.

pride amsterdam 2018 simyo gelijkheid
Terug naar overzicht
68,051x gelezen

Simyo komt uit de kast om gelijkheid te vieren tijdens Pride Amsterdam 2018. Daarom gaan wij op 4 augustus samen met Hjalmar naar de Canal Parade en proosten we met z’n allen op gelijkheid en liefde. Hjalmar werkt bij Simyo op de klantenservice en is daarnaast YouTuber. We vertellen je graag waarom we zo trots zijn om naar dit feest te gaan!

Van Roze Zaterdag tot Pride Amsterdam

De eerste Pride werd in 1970 in New York gehouden. Destijds waren dit vooral demonstraties voor gelijke behandeling van de LHBT community. Toen dit activisme uitbreidde naar Nederland, werd het hier Roze Zaterdag genoemd. Deze dag is uitgegroeid tot een groot festival waarop heel Nederland negen dagen lang gelijkheid en liefde viert.

Pride Amsterdam 2018: vieren wie je bent en houden van wie je wilt

pride amsterdam 2018 gelijkheid canal parade simyoDe Pride Amsterdam zoals we die nu kennen heeft één overkoepelend hoofdthema: vieren wie je bent en houden van wie je wilt. “Het evenement staat dan ook symbool voor de open en tolerante stad die we willen zijn”, zo vertelde wijlen burgemeester Eberhard van der Laan. Pride Amsterdam is er dus voor iedereen: lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transseksuelen, transgenders en hetero’s. Men viert gelijkheid, maar de feestgangers staan ook stil bij de gedachte dat deze gelijkheid niet overal ter wereld vanzelfsprekend is.

Jij trots, wij trots!

pride amsterdam 2018 canal parade gelijkheid jij trots wij trots simyoWaarom wij zo’n trotse bezoeker van de Pride Amsterdam 2018 zijn? Heel simpel: Simyo is er voor iedereen. Op dit festival proosten we op gelijkheid en vieren we samen de liefde met elkaar. Zonder dat we het door hebben voelen wij ons zo verbonden met onze telefoon. Elk moment van ons leven hebben we ‘m aan onze zijde. Onbewust is onze telefoon hét middel geworden om bijzondere boodschappen te delen met je geliefden en de rest van de wereld. Je kunt trots zijn op wie jij bent en daar zijn wij weer trots op!

Vier jouw Pride met Hjalmar

Zaterdag vieren wij samen met Hjalmar feest op de Canal Parade. Hjalmar is in zijn vrije tijd YouTuber die LHBT-onderwerpen bespreekbaar maakt onder jongeren. Zaterdag zal hij feestgangers interviewen over waar ze het meest trots op zijn.  Kijk dus goed om je heen, wie weet kom je ‘m tegen! Volgende week vullen we dit artikel aan met een hele toffe video van die dag.

Wat is jouw #rainbowstory?

pride amsterdam 2018 canal parade rainbowstory simyoDe regenboogvlag is niet weg te denken uit het beeld van Pride Amsterdam 2018. Wist jij dat alle kleuren van de vlag een eigen betekenis hebben? Om de waarden van de pride nóg bekender te maken, hebben wij een rainbowfilter ontwikkeld. Met dit filter maak jij je foto’s en filmpjes kleurrijker dan ooit. Samen met Simyo deel je via #rainbowstory jouw verhaal. Welke kleur zijn jouw selfies tijdens de Pride? Wij kijken uit naar een kleurig festival en veel trots!

Voor welke bijzondere boodschap heb jij jouw telefoon gebruikt?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.