Geld besparen met Simyo

Bespaar geld met deze apps

Favoriete apps

Zegels knippen uit de verpakking van de koffie om korting te krijgen: het kan nog steeds. Maar wist je al dat je tegenwoordig met apps op je smartphone óók makkelijk geld kunt besparen? In dit artikel bespreken we de beste kortings- en bespaar-apps.

Goede klantenservice SimyoMet kortings-apps bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd. Je hoeft namelijk niet meer kortingsbonnetjes uit verpakkingen en folders te knippen. Dit voorkomt een overvolle keukenkastlade met ontelbare kortingsbonnetjes: dankzij een app weet je in een oogopslag hoeveel je aan korting hebt gespaard. Daarnaast krijg je ook een melding op je smartphone wanneer er een nieuwe kortingscode beschikbaar is.

Er zijn twee type apps die je helpen zo min mogelijk geld te betalen voor bijvoorbeeld je boodschappen: kortings-apps en aanbiedings-apps. Verder zijn er ook apps waarmee je mobiel kunt betalen. Hiermee spaar je niet voor korting, maar kun je je portemonnee voortaan wél thuislaten: ook best fijn!

De beste kortings-apps

Met kortings-apps spaar je voor korting op bijvoorbeeld je boodschappen of grote aankopen. Deze apps zijn eigenlijk het beste te vergelijken met stempelkaartjes van vroeger. Had je alle stempels verzameld? Dan mocht je wat uitzoeken.

Scoupy: bespaar geld met cashback-acties

ScoupyMet Scoupy kun je bedrijven volgen die je korting willen geven. Daarnaast heeft de app verschillende ‘cashback’-acties lopen. Dit betekent dat je achteraf een bepaald bedrag van de aankoopprijs terugkrijgt. Hiervoor moet je wel het bonnetje van je aankoop bewaren.

Android-app

iOS-app

SafeDrive: goed rijgedrag wordt beloond

SafeDriveDeze app zet in op veiligere verkeerssituaties. Hoewel het verboden is om tijdens het besturen van je auto een smartphone te gebruiken, komt dit toch nog vaak voor. SafeDrive wil goed gedrag belonen. Installeer deze app op je smartphone en deze houdt in de gaten of je tijdens het rijden wel of niet je smartphone gebruikt. Heb je je smartphone niet gebruikt? Dan verzamel je punten. Deze punten kun je inwisselen voor verschillende kortingen. Het gaat hier onder andere om gratis wegenwacht van de ANWB en kortingscodes voor webwinkel Coolblue.

Android-app

iOS-app

Praxis: een ‘must have’ voor elke doe-het-zelver

PraxisBen je aan het doe-het-zelven? Vergeet dan niet de Praxis-app te downloaden, waarin verschillende kortingsacties lopen. Dankzij deze app betaal je geen cent te veel voor bijvoorbeeld planken, spijkers en schroefjes. Bij de bouwmarkt kun je een klantenpas aanvragen. In de app kun je deze pas vervolgens handmatig toevoegen. Zo spaar je bij elke aankoop punten die je later kunt omruilen voor korting. In de app hou je precies bij hoeveel punten je hebt. Daarnaast bekijk je via de Praxis-app ook de folder van het bedrijf, die je op allerlei kortingen wijst. Tot slot heeft de app een aantal handigheidjes, zoals instructievideo’s en een ingebouwde waterpas.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app

De beste aanbiedings-apps

De onderstaande apps tonen je waar een product het goedkoopste is. Deze apps zijn stuk voor stuk duidelijk en overzichtelijk. Je weet dus meteen of het de moeite is om ergens anders te tanken of je boodschappen te doen.

Benzine-Jip: bespaar meerdere euro’s per tankbeurt

Benzine-JipIn het bezit van een auto? Dan is deze app een ‘must have’. Benzine-Jip vertelt je namelijk precies waar de brandstof het goedkoopst is. Per tankbeurt verschilt dit soms al een paar euro. Dat loopt dus lekker op als je vaak tankt! Benzine-Jip is ook een heel duidelijke app. Alle tankstations worden overzichtelijk op een kaartje weergegeven, waardoor jij precies weet waar je naar toe moet om betaalbaar te tanken.

Android-app

iOS-app

La Place: een betaalbare gezonde hap

La PlaceBen je nog onderweg en heb je gezonde trek? Download de app van La Place om korting te krijgen op allerlei gezonde broodjes en drankjes. Deze kortingen lopen soms op tot enkele euro’s per artikel. Eet smakelijk!

Android-app

iOS-app

Aanbieding: betaal geen cent te veel voor je boodschappen

AanbiedingDeze app weet van iedere supermarkt wat er in de aanbieding is. Handig, want zo weet je precies waar je moet zijn om niet te veel te betalen voor je boodschappen. De Aanbieding-app is voorzien van een slimmigheidje in de vorm van een boodschappenlijstje. Hiermee krijg je een overzicht van de supermarkten waar je naar toe moet om zo voordelig mogelijk je boodschappen te doen. Je bepaalt zelf welke supermarkten dit zijn, zodat er geen winkels tussen staan die niet bij jou in de buurt zijn.

Android-app

iOS-app

Red Laser: is een product ergens anders goedkoper?

Red LaserSupermarkten hebben elke week wel aanbiedingen, maar welke supermarkt is voor jou nou écht de goedkoopste? Dat blijft vaak de vraag. Misschien moet je dan Red Laser maar eens uitproberen. Deze app scant de streepjescode van supermarktproducten. Daarna zoekt de app voor je uit of het gescande product ergens anders goedkoper is. Red Laser biedt nog wat extra handigheidjes. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een boodschappenlijstje te maken zodat je niets vergeet!

iOS-app

Windows Phone-app

Groupon: kortingsbonnetjes voor etentjes, uitjes en producten

GrouponDit is dé kortingsbonnen-app bij uitstek. Bedrijven plaatsen via Groupon kortingsacties. Het gaat hier niet alleen om korting op producten, maar ook om kortingen voor lekkere etentjes, dagjes uit en weekendjes weg. De aanbieder van de kortingsactie bepaalt de voorwaarden. Zo stelt hij in hoeveel mensen een coupon moeten kopen om de aanbiedingsactie door te laten gaan. Hierdoor verzekert hij zichzelf van een zeker bedrag aan inkomsten en betaal jij minder dan normaal voor een product, dienst of uitje.

Android-app

iOS-app

Kom maar op met die alles-in-één-app!

Google WalletDe bovenstaande apps zijn maar een kleine selectie van alle kortings- en aanbiedings-apps die er zijn. Voldoende mogelijkheden dus om nooit te veel voor iets te betalen, maar je smartphone raakt wel vol van al die apps. Kan dat niet anders? Google denkt van wel. De fabrikant ontwikkelt een nieuwe versie van zijn Wallet-app. Hierin bundelt het verschillende mogelijkheden.

Het is de bedoeling dat je met deze app straks onder andere kunt sparen voor kortingen op producten van verschillende winkels. De app krijgt nog een aantal slimmigheidjes, waaronder de mogelijkheid om snel, eenvoudig en veilig geld over te maken naar je vrienden. Dit duurt bij een bank vaak nog een dag, maar met Google Wallet staat het overgemaakte geld direct op de rekening van een ander. Het is nog onbekend wanneer het vernieuwde Google Wallet beschikbaar is en welke winkels zich bij de app aansluiten.