Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Smartphone tips beste mobiele provider Simyo
Terug naar overzicht
1,834x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Nieuws |

Elf keer de beste, elf smartphone tips van Simyo

De Consumentenbond vindt Simyo voor de elfde keer op rij de beste mobiele provider. En we doen het beter dan ooit, want ons rapportcijfer is met een 8,5 nog nooit zo hoog geweest! Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. Om dat te vieren geven we je elf smartphone tips waarmee je meer uit je telefoon en abonnement haalt!

1.    Zo bel je met kB’s in plaats van minuten

smartphone tips internetbellenWist je dat je tegenwoordig ook via internet kunt bellen? De belminuten gaan dan niet van je belbundel af. Ideaal als je minuten op zijn! Bellen via internet kan met apps zoals WhatsApp en Skype. Een minuutje bellen kost je ongeveer 250 kB. En ja: via wifi kun je dus onbeperkt bellen via internet zonder dat dit MB’s kost.

2.    Zo verbruikt WhatsApp minder data

smartphone tips whatsappWe blijven nog even bij WhatsApp, want voor veel mensen is dit een onmisbare app. Logisch natuurlijk, want je kunt gratis met iedereen chatten en foto’s en video’s uitwisselen. Het uitwisselen van beeld kan alleen veel MB’s van je Sim Only internetbundel verbruiken. In het instellingenmenu van WhatsApp kun je daar wat aan doen. Dit doe je door op ‘Data- en opslaggebruik’ te drukken. Hier bepaal je zelf dat foto’s en video’s alleen via wifi automatisch gedownload mogen worden. Dit scheelt weer MB’s!

3.    Nooit meer over je internetbundel heengaan

Zodra je internetbundel op is, krijg je van ons een sms’je. Blijf je daarna internetten? Dan verbruik je MB’s tegen het buitenbundeltarief. Tenzij je MB’s bijkoopt, natuurlijk. Wil je geen extra kosten maken, dan kun je internet op je mobiel tijdelijk uitzetten. Dit is zo gebeurd:

 • Ga naar Mijn Simyo.
 • Log in met je telefoonnummer en wachtwoord.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op het tabblad ‘Netwerkinstellingen’;
 • Schuif de slider naast ‘Internet op je mobiel in Nederland’ naar links.
 • Je kunt nu niet meer internetten via mobiel internet, maar nog wel via wifi.

Zodra je nieuwe bundels ingaan, schuif je de slider weer naar rechts om mobiel te internetten.

4.    Zo gaat je smartphonebatterij langer mee

smartphone tips batterij instellenMet een paar simpele maatregelen verleng je de batterijduur van je smartphone. Zo wordt de batterij al een stuk minder belast als je de schermhelderheid lager zet. Ook helpt het als je bepaalde functies uitzet die je op dat moment niet gebruikt, zoals NFC en Bluetooth. Is de nood hoog? Dan kun je de spaarstand aanzetten. Deze activeer je via het instellingenmenu van je Android-telefoon of iPhone.

5.    Zo laad je jouw smartphone sneller op

smartphone tipsWe blijven nog even bij de batterij van je telefoon. Want hoe goed je de batterijduur ook verlengt, soms moet ‘ie gewoon écht even aan de lader. Zal je net zien: moet je uitgerekend op dat moment bijna de deur uit. Gelukkig laadt je telefoon met een paar handige maatregelen zichzelf supersnel op. Een goede adapter versnelt het opladen al aanzienlijk, want niet elke oplader is goed. Een iPad-oplader laadt je smartphone bijvoorbeeld sneller op dan die van een iPhone.

Daarna kun je nog een aantal maatregelen treffen om het opladen te versnellen. Bijvoorbeeld het lager zetten van de schermhelderheid of het aanzetten van de vliegtuigmodus. Onder andere mobiel internet staat dan uit. En laat dat nou nét één van de grote energievreters van je telefoon zijn. Wil je in korte tijd je telefoon zoveel mogelijk opladen? Zet ‘m dan helemaal uit.

6.    Met deze app zit je niet te vaak op je smartphone

Thuis op de bank, onderweg in de trein of tijdens een sanitaire stop op het toilet: veel mensen gebruiken overal hun smartphone. Probeer jij te ‘minderen’, maar lukt dit nog niet echt omdat je bijvoorbeeld denkt dat je een berichtje ontving? Het is dan lastig om de verleiding te weerstaan om toch je telefoon te pakken. Misschien kan de app Moment je hierbij helpen. Deze app houdt bij hoe vaak je scherm op een dag aanstaat. Zo weet je hoe lang je elke dag je telefoon gebruikt. Extra handig aan Moment is dat de app je elk uur dat je op je telefoon zit een berichtje stuurt. Misschien is dat nét dat steuntje in de rug om je telefoon wat vaker weg te leggen!

7.    Zo maak je jouw telefoon waterdicht

smartphone tips waterdichtEen ongelukje met je smartphone zit in een klein hoekje. ‘M in het water laten vallen kan al ‘fataal’ zijn, al kun je altijd ‘Eerste Hulp Bij Natte Telefoon’ toepassen. De meeste telefoons zijn namelijk niet waterdicht. Gelukkig heb je hiervoor speciale hoesjes. Sommige hoesjes zijn op maat gemaakt voor een specifieke smartphone. In andere hoesjes passen alle telefoons. Een zoekopdracht via Google helpt je op weg, zoals: ‘waterdicht hoesje telefoonnaam’.

8.    Geld besparen bij de benzinepomp, deze gratis app helpt je daarbij

smartphone tips geld besparen appsSommige apps halen meer uit je telefoon door je te helpen met geld besparen. Benzine-Jip is zo’n app. Brandstof tanken is een dure aangelegenheid en met deze app bespaar je hier tóch geld mee. Er zijn namelijk altijd prijsverschillen tussen het ene en het andere tankstation. Benzine-Jip houdt voor je bij waar de brandstof het goedkoopst is. Zo bespaar je elke tankbeurt wat geld uit!

9.    Deze app herkent elk liedje op de radio

smartphone tips muziek herkennenJe smartphone is een echte alleskunner. Je kunt ermee bellen, het is een persoonlijk assistent en je onderhoudt er je contacten mee. Maar hij kan veel meer dan dat. Zo stelt de app Shazam je telefoon in staat om muzieknummers te herkennen. Hoor je een leuk liedje op de radio en wil je weten hoe het heet? Shazam luistert via je telefoon naar het nummer en vertelt je dan de artiest en naam van het nummer.

10. De ideale agenda- en mail in-1-app met meerdere accounts

Outlook is een handige alles-in-1 app. Hiermee verstuur en ontvang je niet alleen mails, maar je beheert er ook je agenda mee. Andere mensen kunnen je daarnaast uitnodigen voor een agenda-afspraak. Outlook zoekt dan uit of je op dat tijdstip geen andere afspraak hebt. Zo voorkom je dubbele afspraken en een overvolle agenda! Outlook is gratis voor Android en iOS. Nog een pluspuntje? De app ondersteunt meerdere accounts. Zo hou je privé en werk gescheiden!

11. Overal ter wereld gratis navigeren zonder MB’s te verbruiken

smartphone tips overal navigerenDe laatste van onze elf smartphone tips gaat over internetten in het buitenland, dat best duur kan zijn. Hoewel je jouw Sim Only bundels vanaf 1 juni ook in andere EU-landen kunt gebruiken, betaal je in andere landen wél extra voor verbruikte MB’s. En laat je nou net in het buitenland wel wat hulp kunnen gebruiken met navigeren. De gratis app Here WeGo is hiervoor ideaal. Hiermee download je gratis van tevoren wegenkaarten naar keuze. Vervolgens kun je in dat land navigeren zonder MB’s te verbruiken. Het verbruik van gps kost namelijk géén data.

Wil je meedoen in onze feestvreugde en weet je ook nog een slimme telefoontip? Deel ‘m dan met ons in de comments. We zijn benieuwd!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.