.

Simyo roaming
Terug naar overzicht
325,538x gelezen

We hebben goed nieuws! Vanaf 1 juni 2017 gaan de minuten en MB's die je met je Sim Only bel- en internetbundels in andere EU-lidstaten gebruikt uit je bundel. En dit kost je geen cent extra, want de EU schaft roaming kosten af. Je kunt de minuten van jouw bundel dan bijvoorbeeld ook bij een Franse provider gebruiken. Bellen en internetten in het buitenland wordt dus net zo goedkoop als in Nederland! Wil je weten hoe en waarom? Lees dan snel verder!

Je Sim Only bundels: vanaf 1 juni in de hele EU te gebruiken

Roaming buitenland EUKomt dit je bekend voor? Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming bel je het thuisfront op. “Hoi! Ik hou het kort, maar we zijn veilig aangekomen en de reis verliep prima! Doei, hè!” Vanaf 1 juni 2017 hoeft dit niet meer zo gehaast. Bij Simyo gebruik je dan namelijk je bundels ook in andere EU-landen. In Zwitserland, Andorra, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein, allemaal geen lid van de EU, kun je dan óók je bundels gebruiken.

De minuten en MB’s die je vanaf die datum in die landen verbruikt, gaan dan dus gewoon van je bundel af. De EU schaft op 15 juni namelijk de kosten voor roaming af. Dit geldt voor alle Europese providers. Bij Simyo kun je vanaf 1 juni al je bundels zonder extra kosten in het buitenland gebruiken. Twijfel je of een land onder de regeling valt? Alle landen die je hier onder zone 1 ziet staan, horen erbij.

Zijn je bundels op en bel en internet je in een ander EU-land? Dan betaal je het EU-buitenbundeltarief van 23 cent per minuut, 7 cent per sms en 15 cent per MB. Als je wil, kun je extra belminuten bijkopen én MB's bijkopen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Net zoals in Nederland.

Wat is roaming?

Roaming is het gebruiken van een ander mobiel netwerk dan het mobiele netwerk van jouw provider. Dit betekent dat je door deze verandering de minuten van jouw belbundel bijvoorbeeld ook bij een Belgische of Spaanse provider kunt gebruiken. Gebeld worden in de EU wordt gratis. Of je nou in Nederland bent of in een andere EU-lidstaat: je kunt een telefoontje op vakantie dus gerust opnemen!

Goed om te weten: bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt niet onder roamen. Je gebruikt dan namelijk het telefoonnetwerk van je eigen provider. Hiervoor kun je niet de minuten uit je belbundel gebruiken. Het tarief voor bellen naar een ander EU-land vanuit Nederland is 23 cent per minuut.

Of je deze zomer nou kampeert in de Ardennen, op de camping in Frankrijk staat of een huisje huurt in Portugal: bij Simyo kun je de minuten en MB's van jouw Sim Only bundels dus gewoon gebruiken. Je kunt rustig je ouders bellen of vakantieverhalen uitwisselen met vrienden.Ook als die in een ander EU-land op vakantie zijn!

Bellen en internetten in het buitenland: een kwestie van aanzetten

aanzettenNu minuten en MB's in andere EU-landen uit je bundel gaan, is het misschien handig om grotere bel- en internetbundels te nemen als je naar het buitenland gaat. Zeker als je vakantieverblijf geen wifi heeft. Waarschijnlijk verbruik je dan namelijk meer MB’s van je internetbundel dan normaal. Dit is een kwestie van je bundels aanpassen. Oók dit regel je gemakkelijk via Mijn Simyo of met de Mijn Simyo app. Na je vakantie kun je natuurlijk gewoon weer terug.

Niets staat je deze zomer dus meer in de weg om in de EU te bellen en internetten. Je moet hiervoor twee dingen doen: roaming aanzetten op je smartphone én op Mijn Simyo de opties voor bellen en internetten in het buitenland inschakelen.

Roaming inschakelen op je smartphone

Roaming aanzetten op een iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Opties mobiele data’.
 • Schuif naast ‘Dataroaming’ de slider naar rechts.
 • Roaming is nu ingeschakeld.

Roaming aanzetten op een Android-smartphone

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk onder ‘Draadloos en netwerken’ op ‘Meer’.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Schuif naast ‘Gegevensroaming’ de slider naar rechts.
 • Roaming is nu ingeschakeld.

Instellingen aanzetten op Mijn Simyo

 • Ga naar Mijn Simyo en log in met je telefoonnummer.
 • Ga naar ‘Instellingen’ en druk daar op het tabblad ‘Netwerkinstellingen’.
 • Schakel onder ‘Bellen’ de slider naast ‘Bellen in en naar het buitenland’ naar rechts.
 • Schakel onder ‘Internet’ de slider naast ‘Internet op je mobiel in het buitenland naar rechts’.
 • Start je telefoon opnieuw op.
 • Je kunt nu bellen en internetten in het buitenland!

Lukt het niet of wil je meer weten over bellen en internetten in het buitenland? Hoe het werkt en wat roaming precies is? In dit blog leggen we alles uit.

Hieronder zie je in welke landen je kunt bellen en internetten vanuit je bundels.

Let op! Ga je met de boot? Dan is er een kans dat je gebruikmaakt van het maritieme netwerk. Dit werkt via satelliet-verbinding en daardoor vallen de kosten hiervoor buiten je bundel (Zone 4).

Simyo Sim Only bundels in het buitenland

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.