je wilt de beste goedkope smartphone, maar wel eentje uit de zovelen die jou biedt waar jij naar op zoek bent. Misschien hecht jij als echte mobiele fotograaf heel veel waarde aan de camera of vind jij als fervent streamer de schermresolutie juist heel belangrijk. Hoe kies jij een nieuwe telefoon die bij je past? Wij hebben de opties voor je op een rijtje gezet.

De 5 beste goedkope smartphones van dit moment

In deze top 5 (plus 3 telefoons uit het vorige halfjaar)  presenteren we de smartphones die elk een zacht prijskaartje hebben én uitblinken in hun kwaliteiten. Het is dus niet alleen een goedkope telefoon, maar je krijgt er ook een fijne combi aan specificaties voor terug. Kortom: de prijs-kwaliteitverhouding is top! 

Hier komt ‘ie: dit is de top 5 beste goedkope smartphones van dit moment. In willekeurige volgorde:

De beste drie van een half jaar geleden:

OPPO A58: blaast je omver!

OPPO A58Als er iets opvalt aan de OPPO A58, is het wel het grote scherm. Op de 6.72 inch zie je alles groot én scherp, want je kunt rekenen op een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Fijne telefoon om een film of serie op te kijken dus! Helemaal omdat ‘ie is uitgerust met dubbele stereoluidsprekers, die voor een geweldige surround sound-ervaring zorgen. Met een ultravolume-modus tot wel 300%. Voor als je geen last wilt hebben van omgevingsgeluiden en echt omver geblazen wilt worden!

Dankzij de grote accu van 5000 mAh haal je altijd wel het einde van de dag. Als je een lichte gebruiker bent, zelfs wel twee dagen. En je telefoon is ook zó weer opgeladen, dankzij de 33 Watt-lader die wordt meegeleverd.

Met de 50 megapixel-hoofdcamera en 2 megapixel-monocamera schiet je prima plaatjes, maar als fotograferen een grote hobby van je is, kies je eerder voor een ander toestel. Ben je vaak buiten te vinden, dan kies je juist wél voor dit toestel. Dankzij de IP54-certificering is ‘ie namelijk heel goed bestand tegen een flinke plensbui. Heel handig!

De belangrijkste eigenschappen van de OPPO A58:

  • 6,72 inch LCD-scherm met 180 Hz
  • 2400 x 1080 schermresolutie
  • MediaTek Helio G85 -processor
  • 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen
  • Camera’s: 50 en 2 megapixel
  • Selfiecamera: 8 megapixel
  • 5000 mAh-batterij
  • Wordt geleverd met Android 13 besturingssysteem
  • Prijs op 12 december 2023 : € 192,- in combinatie met een Simyo-abonnement!

Nokia G42 5G: duurzaamheid voorop

Nokia G42 5GDe naam zegt het al: de Nokia G42 5G ondersteunt 5G. Dit is een belangrijke feature én plus van het toestel. Net als duurzaamheid. Bij het ontwikkelen van het toestel is er goed over nagedacht dat onderdelen makkelijk vervangbaar zijn. Denk aan het scherm, de accu en de usb-c-poort, die voor een paar tientjes per stuk koopt. Ideaal als je graag lang met je smartphone doet.

Gaan we op zoek naar de processor, dan vinden we de Snapdragon 480 Plus-processor onder de motorkap. Geen enorme krachtpatser, wel prima voor dagelijkse bezigheden. Hiervoor heb je ook 6GB RAM tot je beschikking en een intern opslaggeheugen van 128 GB. Als je meer opslag wilt, kun je uitbreiden met een micro-sd-kaartje.

Met de 5000mAh aan batterij kun je makkelijk een dag vooruit. Is je accu leeg? Dan moet je wel zelf een lader aanschaffen. Wat natuurlijk helemaal past bij het duurzame pad dat Nokia met onder andere dit toestel inslaat.

Met de drie camera’s op de achterkant schiet je de fijnste plaatjes. De hoofdcamera beschikt over 50 megapixels en de andere 2 megapixel-camera’s gebruik je voor close-ups of portretten. Selfies maak je met de 8 megapixel-camera op de voorkant.

Ook fijn om te weten: koop je dit toestel, dan krijg je er een aantal jaar beveiligingspatches bij. Zo krijgen hackers geen kans en zijn beveiligingsproblemen in no time opgelost. Je kunt rekenen op drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates. Wel zo handig bij een toestel waar je jaren mee doet!

De belangrijkste eigenschappen van de Nokia G42:

  • 6,56 inch IPS LCD-scherm met 90 Hz
  • 720 x 1612 schermresolutie
  • Snapdragon 480 Plus-processor
  • 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen
  • Camera’s: 50, 2 en 2 megapixel
  • Selfiecamera: 8 megapixel
  • 5000 mAh-batterij
  • Wordt geleverd met Android 13 besturingssysteem
  • Prijs op 12 december 2023 : € 240,- in combinatie met een Simyo-abonnement!

Xiaomi Redmi Note 12: helder scherm, flinke batterij

Deze opvolger van de Xiaomi Redmi Note 11 scoort goed op veel verschillende vlakken. Zo heeft de Xiaomi Redmi Note 12 een AMOLED-scherm van 6,67 inch met een fijne 120 HzXiaomi Redmi Note 12 verversingssnelheid. Met als resultaat: vloeiende, heldere kleuren en heerlijk soepel streamen.

En wat dacht je van de batterij: met z’n 5000mAh een ware krachtpatser. Daar kom je makkelijk de dag mee door! En ook de processor is van goede kwaliteit. De Snapdragon 685 maakt activiteiten als mailen, social media-gebruik en simpele games prima te doen. En overschakelen tussen verschillende apps doe je zonder gehaper. De opslagruimte is standaard 128 GB, maar kun je uitbreiden met een micro-sd-kaartje.

Draai je de telefoon om, dan kun je alleen maar blijer worden van wat je ziet. Het camera-eiland bestaat uit drie lenzen: een hoofdcamera van 48 megapixel, een groothoeklens van 8 megapixel en een macrocamera van 2 megapixel. En dan hebben we de selfie-camera nog die in het scherm is verwerkt. Deze heeft een resolutie van 13 megapixel. Oftewel: als er iemand op een feestje vraagt wie er een mooie foto kan maken, sta jij met dit toestel vooraan in de rij.

De Xiaomi Redmi Note 12 draait op Android 13. Hij ondersteunt geen 5G, wel 4G. Het is de vraag hoe erg je dit vindt met al die fijne specs waarover deze soepele jongen beschikt!

De belangrijkste eigenschappen van de Xiaomi Redmi Note 12:

  • 6,67 inch AMOLED-scherm met 120 Hz
  • 2400 x 1080 schermresolutie
  • Snapdragon 685-processor
  • 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen
  • Camera’s: 48, 8 en 2 megapixel
  • Selfiecamera: 13 megapixel
  • 5000 mAh-batterij
  • Wordt geleverd met Android 13 besturingssysteem
  • Prijs op 12 december 2023 : € 192,- in combinatie met een Simyo-abonnement!

Samsung Galaxy A34 5G: een stijlvolle krachtpatser

Samsung Galaxy A34 5G “Eenvoudig en stijlvol”, zo omschrijft Samsung de Galaxy A34. Kijkend naar zijn strakke lijnen, glazen behuizing en frisse kleuren, zijn wij het daar helemaal mee eens. Maar hij heeft meer in huis dan elegantie.

Met zijn 6,6 inch Super AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz, kun jij moeiteloos in de volle zon alles op je scherm blijven zien. Het scherm is lekker snel, waardoor je weinig vertraging merkt bij het openen van verschillende apps, scrollen, of switchen tussen apps.

Kijkend naar de camera’s kom je ook niets tekort. Met een 8 megapixel groothoekcamera, een 48 megapixel hoofdcamera en een 5 megapixel macrolens kun jij je hart ophalen bij het maken van flitsende foto’s en filmpjes. Hetzelfde geldt voor selfies. Die kun je maken met de 13 megapixel selfiecamera.

Daarnaast is de Samsung Galaxy A34 5G voorzien van een fijne Octa-core processor en een dikke batterij. Met 5000 mAh op zak, kun jij tot wel twee dagen zonder oplader. Da’s handig!
De Samsung Galaxy A34 5G is los verkrijgbaar vanaf ongeveer € 290. In combinatie met een Simyo abonnement ben je met € 264 een stuk voordeliger uit. Past dat toch nog niet helemaal binnen je budget? Dan zijn de goedkopere broertjes Galaxy A15 en Galaxy A25 ook uitstekende opties. Heb je juist iets meer te besteden? Overweeg dan de Galaxy A54.

De belangrijkste eigenschappen van de Galaxy A34 5G:

  • 6,6 inch Super AMOLED-scherm met 120 Hz
  • 1080 x 2340 schermresolutie
  • MediaTek Dimensity 1080 Octa Core processor
  • 6/8 GB werkgeheugen en 128/256 GB opslaggeheugen
  • Camera’s: 48, 8 en 5 megapixel
  • Selfiecamera: 13 megapixel
  • 5000 mAh-batterij
  • Wordt geleverd met Android 13
  • Prijs op 1 maart 2024: € 192 in combinatie met een Simyo-abonnement!

Motorola moto G54 5G

De Motorola moto g54 5G heeft een mooie mix aan functionaliteiten in huis voor fijn prijsje. Motorola moto g54 5G Waar je op kunt rekenen? Laten we beginnen bij het scherm. Die heeft een upgrade gehad ten opzichte van zijn iets oudere broer, de Moto G53. Het 6,5 inch Full-HD-scherm heeft een prima resolutie van 2400 x 1080 pixels en ververst maximaal 120 keer per seconde.

Als je een toestel wilt dat opvalt, zit je met de G54 zeker goed. Hij is verkrijgbaar in de hippe kleuren Midnight Blue, Indigo Blue, Mint Green en Glacier Blue. Het toestel draait op de MediaTek Dimensity 7020-chip en heeft 8GB RAM. Het intern geheugen van 128GB kun je eenvoudig uitbreiden met een SD-kaartje.

Ook aan leuke snufjes als een fysieke vingerafdrukscanner, stereospeakers en ruimte voor twee simkaarten, is gedacht. En foto’s maak je met een 50 megapixel-hoofdcamera, die door de optische beeldstabilisatie geen last heeft van trillingen. Naast deze camera heb ook een macrolens van 2 megapixel en de selfiecamera van 16 megapixel tot je beschikking. Hier kun je dus prima kiekjes mee maken!

De belangrijkste eigenschappen van de Motorola moto g54 5G:

  • 6,5 inch Full-HD-scherm met 120 Hz
  • 2400 x 1080 schermresolutie
  • MediaTek Dimensity 7020 processor
  • 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen
  • Camera’s: 50 en 2 megapixel
  • Selfiecamera: 16 megapixel
  • 5000 mAh-batterij
  • Wordt geleverd met Android 13
  • Op dit moment niet leverbaar bij Simyo. Prijs op 12 december 2023, voor een los toestel: ongeveer € 172,-
Samsung Galaxy A34 5G OPPO A58 Nokia G42 5G Xiaomi Redmi Note 12  Motorola moto g54 5G
Afmetingen 161.3 x 78.1 x 8.2 mm 165.6 x 75.9 x 8.0 mm 165 x 75.8 x 8.6 mm 165.7 x 75.9 x 7.9 mm 161.6 x 73.8 x 8 mm
Scherm 6,6 inch Super AMOLED-scherm met 120 Hz 6,72 inch lcd-scherm met 180 Hz 6,56 inch lcd-scherm met 90 Hz 6,67 inch amoled-scherm met 120Hz  6,5 inch Full-HD-scherm met 120 Hz
Schermresoluti 1080 x 2340 pixels 2400 x 1080 pixels 1612 x 720 pixels 2400 x 1080 2400 x 1080
Processor Mediatek Dimensity 1080 MediaTek Helio G85 Qualcomm Snapdragon 480 Plus  Qualcomm Snapdragon 685 MediaTek Dimensity 7020 
Werkgeheugen 6 GB 6 GB 6 GB 4 GB 8 GB
Opslaggeheugen 128/256 GB 128 GB 128 GB 64 GB 128 GB
Camera’s 48, 8 en 5 megapixel 50 en 2 megapixel 50, 2 en 2 megapixel 50, 8 en 2 megapixel  50 en 2 megapixel
Selfiecamera 13 megapixel 8 megapixel 8 megapixel 13 megapixel 16 megapixel
Batterij 5000 mAh 5000 mAh 5000 mAh 5000 mAh 5000 mAh
Besturingssysteem Android 13 Android 13 Android 13 Android 13 Android 13
Kleuren Lichtgroen, zilver, paars en grijs Groen en zwart Roze, grijs en paars Forest Green, Ice Blue, Onyx Gray. Midnight Blue, Indigo Blue, Mint Green en Glacier Blue
Prijs in combinatie met Simyo abonnement € 192 € 192,- € 240,- € 192,- Op dit moment niet te koop bij Simyo, los te koop vanaf € 172

De 3 beste goedkope telefoons uit de 1ste helft van 2023

Los van de bovenstaande vijf goede goedkope telefoons, hebben we ook gekeken naar de drie beste, fijne smartphones uit de 1e helft van 2023. Want ook een half jaar later kunnen jij en je portemonnee met deze smartphones nog steeds hartstikke de blits maken.

Nokia G22: extra duurzaam en degelijk

Nokia G22Het uiterlijk van de Nokia G22 is absoluut degelijk en simpel. Zijn behuizing is van plastic en heeft een glimmende afwerking. Ondanks zijn plastic behuizing, is hij redelijk zwaar. Daardoor geeft hij een solide en vast gevoel wanneer je hem vasthoudt. En als je hem toch vast hebt, dan kun je hem direct ontgrendelen met de vingerafdrukscanner, die in de aan/uit-knop verwerkt zit.

Eén van de grote paradepaardjes van deze goede budget smartphone is zijn ‘duurzaamheid’. Nokia heeft de G22 namelijk zo ontworpen, dat hij stevig én makkelijk zelf te repareren is. Hiermee moedigt Nokia je aan om je telefoon zelf te (laten) maken, en niet direct een nieuwe telefoon aan te schaffen. Ook de gebruikte materialen zijn milieubewust: de achterkant is gemaakt van 100% gerecycled kunststof.

Het scherm van de Nokia is niet superspannend, maar wel degelijk. Het 6,56 inch lcd-scherm met 1600 x 720 pixels (en 90 Hz verversingssnelheid) geeft je prima alles weer wat je op je smartphone wilt bekijken. Maar door de lage pixels kun je wel wat korreligheid spotten.

De G22 heeft drie lenzen aan de achterkant: de 50 megapixel-hoofdcamera, een 2 megapixel macrocamera en een dieptesensor. Aan de voorkant vind je een selfiecamera van 8 megapixel. Daar kun je prima selfies mee maken, maar het zullen geen loepzuivere kiekjes zijn.

Nokia heeft voor de G22 de Unisoc T606-chip gebruikt. Dit is exact dezelfde chip als zijn voorganger, de G21. Dit is niet de allersnelste chip, waardoor wisselen tussen apps met haperingen gepaard kan gaan. Voor gamers is dit niet de juiste telefoon, daar is hij niet krachtig genoeg voor. Daarnaast heeft de telefoon geen 5G-ondersteuning. Nokia geeft je wél twee Android-updates en de G22 wordt standaard geleverd met Android 12. Ook kun je nog tot tenminste 2026 rekenen op maandelijkse beveiligingsupdates.

De belangrijkste eigenschappen van de Nokia G22:

  • 6,52 inch lcd-scherm met 90 Hz
  • 1600 x 720 schermresolutie
  • Mediatek Dimensity 700-processor
  • 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen
  • Camera’s: 50 en 2 megapixel
  • Selfiecamera: 8 megapixel
  • 5000 mAh-batterij
  • Wordt geleverd met Android 12
  • Extra duurzaam en makkelijk te repareren
  • Prijs op 12 december 2023: € 192 in combinatie met een Simyo abonnement!

OPPO A78 5G: vlot, vloeiend en basic

De OPPO A78 5G is een typische betaalbare smartphone: hij heeft een behapbaar prijskaartje, bezit een paar fijne specs en is vOPPO A78 5Goor de rest van alle basisbehoeften voorzien. Met zijn Mediatek Dimensity 700-chip hop jij soepel van streamen naar appen. Daarnaast is de OPPO voorzien van 5G, waarmee je klaar bent voor de toekomst.

Met zijn 6,56 inch lcd-scherm met 90 Hz heb jij een prima scherm in handen. Maar zijn vrij lage resolutie (1612 x 720) zorgt er wel voor dat teksten en foto’s van heel dichtbij niet helemaal scherp zijn. Het is maar net hoe dicht jij je smartphone onder je neus wilt houden, natuurlijk.

De accu van deze goede goedkope telefoon is een flinke. Met een stevige 5000 mAh-batterij kun jij bijna twee dagen zonder op te laden. Dankzij de energiebesparende processor, kom jij dus een heel eind zonder oplader. Ten opzichte van de flinke batterij, zijn de camera’s juist heel basic. Zo heeft de OPPO A78 5G een 50 megapixel hoofdcamera en een zeer bescheiden 2 megapixel dieptesensor. Daarnaast zit er een 8 megapixel selfiecamera op.

De OPPO A78 5G wordt geleverd met Android 13 en je kan in de komende jaren nog rekenen op twee updates: Android 14 en 15. Daarnaast krijg je nog tot 2027 beveiligingsupdates om je OPPO te beschermen tegen o.a. hackers.

De belangrijkste eigenschappen van de OPPO A78 5G:

  • 6,56 inch lcd-scherm met 90 Hz
  • 1612 x 720 schermresolutie
  • Mediatek Dimensity 700-processor
  • 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen 
  • Camera’s: 50 en 2 megapixel 
  • Selfiecamera: 8 megapixel
  • 5000 mAh-batterij
  • Wordt geleverd met Android 13 
  • Prijs op 12 december 2023: € 240 in combinatie met een Simyo-abonnement!

Motorola moto G53 5G: betaalbaar en bescheiden

Motorola Moto G53 5GDe Motorola moto G53 5G is een degelijke, simplistische budget smartphone. Kijkend naar zijn specificaties, voldoet hij exact aan deze omschrijving. Hij ziet er strak en fris uit, en ondanks dat zijn behuizing van plastic is, oogt hij toch luxe.

Kijkend naar zijn display vallen er een aantal dingen op. Bij de moto g53 krijg je een 6,5 inch lcd-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. In de praktijk betekent dit dat de kleuren minder levendig en helder zijn, en zwart meer grijs oogt. Daarnaast kun je de helderheid niet giga opschroeven en is zijn schermresolutie relatief laag (1600 x 720), maar dat is misschien ook helemaal niet wat jij belangrijk vindt.

We werpen een blik op de hardware, en die is dik in orde. De Motorola moto g53 5G heeft namelijk een Snapdragon 480 Plus-processor. Deze efficiënte chip is heel behendig en kan goed overweg met 5G. De Motorola moto g53 5G heeft een fijne 5000 mAh-batterij. Dankzij de zuinige Snapdragon 480-processor en de lage schermresolutie kun jij prima een volle dag zonder opladen. 

Aan de achterkant van de Motorola zitten twee camera’s. Een 50 megapixel hoofdcamera en een 2 megapixel macrocamera, waarmee je helemaal los kunt gaan op close-ups. Zijn niet close-ups, maar juist selfies meer jouw ding? Dan kun je prima uit de voeten met de 8 megapixel selfiecamera.

De belangrijkste eigenschappen van de Motorola moto G53 5G:

  • 6,5 inch lcd-scherm met 120 Hz
  • 1600 x 720 schermresolutie
  • Qualcomm Snapdragon 480+ processor
  • 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen 
  • Camera’s: 50 en 2 megapixel 
  • Selfiecamera: 8 megapixel
  • 5000 mAh-batterij
  • Wordt geleverd met Android 13 
  • Prijs op 12 december 2023: € 192 in combinatie met een Simyo abonnement!

Simyo verhuist met je mee

Sta jij op het punt om je huidige telefoon in te ruilen (of misschien zelfs wel te verkopen) voor een gloednieuwe, goedkope smartphone? Spannend! Wellicht heb je een goede goedkope telefoon gevonden in het lijstje hierboven. De keuze is dan aan jou: ga je voor een telefoon met abonnement of een los toestel met Sim Only abonnement? Heb je al Sim Only en wil je een telefoon bij je abonnement? Dat kan ook! Log in op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en bekijk je opties.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.