.

Pride Amsterdam 2019
Terug naar overzicht
7,458x gelezen

Ook dit jaar laat Simyo zien achter de Pride te staan. Ter gelegenheid van de Pride Amsterdam 2019 bedachten we de ‘Pin your Pride’ campagne. Met deze campagne sluiten we aan op het thema van dit jaar: Remember the past, create the future.  Daarom gaven wij via onze Instagram en Facebook pagina honderden speldjes weg. Met onze eigen Simyo medewerkers in de hoofdrol. Al snel stroomden de aanvragen binnen. Maar waarom bedachten we deze campagne?

Pride is een protest

Het thema van Pride Amsterdam 2019 is ‘Remember the past, create the future’. Zo worden bijvoorbeeld de Stonewall-rellen herdacht, welke 50 jaar geleden een keerpunt vormden in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden. Het draait om het principe dat Pride is begonnen als protest voordat het evolueerde tot een parade. In 50 jaar hebben we een gewelddadige dag omgetoverd tot een prachtige viering van liefde en acceptatie. In Nederland staan de meesten hier echter maar een week per jaar bij stil. Na deze week verwijderen mensen over de hele wereld hun regenboogen glitterstickers, trekken ze hun normale kleren weer aan en gaan ze verder met hun leven tot de volgende Pride Parade. Wij vinden dat de steun en viering van vrijheid van liefde en geluk niet beperkt moet worden tot de Pride Amsterdam 2019. Ook onze eigen medewerkers staan achter de Pride. En dat lieten ze zien op onze Instagram en Facebook pagina.

Pride Amsterdam 2019Pride Amsterdam 2019Pride Amsterdam 2019

Pin your pride

Wij hebben een subtiele manier bedacht zodat men steun kan betuigen. Speldjes die je op je kleding kunt bevestigen. Deze speldjes zijn veel meer dan alleen een leuke fashion-accessoire. Het is een teken van steun en een constante herinnering dat het protest nog niet voorbij is. Deze pins representeren ieder een andere betekenis en we sporen iedereen aan om ze met trots te dragen, zowel tijdens als na Pride Amsterdam 2019. Afgelopen week kon je de pins via onze Facebook of Instagram pagina aanvragen. De actie is inmiddels afgelopen, maar op de Pride in Amsterdam zullen ze ook worden uitgedeeld.

Pride Amsterdam 2019

• “Ik zal niet bang zijn”
Veel LHBT-koppels voelen zich nog niet comfortabel genoeg om in het openbaar hand in hand te lopen met hun partner. Dit speldje van twee ineengeslagen handen staat voor het breken van deze angst en het openlijk durven tonen van liefde.

• “Ik zal niet stil zijn”
Uit de kast komen is voor de meesten niet vanzelfsprekend, en velen verzwijgen jarenlang hun ware identiteit. Dit speldje van een megafoon staat voor het verbreken van deze stilte. Een megafoon wordt vaak gebruikt tijdens protesten, wat hiermee ook teruglinkt aan het thema van dit jaar.

• “Ik zal je steunen”
Pride Amsterdam is niet alleen voor de LHBT-community om te laten zien wie ze daadwerkelijk zijn, maar ook voor de rest van de wereld om te tonen dat ze de LHBT-community accepteren. Met onze regenboogpin kan iedereen tonen dat ze de LHBT-community onvoorwaardelijk steunen.

Ga je naar de Pride? De kans dat je iemand met een speldje tegenkomt is groot. Maar je zou ook zomaar iemand na de Pride tegen kunnen komen met zo'n toffe pin. 'Pin your pride'!

Pride Amsterdam 2019

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.