Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon beveiligen simyo
Terug naar overzicht
55,049x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Telefoon beveiligen: zo bescherm je de gegevens op je mobiele telefoon

Op je mobiele telefoon staat vaak persoonlijke informatie. Denk maar aan persoonlijke mails en de informatie in je mobiel bankieren-app. Daarom is het belangrijk dat je jouw smartphone goed beveiligt. Je kunt op verschillende manieren je telefoon beveiligen. En het mooie is: dit is zo gebeurd!

De ultieme telefoon beveiligen-checklist:

Risico’s van een onbeveiligde telefoon

telefoon beveiligen risico's onbeveiligde telefoon simyoAllereerst is het goed om te weten waarom je een telefoon goed moet beveiligen. Vreemden kunnen op twee manieren toegang krijgen tot een slecht beveiligde mobiele telefoon. Rechtstreeks als ze de telefoon in handen hebben of van buitenaf via internet.

Op beide manieren kunnen ze dan eenvoudig vertrouwelijke informatie bekijken. Vreemden hebben niet veel tijd nodig om een onveilige app te installeren of om vertrouwelijke informatie op je telefoon te vinden. Door je telefoon en apps goed te beveiligen, bescherm je jouw gegevens.

telefoon beveiligen checklist simyoTelefoon beveiligen: met deze checklist doe je dat!

Je kunt je telefoon in een paar stappen goed beveiligen.

Check 1: Gebruik altijd schermvergrendeling

Thuis doe je waarschijnlijk altijd de deur op slot als je weggaat. Waarom zou je dat ook niet met je telefoon doen? Het is verstandig om deze ‘op slot’ te doen als je ‘m niet gebruikt. Hij is moeilijker te ontgrendelen als hij beveiligd is met een wachtwoord, pincode, veegpatroon, vingerafdruk, gezichtsscan of irisscan. Hierdoor is het voor telefoondieven lastiger om persoonlijke gegevens te bekijken.

Schermvergrendeling instellen op Android

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Schermvergr. en beveilig.’.
 • Druk op ‘Type schermvergrendeling’.
 • Typ je toegangscode in om toegang te krijgen.
 • Je stelt hier het type schermvergrendeling in.

Schermvergrendeling instellen op de iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Touch ID en toegangscode’.
 • Voer je toegangscode in.
 • Je stelt hier het type schermvergrendeling in.
 • Je kunt hier ook instellen welke apps en functies, zoals berichten beantwoorden, je kunt gebruiken als de iPhone is vergrendeld.

Check 2: Goede en verschillende wachtwoorden: net zo belangrijk!

telefoon beveiligen goede verschillende wachtwoorden simyoNet zo belangrijk is het gebruiken van goede én verschillende wachtwoorden. Gebruik dus niet voor elke app of dienst hetzelfde wachtwoord. Waarom niet? Iemand die je wachtwoord raadt, kan dan ook toegang krijgen tot je andere accounts op internet. Van je e-mail tot je DigiD en alles daar tussenin. Schrijf je wachtwoorden niet op in je telefoon of in je mail. Voor een hacker is het dan makkelijk om toegang te krijgen tot meerdere accounts.

Gebruik daarnaast lange én sterke wachtwoorden. Een langer wachtwoord is moeilijker te kraken voor dieven of nieuwsgierige vrienden. Een sterk wachtwoord heeft veel verschillende letters, cijfers en tekens. Hierdoor is je wachtwoord vrijwel onmogelijk te raden.

Naast een langer wachtwoord zijn er nog een paar extra tips:

 • Gebruik geen geboortedatum, trouwdag of namen van jezelf of familieleden;
 • Verander je wachtwoorden om de zoveel tijd.

Ben je bang dat je door deze tips je wachtwoord gaat vergeten? Dan raden we je aan om een ezelsbruggetje te gebruiken. Bedenk bijvoorbeeld een zin en gebruik van elk woord de eerste letter voor je wachtwoord. Je maakt het wachtwoord sterker door af en toe een hoofdletter toe te voegen.

Bijvoorbeeld: Mijn wachtwoord is het sterkste van allemaal! (‘Mwihsva!’)

Check 3: Password-manager: ideale wachtwoordhulp!

telefoon beveiligen password manager simyoHet nadeel van verschillende sterke wachtwoorden is dat je ze misschien niet allemaal onthoudt. Daar is wat moois op bedacht: Password-managers! Dit zijn wachtwoord-apps die jouw wachtwoorden onthouden. Hier heb je alleen met jouw computer of smartphone toegang tot. Een aanrader is LastPass. Deze gratis wachtwoordmanager onthoudt al je wachtwoorden en de bijbehorende accounts. Op je computer vult hij die in de Chrome-browser automatisch voor je in. Zo log je ook nog eens extra snel in. Handig én veilig dus!

Check 4: Tweestapsverificatie: accounts met persoonlijke info nóg beter beveiligd

telefoon beveiligen tweestapsverificatie simyoJe telefoon beveiligen: ook populaire apps en diensten helpen daaraan mee. Steeds meer diensten, zoals Dropbox en Google, bieden als extra beveiliging tweestapsverificatie. Dit is een extra beveiligingsmaatregel tegen hackers die op afstand proberen in het toestel te komen. Je moet dan niet alleen het wachtwoord invoeren. Na het invoeren van het juiste wachtwoord, verstuurt de site een extra beveiligingscode per sms. Zo kan alleen de eigenaar van het toestel inloggen: de code is immers niet te raden voor iemand die ‘m niet ontvangt. Om tweestapsverificatie in te schakelen, geef je van tevoren je telefoonnummer door via de website van de dienst. Lees hier hoe tweestapsverificatie werkt en hoe je het instelt. Doen!

Telefoon beveiligen: daar blijf je aan werken

Staat er achter alle vier de checks een vinkje? Good busy! Maar dat betekent niet dat je daarmee klaar bent. De beveiliging van je telefoon is namelijk iets waar je aan moet blijven werken. Pas wachtwoorden regelmatig aan. Een ontgrendelingscode kan eenvoudig worden afgekeken. Het is daarom een goed idee om je code regelmatig te veranderen. Iemand hoeft maar één keer af te kijken om je telefoon later een keer te kunnen ontgrendelen.

Blijf je telefoon updaten

Het is ook ontzettend belangrijk dat de software en apps van je telefoon up to date zijn. Ook dit is onderdeel van je telefoon beveiligen. Apps geven regelmatig zelf aan dat er een update klaar staat. Wacht daar niet mee, installeer deze meteen via wifi. Het is mogelijk dat de maker van de app een veiligheidslek heeft ontdekt en die met een update wil verhelpen. Daarom is het belangrijk om meteen op zo’n update in te gaan. Gelukkig is het maar een kleine moeite en kan het tegenwoordig ook automatisch via wifi. Je verbruikt dan geen MB’s van je Sim Only internetbundel.

Zo updaten jouw Android-apps automatisch via wifi

 • Open de ‘Play Store’-app.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Apps automatisch updaten’.
 • Druk op ‘Apps alleen via wifi automatisch updaten’.

Zo updaten jouw iOS-apps automatisch via wifi

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘iTunes Store en App Store’.
 • Schuif de slider naast ‘Updates’ naar rechts.
 • Schuif de slider naast ‘Gebruik mobiele data’ naar links.

Apps: download ze alleen uit een officiële app store

telefoon beveiligen alleen apps uit officiële app store simyoDownload apps alleen uit een officiële app store. Deze apps zijn van tevoren gekeurd en zijn daardoor veiliger dan apps die niet in een officiële app store staan. Op de iPhone kun je alleen apps downloaden uit de officiële Apple App Store.

Android-gebruikers moeten oppassen met het installeren van applicaties uit andere bronnen dan de Google Play Store, de applicatiewinkel van Google. Alternatieve downloadwinkels en illegaal verspreide apps kunnen gehackt zijn en malware bevatten. Hiermee kunnen hackers het toestel ongemerkt binnendringen. Op die manier kunnen er vervelende dingen gebeuren met je smartphone. De hacker kan het toestel bijvoorbeeld op afstand ‘op slot’ zetten. Dit doet een hacker met ransomware, ook wel gijzelsoftware. Je kunt het slot dan alleen verwijderen als je losgeld betaalt. Het kan ook erger, wanneer de hacker bankinformatie, wachtwoorden of andere gevoelige zaken steelt, zoals foto’s, je berichtengeschiedenis en e-mails.

Sommige virussen laten het toestel ongemerkt zichzelf abonneren op dure sms-diensten in het buitenland. Terwijl het toestel zich in de zak van zijn eigenaar bevindt, ontvangt de telefoon voortdurend duurbetaalde sms’jes die onmiddellijk weer worden gewist. De eigenaar van zo’n gehackte telefoon heeft dat pas door bij de eerstvolgende telefoonrekening.

Je doet er dus goed aan om met je Android-telefoon alleen apps uit de Play Store te downloaden. Dan hou je onveilige apps, en de bijbehorende risico’s, buiten de deur!

Zo beveilig je belangrijke apps extra goed

Als je wil, kun je apps met vertrouwelijke informatie extra goed beveiligen. Op Androidtelefoons kun je belangrijke apps extra goed beveiligen. Dit kan met AppLock. Deze app kun je gratis downloaden in de Google Play Store. Normaal moet een smartphone eerst worden ontgrendeld met een wachtwoord, pincode, veegpatroon of vingerafdruk. Daarna zijn belangrijke apps, zoals instellingen en mobiel bankieren vaak al te gebruiken. Dankzij AppLock is dat verleden tijd.

De app zorgt ervoor dat je nog een andere pincode moet invoeren om een app te kunnen openen. Hierdoor beveilig jij je apps nóg beter. Dit betekent wel dat je soms twee keer een wachtwoord moet invoeren om een app te kunnen openen. Je kunt met AppLock zelf bepalen welke apps extra beveiligd worden.

Online fraude: zo trap je er niet in

telefoon beveiligen apps extra goed beveiligen simyoHet is ook goed om te weten hoe je online fraudeurs geen kans geeft. Zo proberen hackers via mails vertrouwelijke informatie te achterhalen. Dit zijn zogenaamde ‘phishingmails’. Deze e-mails lijken afkomstig te zijn van bijvoorbeeld je bank of de overheid. Kijk daarom goed naar de afzender. Een bank vraagt je per e-mail nooit om persoonlijke gegevens of om je wachtwoord te veranderen. Neem bij twijfel altijd contact op met je bank. Wees ook alert wanneer bekenden je een link sturen. Zeker wanneer je uit het niets een Engelstalige mail krijgt van een vriend of vriendin. Het is mogelijk dat zijn of haar e-mailaccount dan is gehackt. Hackers proberen op die manier ook jouw e-mailaccount te hacken.

Iets anders om op te letten is digitale identiteitsfraude, dat steeds vaker voorkomt. Ongeveer 1 op de 25 Nederlanders is dit weleens overkomen. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld een kopie van je ID-kaart om een telefoonabonnement af te sluiten. Hier kun je je goed tegen wapenen. Voormalig Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk lanceerde namelijk de KopieID-app gelanceerd. Met deze app kun je makkelijk een kopie maken van je ID-kaart of paspoort. Je kunt belangrijke gegevens weghalen, zoals je burgerservicenummer. Het is ook mogelijk om een watermerk over de kopie leggen. Plaats daarin de datum en het doel van de kopie. Zo is de kopie van je ID-kaart of paspoort voor fraudeurs onbruikbaar om voor verkeerde doeleinden te gebruiken.

Log je via je internetbrowser in op een site met vertrouwelijke informatie? Kijk dan in de adresbalk of er ‘https://’ voor de link staat. Dit is een beveiligde verbinding waarop je veilig kunt inloggen. Je weet dan dat je veilig bestanden en informatie kunt bekijken of down- en uploaden.

Telefoon gehackt of gestolen? Kom meteen in actie!

Ondanks je maatregelen om je telefoon te beveiligen, kan een telefoon tóch gehackt of gestolen worden. Kom, zodra je dit weet, meteen in actie. Doe aangifte bij de politie en blokkeer je telefoon. Lees hier wat je kunt doen als je telefoon gestolen is. Zo geef je boeven geen kans!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.