Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

apps offline gebruiken data besparen sim only internet
Terug naar overzicht
38,325x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Apps offline gebruiken? Zo bespaar je extra MB’s!

Wil je superzuinig omgaan met de MB’s uit je Sim Only internetbundel? Of kun je je internetbundel niet gebruiken omdat je buiten de EU op vakantie gaat? Met deze tips kun je populaire apps ook gebruiken zonder data te verbruiken. Lees snel de ins en outs van apps offline gebruiken.

Apps offline gebruiken, waarom?

apps offline gebruiken waarom sim only simyoDe meeste smartphone-apps gebruiken internet. Toch doen veel populaire apps het, met wat voorbereidend werk van jouw kant, ook prima als je ze alleen offline gebruikt. Handig als je internetbundel bijna op is en je geen MB’s wilt bijkopen. Of als je op reis bent in een land waar je jouw bundels niet kunt gebruiken. Het tarief voor mobiel internet buiten de EU is vaak erg hoog. Wat de reden ook is: je kunt meer apps offline gebruiken dan je misschien dacht en daardoor bespaar je meer MB’s!

Zo stel je in dat je een app alleen offline kunt gebruiken

apps alleen offline instellen sim only simyoOm er zeker van te zijn dat je een app écht alleen offline gebruikt, kun je op een iOS-apparaat instellen dat hij geen mobiel internet mag verbruiken. Je komt op die manier niet voor verrassingen te staan. Zodra je dit instelt kan de app alleen nog via wifi verbinding maken.

Zo schakel je mobiel internet voor een app op iOS uit

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Scroll naar de app die je alleen nog offline wilt gebruiken.
 • Schuif de slider naar rechts.
 • De app gebruikt nu geen mobiel internet meer.

Zo schakel je achtergrondgebruik voor een app op Android uit

Helaas is het op een Android-toestel niet mogelijk om mobiel internet voor een specifieke app uit te schakelen. Wel kun je bepalen dat een app op de achtergrond geen data mag verbruiken als je de app niet gebruikt.

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Gegevensverbruik’.
 • Druk op ‘Gebruik mobiele gegevens’.
 • Druk op de app die je wil beperken.
 • Schuif de slider naast ‘Gegevensgebr. Achtergrond toesta..’ naar links.


Wil je zeker zijn dat je geen mobiel internet gebruikt op een Android-toestel? Dan kun je mobiel internet ook helemaal uitzetten.

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Gegevensverbruik’.
 • Schuif de slider naast ‘Mobiele gegevens’ naar rechts.
 • Mobiel internet staat nu uit.

Offline navigeren met Google Maps en Here WeGo

offline navigeren in het buitenland zonder dataverbruik google maps here wego sim only simyoMoet je van a naar b navigeren zonder dat je MB’s kunt óf wil gebruiken? Dat kan met verschillende gratis navigatie-apps, zoals Google Maps en Here WeGo. Met deze apps download je de wegenkaart van tevoren via wifi. Dit hoeft de telefoon dan niet onderweg te doen: goed voor zowel je internetbundel als de batterij van je telefoon! Vervolgens gebruikt je telefoon alleen gps en dat kost geen data.

Zo sla je de wegenkaart van Google Maps op je smartphone op

 • Open Google Maps.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk op ‘Offline kaarten’.
 • Druk op ‘Aangepaste kaart’.
 • Ga op de kaart naar het gebied dat je offline wil opslaan.
 • Druk op ‘Download’.
 • De kaart wordt nu via wifi offline op je smartphone opgeslagen.
 • Dit kun je zo vaak als je wilt herhalen: zolang je maar genoeg opslagruimte hebt!
 • Binnen dit gebied kun je nu offline navigeren.

Offline muziek luisteren met Spotify

offline muziek streamen spotify sim only simyoBen je een echte muziekliefhebber? Dan gebruik je de streaming-app Spotify misschien wel. Het zou zomaar een van de grootste datavreters van je Sim Only internetbundel kunnen zijn, want met de app stream je muziek via internet.

Wist je dat je de app ook offline kunt gebruiken? Je hebt hiervoor wel een Premium-account nodig, die de eerste maand gratis is. Van tevoren sla je dan nummers en cd’s offline op via wifi. Daarna luister je deze muziek dus zonder data te verbruiken. Ideaal om tijdens die road trip in dat verre land toch je favoriete artiesten te horen.

Zo sla je muziek offline op met Spotify

 • Open Spotify.
 • Druk op ‘Zoeken’.
 • Zoek de artiest naar wie je wil luisteren.
 • Kies het album dat je offline wilt opslaan.
 • Schuif de slider naar rechts bij ‘Downloaden’.
 • Zodra de app aan staat en je bent verbonden met wifi, wordt het album gedownload.
 • Hetzelfde kun je ook doen met afspeellijsten.

Offline films en series kijken met Netflix

Met Netflix kun je precies hetzelfde doen als met Spotify. Een deel van het Netflix-aanbod is offline op te slaan op je smartphone. Deze video’s kun je dan een paar weken kijken. Handig, want vooral het streamen van video kost veel data. Deze slimme feature voorkomt dat. Netflix is wel een betaalde abonnementsdienst, maar de eerste maand is gratis.

Zo sla je films en series offline op in Netflix

 • Open Netflix.
 • Druk op ‘Zoeken’.
 • Druk op ‘Beschikbaar voor download’.
 • Je ziet nu welke titels je allemaal offline kunt opslaan.
 • Druk op de film of serie die je offline wil opslaan.
 • Druk op ‘Downloaden’.
 • De film wordt nu offline opgeslagen.

Offline gamen: genoeg keuze!

offline gamen smartphone sim only simyoNiets wat zo fijn de tijd kan doden als een goede smartphonegame! Niet getreurd: er zijn meer dan genoeg games die je offline kunt gebruiken. En het extra voordeel is dat je dan geen advertenties krijgt. Oké, offline kun je niet direct tegen anderen spelen, maar er blijft genoeg over. Download dus vooral je favoriete games. Stel bij iOS vervolgens in dat ze geen data mogen verbruiken en schakel bij Android roaming uit. Zomaar wat leuke games die je offline kunt gebruiken:

 • Real Racing 3, voor als je je even Max Verstappen wil voelen.
 • 1010!, voor als je van puzzelen en Tetris houdt.
 • Score Hero, voor als je van voetballen houdt.
 • Roller Coaster Tycoon Classic (kost wel een paar euro), voor als je net als vroeger pretparken wil bouwen.

Game on!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.