Zo houd je het overzicht: 5 handige agenda-apps

Favoriete apps

Van een eetafspraak via Whatsapp naar een werkafspraak via de Mail: er wordt wat afgesproken tegenwoordig. Maar hoe organiseer je al die afspraken? Anno 2016 doen we dat met agenda-apps.  Voor veel mensen was Sunrise dé agenda-app. De lay-out van Sunrise zag er even ontspannen uit als een echte zonsopkomst en dat bracht orde in vele hectische levens. De mogelijkheid om de app te koppelen aan diensten zoals Wunderlist maakte deze agenda-app favoriet onder taken- en agenda-apps. Nu Microsoft de zonsondergang van deze app heeft aangekondigd, is de vraag: wát wordt de volgende app? Wij hebben het even voor je uitgezocht: dit zijn volgens ons vijf handige agenda apps.

  1. Google Agenda

Voor de Android en iOS is er Google Agenda (of Google Calendar als de taalinstelllingen op Engels staan). Deze app wordt op meerdere blogs bestempeld als een sterke vervanger van Sunrise. Waarom? Als je gebruikmaakt van een Gmail-account is de app erg handig, voor veel dingen detecteert hij automatisch afspraken die je kunt toevoegen aan je agenda. Leuk detail is dat de achtergrond van de afspraak wordt aangepast aan het type, zo zie je bijvoorbeeld een grill met spatels als je BBQ invoert als afspraak. Daarnaast kan je veel taken en doelen toevoegen, zoals bijvoorbeeld tijd vrijmaken voor het spelen van gitaar. Klein nadeel is dat de connectie met Facebook Events mist. Met Facebook Events vind je alle praktische informatie over een evenement waar je naar toe wilt, zoals de tijd, locatie en het programma. Door op aanwezig te klikken, sla je het evenement op in je account en wordt je er vlak voor het evenement nogmaals aan herinnerd. Maar als je hier gebruik van maakt, zul je dit er zelf in moeten zetten.

  1. Any.do

Deze app is verkrijgbaar voor zowel Android als iOS. Met de Any.do app kunnen ook taken en doelen gecreëerd worden. Het is vooral een erg handige app voor een werkomgeving, je kan bijvoorbeeld meerdere ruimtes inrichten en gemakkelijk in elkaars agenda kijken. Erg handig voor gezinnen waarin veel wordt gemultitaskt. Je kunt namelijk taken toewijzen aan een ander. Zelf de achtergrond instellen en moeiteloos naar je volgende afspraak swipen: het design van het menu integreert naadloos in je dagelijkse telefoongebruik. Een echte alles-in-één app die waarschijnlijk nog meer nieuwe opties krijgt. Eventueel kun je je account ook upgraden zodat je bestanden kunt uploaden en aan je taken kunt toevoegen. Een ander voordeel van het betaalde account is dat je onbeperkt taken en doelen kunt creëren. Met een gratis account kun je je er maximaal vijf creëren.

  1. Jorte Kalender

De Jorte Kalender is te downloaden voor Android en iOs. Voor de mensen die stiekem een papieren agenda veel mooier vinden, is er Jorte. De agenda is namelijk gemakkelijk aan te passen aan persoonlijke stijl en bevat zelfs stickers. Zo kun je bijvoorbeeld digitaal een parapluutje plakken op de dag dat je een lange wandeling gaat maken of een muzieknootje op de dag dat je naar concert gaat. Ook worden belangrijke taken in rood weergegeven. Ideaal dus voor iedereen die visueel is ingesteld.

  1. Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is beschikbaar voor Android en iOS. Mocht je een groot fan zijn van Outlook voor e-mail, dan kan de Outlook agenda-app jou ook zeker helpen. Het integreert heel makkelijk jouw activiteiten en zet daar ook de juiste contactgegevens bij uit de e-mails. Vooral als zakelijke agenda-app is deze aan te raden en werkt zowel goed op mobiel als op laptop.

  1. Business Calendar

Deze app is alleen verkrijgbaar voor Android. Anders dan Jorte heeft Business Calendar een strak uiterlijk, die wat wegheeft van de Outlook-agenda. De app is gratis, maar heeft ook een betaalde versie. De app laat in de gratis variant zo af en toe reclame zien. Er kan gekozen worden voor meerdere weergaves die stuk voor stuk erg overzichtelijk zijn. Daarnaast kun je werken met meerdere kleuren, dit is vooral handig bij een erg drukke agenda en om privé en werk te scheiden.

Dus niet getreurd, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren zijn er veel goede (gratis) agenda-apps die Sunrise vervangen.

Welke agenda-app gebruik jij?