.

Alles over de Samsung Galaxy a55
Terug naar overzicht
1,187x gelezen

Tromgeroffel, de allernieuwste Samsung Galaxy is gelanceerd! De Samsung Galaxy A55 5G is kakelvers van de band gerold, tegelijkertijd met zijn broer, de Galaxy A35 5G! Wat kun je verwachten van deze nieuwe Samsung? En waar blinkt hij in uit? Je leest er alles over in dit blog.

Ontdek de Samsung Galaxy A55 5G

De langverwachte Samsung Galaxy A55 is eindelijk hier en belooft een fijne rits aan subtiele verbeteringen. Met zijn 5G-connectiviteit, verbeterde specificaties en stijlvol ontwerp, is de A55 een mid-range topmodel dat zeker veel fans zal hebben. Goed nieuws: vanaf 18 maart koop je deze mooie Samsung bij Simyo.

Samsung Galaxy A55 processor: sterk en snel

Het kloppende hart van de Samsung A55, de processor, heeft een aanzienlijke upgrade gekregen ten opzichte van de vorige generatie (de A54 heeft een Exynos 1380-processor). Alle A55-modellen zijn voorzien van de krachtige Exynos 1480-processor, die zorgt voor soepele prestaties en gaat een stuk efficiënter om met energie.

Samsung Galaxy A55 design: verfijnd hoogstandje

Het uiterlijk van de Samsung Galaxy A55 verdient zeker de spotlight. Samsung heeft enkele subtiele wijzigingen aangebracht in het ontwerp, waaronder platte zijkanten in plaats van afgeronde hoeken, wat een strakkere uitstraling geeft. Zijn Gorilla Glass Victus en metalen frame zorgen voor een strakke, eerste indruk. Daarnaast is deze behuizing een flinke upgrade ten opzichte van het plastic frame van de A54.
Het scherm is randloos met een kleine opening voor de selfiecamera. Aan de achterzijde bevinden zich drie camera's die licht uitsteken, samen met een led-flitser. De A55 heeft een matte afwerking op de achterkant. De kleuropties zijn divers, met keuze uit vier frisse kleuren: Awesome Iceblue, Awesome Navy, Awesome Lilac en Awesome Lemon.

Samsung Galaxy A55 display: voor ieder wat wils

De Samsung Galaxy A55 5G heeft een fijne 6,6 inch full-HD-display met een verversingssnelheid van 120 Hz, wat resulteert in vloeiend scrollen en een fijne responsiviteit. Het scherm is iets groter dan bij de Galaxy A54 (6,6 inch versus 6,4 inch). Het heldere en kleurrijke display zorgt voor kijkervaringen van hoog niveau, of je nu geniet van films, games of je sociale media bijwerkt.
Hieronder de scherm specs op een rij:

Samsung Galaxy A55 5G 6,6 inch-scherm 120 Hz 1080 x 2340

Samsung Galaxy A55 camera’s: fijne extra’s

Sinds de Galaxy A51 heeft Samsung alle A-modellen een macrocamera gegeven. Die is ook bij de A55 weer van de partij! Meer over de camera’s van dit nieuwe paradepaardje: hij heeft drie camera’s op de achterkant - een 50 megapixel sensor, een 12 megapixel ultrawide en met de 5 megapixel macrocamera is het trio aan de achterkant compleet. Deze macrocamera is hetzelfde als bij zijn voorganger, de A54. Aan de voorkant vind je een sterke 32 megapixel selfiecamera.

Naast deze lenzen, profiteer je van nog een aantal handige camerafuncties die jouw foto’s naar een hoger level tillen. Zoals de Nightography waarmee je betere nachtfoto’s maakt. Of de Enhanced Imaging, waarmee je fotokwaliteit beter wordt dankzij de betere details en levendige beelden. Maar ook de AI Image Enhancing zorgt voor een automatische optimalisatie van je foto’s. Dankjewel handig AI-hulpje!

Samsung Galaxy A55 batterij: genoeg energie voor tien

Als we het hebben over energie, dan blinkt de Samsung Galaxy A55 zeker uit! Met zijn krachtige 5000 mAh batterij blijft deze energieheld je moeiteloos ondersteunen, of je nu bezig bent met het vastleggen van foto's, gamen tot in de late uurtjes, of helemaal opgaat in je serie. Alsof dat nog niet genoeg is, is deze batterijkampioen supersnel op te laden: binnen een luttele 30 minuten is 'ie 50 procent opgeladen! Kortom: deze batterijkrachtpatser geeft je de vrijheid om eindeloos te swipen, streamen en bellen, zonder dat je vastgeketend bent aan een stopcontact.

Batterij Snelladen
Samsung Galaxy A55 5000 mAh 50% binnen 30 min

Samsung A55 prijs: hartstikke zacht

Het grootste charmeoffensief van de Galaxy A55 is de prijs. Een van de redenen waarom de A-lijn van de Zuid-Koreaanse fabrikant zo populair is. Want de A55 biedt een gros aan hoogstaande specificaties, waar je anders dan bij een high-end model geen hoofdprijs voor betaalt. Daarom is deze telefoon perfect voor diegene die een sterke smartphone wil zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.
Zo betaal je voor een los toestel € 479 (128 GB opslaggeheugen) of € 529 (256 GB).

In combinatie met een Simyo-abonnement ben je echter nog een stuk voordeliger uit: bij ons is de Galaxy A55 te koop vanaf € 408.

Samsung Galaxy A55: veiliger dan veilig

Met Knox Vault zit het helemaal goed met jouw digitale veiligheid. Deze slimme functionaliteit combineert een superbeveiligde hardware (processor) met slimme software die al jouw gegevens als een digitale bodyguard beschermt. Zo kun je met een gerust hart je smartphone en favoriete apps gebruiken, zonder je druk te maken over pottenkijkers in jouw digitale wereld.

De specificaties op een rij

Dat is ‘m dan: de gloednieuwe Samsung A55 5G. Nu is het tijd om de balans op te maken. Want past deze telefoon bij jouw voorkeuren en wensen? Past zijn prijskaartje in jouw straatje? Voor het gemak zetten we de belangrijkste specificaties nog even op een rij.

Samsung Galaxy A55 5G
Display 6,6 inch Amoled-scherm met 120 Hz ververssnelheid
Schermresolutie 1080 x 2340
Afmetingen 161.1 x 77.4 x 8.2 mm
Processor Exynos 1480-processor
Camera’s 50, 12 en 5 megapixel
Selfiecamera 32 megapixel
Batterij 5000 mAh
Werkgeheugen 8 GB 
Opslaggeheugen 128 GB of 256 GB 
Besturingssysteem Android 14 (4 Android upgrades én 5 jaar beveiligingsupdates)
Kleuren Awesome Iceblue, Awesome Navy, Awesome Lilac en Awesome Lemon
Adviesprijs (11-03-2024) € 479  (128 GB) en € 529 (256 GB)
Prijs i.c.m. een Simyo abonnement: € 408 (128 GB) en € 456 (256 GB)

Nieuwe Samsung bij Simyo scoren

Helemaal enthousiast geworden van de gloednieuwe Samsung? In de telefoonshop van Simyo kun je jouw gloednieuwe Samsung bemachtigen, inclusief een flexibel abonnement. Zo scoor je hier vanaf maandag 18 maart de gloednieuwe Samsung Galaxy A55 of de Samsung Galaxy A35. Nog meer goed nieuws: om de lancering van deze nieuwe telefoons te vieren, geeft Samsung Galaxy Buds FE oordopjes cadeau! Koop de Galaxy A55 of A35 vóór 14 april 2024 en krijg de oordopjes (t.w.v. € 109) gratis opgestuurd.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.