.

Simyo Pride 2020 campagne. TAKE PRIDE in us!
Terug naar overzicht
2,032x gelezen

Nu dit jaar de fysieke Pride Amsterdam 2020 niet kon plaatsvinden, is de boodschap van Pride misschien wel belangrijker dan ooit. Pride is ontstaan uit een gevecht voor gelijke rechten: iedereen moet zichzelf kunnen zijn. In de praktijk blijkt dat mensen op straat er liever weinig of niets van zien, wanneer dit afwijkt van de ‘norm’. Daarom omarmden we met onze ‘Ik Ben Ik’ campagne ieders persoonlijkheid en doorbraken we de hokjes waar mensen in worden gezet. We riepen op om trots te zijn op wie je bent en steun te geven aan hen die achterop zijn geraakt op de route naar gelijkheid en inclusiviteit. Passend bij het thema van 2020: Take Pride In Us.

Tolerantie

Op 1 april 2001 vond het eerste ‘homohuwelijk’ plaats in Nederland. En waren we het eerste land dat het burgerlijk huwelijk opende voor partners van hetzelfde geslacht. Hierdoor heerst in Nederland het gevoel dat we heel tolerant zijn. Maar in feite zijn we onszelf niet altijd blijven vernieuwen.

Er zijn nog steeds een hoop mensen in de maatschappij die niet zichzelf kunnen zijn.  Mensen willen graag begrijpen wat ze zien, zodat ze kunnen begrijpen wie je bent. En omdat niet altijd iedereen van buitenaf te plaatsen is, proberen mensen anderen in hokjes te plaatsen. Het zogeheten hokjes denken hebben we met Simyo doorbroken door jezelf centraal te zetten: ik ben ik. Zodat iedereen een plekje heeft in de samenleving.

Ik Ben Ik

Onze Pride-campagne heeft verschillende doelstellingen gehad, van educatie, bewustwording tot zelfexpressie, zo heeft het voor iedereen een raakvlak. We creëerden een podium voor mensen binnen de LGBTQ+ community en zorgden voor kennis en bewustwording voor mensen daarbuiten.

Met een quiz vroegen we onze Facebook community, waar we staan in de strijd voor gelijkheid. We blikken terug op de meest belangrijke mijlpalen en historische gebeurtenissen van de LGBTQ+ community. Met vragen gebaseerd op onze geschiedenis en de strijd voor gelijke rechten van de LGBTQ+ community maakten we mensen bewust.

Op Instagram gaven we verschillende mensen uit de LGBTQ+ community de ruimte om de hokjes, waar ze door de maatschappij in worden gezet, te doorbreken. Zo brachten we online de jongeren een stukje bewustwording mee. Pure zelfexpressie via een face filter en persoonlijke video’s zijn hiervan het eindresultaat. Elke kleur van de Pride-vlag heeft een speciale betekenis. Acht mensen uit de LGBTQ+ community praten aan de hand van deze kleuren over hun persoonlijkheid in plaats van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Gemist? Bekijk de video's hier!

Ik ben Ik, acht mensen uit de LGBTQ+ community praten aan de hand van deze kleuren over hun persoonlijkheid in plaats van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het creatieve platform TikTok draait het om zelfexpressie. Iets wat tijdens Pride ook een belangrijk onderwerp is. Tijdens Pride durft iedereen zichzelf te zijn, wat een geweldig gevoel geeft. Door middel van 6 video’s vertelden we via Aron Korff, beter bekend als @mokkels4mokkels op Instagram en TikTok, een verhaal over de weg naar zelfexpressie. En dat ‘ik ben ik’ in welke vorm dan ook helemaal goed is. Zit jij al op TikTok? Volg ons nu hier en bekijk meteen al onze Pride-video’s.

TAKE PRIDE in us! 

We durven onze stem te gebruiken. In 2018 vierden we samen wie je bent: Jij trots, wij trots! En in 2019 betuigden we onze steun met speldjes tijdens de ‘'Pin your Pride' campagne. Een constante herinnering dat het protest nog niet voorbij is.

In 2019 betuigden we onze steun met speldjes tijdens de ‘Pin your Pride’ campagne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar zijn we dus online de strijd aangegaan voor gelijkheid en hebben mensen een podium gegeven in het digitale landschap. De plek die zich nu perfect leende, omdat Pride fysiek niet door kon gaan. Wij zeggen voortaan: Ik ben ik! Waar staan we volgens jou in deze strijd voor gelijkheid?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.