.

Waar staan we nu in de strijd voor gelijke rechten? Hoeveel weet jij af van de LGBTQ+-community? TAKE PRIDE in us!
Terug naar overzicht
5,220x gelezen

De fysieke Pride gaat door! Weliswaar op aangepaste wijze met kleine evenementen, en zonder de botenparade vanwege de anderhalvemeterregel. Op zaterdag 7 augustus vindt een Pride Walk plaats, de grote feestelijke viering schuift op naar volgend jaar. Net zoals vorig jaar verplaatst Pride zich momenteel ook naar het internet. Simyo omarmde met de ‘Ik Ben Ik’ campagne ieders persoonlijkheid en doorbraken de hokjes waar mensen in worden gezet. Lees er hier alles over terug op het blog Take Pride in Us. Dit jaar laat Simyo zich weer horen. De Pride-campagne Ik ben Ik x Beste vrienden baseert zich op drie pijlers: bewustwording, educatie en zelfexpressie. Leer mensen uit de LGBTQ+-community kennen, blijf bij de les met de Pride Quiz op Facebook en bewonder hun (online) zelfexpressie op Instagram. Simyo geeft gehoor aan de sterke boodschap en thema van dit jaar: ‘TAKE PRIDE in us!’

Wees bewust van je impact en draag als bondgenoot bij aan de acceptatie

‘In Nederland zou alles en iedereen naast elkaar kunnen bestaan.’ De tolerantie gaat in Nederland eerder achteruit dan vooruit merkt de LGBTQ+-community op. Mensen buiten de LGBTQ+-gemeenschap stoppen anderen sneller in een negatief hokje en bestempelen hen met woorden zoals gaylord, handtas of ‘raar. Als een bondgenoot (ally) beteken je veel in het doorbreken van dit zogeheten ‘hokjesdenken’. Je bent cisgender of hetero, gaat in gesprek met leden uit de LGBTQ+-community en probeert voor hen op te komen in het openbaar. Ontdek zelf de liefde en verbinding tussen leden uit de LGBTQ+-community en hun bondgenoten op onze Instagram. Je ziet twee werelden die samen perfect verweven in de Pride-video’s.

Pride Quiz: ontdek de rijke geschiedenis van de LGBTQ+-gemeenschap

Pride is ontstaan uit een gevecht voor gelijke rechten: iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Helaas, voelt de LGBTQ+-community zich nog vaak gediscrimineerd, buiten de boot vallen binnen de huidige maatschappij, of zelfs een ‘minderheid’. Met de Pride Quiz ontdek je hoe ons land zich wereldwijd positief op de kaart heeft gezet en waar huidig Nederland staat in de strijd voor gelijke rechten. Kom achter de rijke geschiedenis van de LGBTQ+-gemeenschap en maak jezelf bewust van de belangrijke ontwikkelingen die zich binnen en buiten de LGBTQ+-community afspelen.

Vier jezelf met bondgenoten op Reels

Waarom is het belangrijk om stil te staan bij het gebruik van de juiste voornaamwoorden? Stoor jij jezelf aan iemands uitstraling en expressie? Accepteer jij iedereen online? Met zes video’s brengt Simyo een sterke boodschap in één oogopslag over: iedereen mag en moet zichzelf kunnen zijn. Vier jezelf en vriendschap zowel op straat als online. ‘Ik ben gewoon ik.’ Ontdek hier alle Pride-Reels op ons Instagram-kanaal. Je kunt als bondgenoot ontzettend veel betekenen. “Allyship is the key to unlocking the power of diversity.”

Wat doet Simyo nog meer?

Simyo is een dochterbedrijf van KPN. Met events van het interne netwerk KPN Pride houden we inclusiviteit en diversiteit binnen en buiten de organisatie op de agenda. Binnen de organisatie zorgt Simyo voor een inclusieve werkomgeving. Arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid is zoveel mogelijk genderneutraal. Discriminatie wordt niet getolereerd. Dit zit verankerd in onze CAO en bedrijfscode. We zijn partner van verschillende organisaties die de LGBTQ+-community ondersteunen: Amsterdam Pride, StudentPride, Workplace Pride en de Business Pride Club.

Als ally ben je een bondgenoot en kom je openlijk op voor de LGBTQ+- community. Steun en wees liefdevol. Zo zet je verandering op gang. Waar vind jij dat Nederland staat in de strijd voor gelijke rechten?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.