.

leukste podcast
Terug naar overzicht
41,813x gelezen

Voor wie zijn playlist wel heeft uitgespeeld, gloort er nog genoeg leuks aan de horizon. Want Spotify zit barstensvol fijne podcasts. Mocht je tussen de bomen het bos niet meer zien, we tippen je in dit blog graag de leukste podcasts van het moment. Afspelen maar!

Hieronder de leukste podcasts in willekeurige volgorde.

Marc-Marie & Isa vinden iets

Marc-Marie & Isa vinden ietsZet twee goede vrienden in een podcaststudio met een portie alledaagse onderwerpen, en je hebt een hilarische podcast! In Marc-Marie & Isa vinden iets bespreken Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes alle gewone en ongewone dagelijkse zaken. Wat doe je als je voedselvergiftiging hebt aan boord van een vliegtuig, maar een witte broek draagt? Hoe laat je mensen niet voordringen in de rij? Moet je een kapper fooi geven? En wat zijn de laatste roddels uit de roddelbladen? Dit is elke luisterminuut waard.

Luister Marc-Marie & Aaf Vinden Iets op Spotify

 

Ik weet je wachtwoord

Ik weet je wachtwoordTechjournalist Daniël Verlaan weet als geen ander wat er speelt in de wereld van de digi-criminaliteit. In de podcast Ik weet je wachtwoord onderzoekt hij bizarre  actuele cybercrime-verhalen en spreekt hij af met digitale criminelen. Hoe licht Booking.com je op, hoe gaan stalkers te werk en welke duistere kanten heeft Artificial Intelligence? Veel te spannend, maar zeer het luisteren waard. Snel even je wachtwoord veranderen dan maar?

Luister Ik weet je wachtwoord op Spotify

Aaf en Lies lossen het wel weer op

Aaf en Lies lossen het wel weer opAaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk weten op een meesterlijke manier de wereldproblematiek (van afspraken waar je geen zin in hebt tot kippenlellen invetten met Vaseline) te bespreken. De twee zijn al jaren goed bevriend en het duo heeft dan ook een magische manier van onderwerpen ontleden én visueel maken voor de luisteraar. Tel daar een lekker luchtig, sarcastisch sausje bij op en je raakt al snel verslaafd!

Luister Aaf en Lies lossen het wel weer op op Spotify

Aanvoerders

AanvoerdersOlympisch hockeykampioen Kim Lammers en journalist Suse van Kleef vragen in Aanvoerders (voormalige en huidige) aanvoerders van sportploegen het hemd van het sportlijf. Wat is hun rol binnen en buiten de lijnen van het sportveld? Wat is hun manier van aanvoeren? Waar is het succes van een team op gebaseerd? Schuif aan en je kunt rekenen op fijne gesprekken. Deze podcast is absoluut de moeite waard, zelfs voor de niet-zo-sportfreak.

Luister Aanvoerders op Spotify

De Dienst (Scubadive)

De Dienst (Scubadive)Deze podcast duikt in de wondere wereld van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Want wat houdt de AIVD precies in? Journalist Liesbeth Rasker spreekt met diverse medewerkers en kruipt zelf in de huid van een nieuwe medewerker bij de AIVD. Elke ‘collega’ helpt haar dichter bij het ontrafelen van het onderzoek of het specifieke onderwerp. Inmiddels zijn er drie seizoenen. In het laatste seizoen - Scubadive - duikt Liesbeth in de wereld van de massavernietigingswapens.

Luister De Dienst - Scubadive op Spotify

Lang verhaal kort

Lang verhaal kortWil je dolgraag op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Maar heb je geen abonnement op een (digitale) krant en zijn de nieuwsapps jou iets te gulzig aan het strooien met allerhande nieuwsberichten? Dan is de podcast Lang verhaal kort iets voor jou. In deze podcast van NPO 3FM en NOS op 3 hoor jij elke dag rond 17.00 een actueel onderwerp in maximaal vijf minuten. Beluister het onderweg naar huis en je bent weer helemaal op de hoogte! Handig!

Luister Lang verhaal kort op Spotify

De mediameiden

De MediameidenZet twee vriendinnen die toevallig ook tv-redactrices zijn in een podcaststudio en je hebt De mediameiden! Tamar Bot en Fanny van de Reijt nemen je mee achter de schermen van de showbizz. Hoe big is de bizz? Welke BN’er is er heel vervelend? En wat is nou echt een typische BN’er manier van een show afzeggen? Hoe krijg je als mediameid een BN’er aan de tafel in de show en welke frappante verzoeken komen daar soms bij kijken? De mediameiden doen een deurtje open, waarvan je na het luisteren hoopt dat hij nooit meer dichtgaat.

Luister De mediameiden op Spotify

Tweakers

Tweakers podcastHet allernieuwste en allertofste op het gebied van tech in je oor: Tweakers. De grootste techsite van de Benelux weet als geen ander wat er speelt. Telefoons met een toetsenbord, slimme camera’s in supermarkten, Xbox-exclusives of ontslagen in de gamewereld. Hoofdredacteur Wout Funnekotter praat je bij samen met redacteuren en sidekicks als Jurian Ubachs en Arnoud Wokke. Na elke aflevering ben jij helemaal bij!

Luister Tweakers op Spotify

Zo, Opgelost

Zo, OpgelostLet’s face it, de wereld is gevuld met grote en kleine problemen. Hoe lossen we deze op? Hoe gaan we ze te lijf? In Zo, Opgelost zoeken wetenschapsjournalist Anna Grimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop de meest complexe of minder complexe onderwerpen voor je uit. Bij welk bedrag kun je stoppen met werken? Waarom praten mensen in de stiltecoupé? Hoe koop je een nieuwe auto? Mag je een ananas-emoji naar je collega sturen? En wanneer stap je sjiek uit een groepsapp? Press play!

Luister Zo, Opgelost op Spotify

Echt Gebeurd

Echt GebeurdCombineer een podium met een waargebeurd (bijzonder of grappig) verhaal en je hebt de ingrediënten voor de podcast Echt Gebeurd. Zoals de titel al doet vermoeden, zijn alle verhalen in de podcast gebaseerd op waargebeurde verhalen van diverse sprekers. Iemand leest zijn puberdagboek voor óf vertelt over die keer dat ze een duif probeerde te redden, maar eigenlijk te sexy gekleed was. Of een iets te intiem gesprek in de Wordfeud-chat. Echter dan dit kan niet!

Luister Echt Gebeurd op Spotify

Offline podcasts luisteren om data te besparen

Een slimme podcastluisteraar is voorbereid. Zorg dat jouw Sim Only-internetbundel is afgestemd op je internetgebruik, of download de aflevering vooraf via je wifi-netwerk. Je kunt op elk moment via Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app jouw MB’s in de smiezen houden. Wil jij liever iets meer MB’s voor de komende maand? Zo gepiept!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.