Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Schoon je telefoon op voor het nieuwe jaar!
Terug naar overzicht
125,427x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Telefoon opschonen voor het nieuwe jaar? Zo doe je dat!

“Opslag telefoon vol”. Een onhandige melding die de meeste mensen helaas maar al te goed kennen. Maar de tijd van even snel wat foto’s deleten, zodat jij een nieuwjaarsselfie naar een vriend kunt sturen, is voorbij. Begin het nieuwe jaar fris met een digitale poetsbeurt voor jouw telefoon. Je mobiel opschonen was nog nooit zo makkelijk, met onze schoonmaaktips ben jij in een paar stappen weer klaar voor actie!

Ruimte vrijmaken op je smartphone. Opslaggeheugen bekijken Android telefoon en iPhone Simyo_blog De grote schoonmaak in drie stappen

Vroeg of laat moet je er toch aan geloven, een schoonmaaksessie voor je telefoon. Dus, begin dit jaar goed met een clean mind en een clean phone. Met het opschonen van je toestel komt er meer geheugen vrij, doordat je onnodige zaken verwijdert. Bekijk hieronder hoe je dit stap voor stap het beste aanpakt. Ben je klaar? Vergeet dan de finishing touch niet.

Stap 1: Schoon je media op

We beginnen bij je foto’s en mediabestanden. Het merendeel van de opslagruimte op jouw telefoon zal in bestanden zoals foto’s en video’s zitten. Denk aan de lollige filmpjes die jouw ouders dagelijks naar je sturen, de schattige kattenfoto’s van je beste vriend(in) en zelfs de veel te foute memes van je baas. Tijd om eens goed de bezem door al je opgeslagen kiekjes te halen. Blijf kritisch en bepaal welke foto’s en video’s je echt wilt bewaren. Besloten wat je wilt houden, maar niet op je telefoon? Verplaats deze pareltjes naar een cloudopslagdienst, zoals iCloud of Google Foto’s. Ook kun je mediabestanden die je niet kwijt wilt opslaan op je computer of externe harde schijf. Zo bewaar je al die vastgelegde herinneringen toch nog op een handige plek.

Extra tip: zorg voor orde in de chaos, voorkomen is namelijk beter dan genezen. Probeer daarom je foto’s netjes te sorteren. Weten hoe je dat slim aanpakt? Hier vind je een uitgebreid plan om je foto’s te ordenen en op te slaan.

Stap 2: Verwijder ongebruikte apps

We gaan door naar een hele makkelijke, namelijk het verwijderen van apps. Het klinkt definitief, maar denk er eens goed over na. Hoeveel apps heb jij op je telefoon staan die je ook werkelijk gebruikt? Denk bijvoorbeeld aan die ene fotocollage app die je impulsief hebt gedownload, maar stiekem nog nooit hebt geopend. Of dat ene spelletje dat je al een jaar niet hebt gespeeld. Gebruik je het niet? Dan mis je het ook niet.

Als je toch bezig bent, zorg dan ook dat jouw apps er overzichtelijk en netjes uit zien. Apps horen je leven makkelijker en efficiënter te maken. Maar om ze terug te vinden in die enorme waslijst aan kleurrijke icoontjes? Dat kan behoorlijk tijdrovend zijn. Of je nou een dol bent op sorteren of niet, het ordenen van je apps is handig en daarnaast ook nog eens super bevredigend.

Stap 3: Wis je cache

Je telefoon slaat bekeken filmpjes, cookies en zoekgeschiedenis automatisch op. Deze opgeslagen informatie heet het cachegeheugen. Je hebt vast en zeker wel eens

 ergens voorbij horen komen dat het belangrijk is om af en toe de cache van je browser op te schonen, maar op je telefoon heb je dit waarschijnlijk nog nooit gedaan. Het is een makkelijke manier om opslagcapaciteit vrij te maken en met een schone lei te starten. Hoe doe je dit? Ga naar de geavanceerde instellingen van jouw browser app en geef hier de periode aan waarvan je de gegevens wilt verwijderen. Gebruik je Chrome als browser? Dan vind je de cache onder je geschiedenis. Kies ‘’browsergegevens wissen’’ en je bent er! 

Extra tip: Er zijn ook een aantal apps die gegevens bewaren op je telefoon, zoals Instagram en Facebook. In de instellingen van deze apps kun je de data verwijderen. Dat ruimt lekker op!

Tips voor iPhone en Android

Telefoon opschonen, je bent al een heel eind! Maar we zijn niet vergeten dat er per besturingssysteem natuurlijk ook wat verschillen zijn. Lees hieronder welke aanvullende tips we hebben voor zowel iPhone als Android.

iPhone tips

Heb jij een iPhone? Deze geeft je namelijk tips die je helpen om ruimte te besparen. Een hele handige is de optie  “Ruim apps op’’. Hiermee verwijder je tijdelijk apps die je minder gebruikt zonder je inloggegevens te verliezen. 

 • Navigeer via jouw instellingen naar ‘’'Algemeen’’. 
 • Tik op ‘’iPhone opslag’’, hier selecteer je de apps die je wilt opruimen. 
 • Kies dan voor ‘’Ruim op’’' en opgeruimd staat netjes! 
 • Heb je de app hierna toch nog nodig? Even downloaden en voilà, terug in gebruik!  

Android tips

Met een Android telefoon kun jij snel en overzichtelijk jouw mobiel opschonen door overbodige bestanden te verwijderen via de instelling ‘’Apparaatonderhoud’’. Jouw telefoon maakt dan een scan van het hele systeem en zoekt naar overbodige bestanden die onnodige ruimte innemen. Hierna kun je zelf kiezen wat je wilt verwijderen en meteen voor opschonen kiezen. Opgeruimd staat netjes! 

Grote kans dat er jouw Android-telefoon een MicroSD-kaartje past, tenzij je een van de meest luxe modellen hebt. Zo breid je de opslagcapaciteit uit, waar je lekker veel foto’s en video’s op kwijt kunt. Wat je misschien niet wist, is dat je zelf kunt kiezen welke apps gegevens op je telefoon opslaan en welke op je MicroSD-kaart.

Telefoon opschonen Ruimte vrijmaken op je smartphone Geheugen opschonen Simyo blogThe finishing touch

Een schoonmaak is nooit compleet zonder de finishing touch. Nog drie extra tips op een rij die nog wel eens over het hoofd worden gezien. Dit is de kers op de taart die nodig is om jouw mobiel opschonen compleet te maken!

WhatsApp foto's niet automatisch opslaan

Bij het verwijderen van je foto’s is je waarschijnlijk opgevallen dat er aardig wat kiekjes tussen zaten waarvan je dacht ‘’waar komt dit vandaan?’’ Het antwoord is WhatsApp. Zoals we eerder al even noemden, nemen veel van deze foto’s onnodige ruimte in op jouw telefoon. Gelukkig kun je ook dit wijzigen in de instellingen van WhatsApp. Zo zorg je ervoor dat de bestanden die je ontvangt niet automatisch  worden opgeslagen.

Je opslag beheren in WhatsApp

Omdat we steeds meer mediabestanden versturen via chat, heeft WhatsApp een hele handige functie uitgerold: opslag beheren. Daarmee zie je snel hoeveel van je opslaggeheugen wordt ingenomen door WhatsApp-media. En nog beter: je verwijder je met één druk op de knop bestanden uit een bepaald gesprek of als het bestand groter is dan 5 MB. De optie “beheer opslag” vind je in je WhatsApp-instellingen onder “Opslag en data”. Het zal je nog verbazen hoeveel oude video’s er nog op je telefoon staan.

Verwijder oude WhatsApp-gesprekken

Als je het geheugen hebt gecontroleerd, kom je er waarschijnlijk al snel achter dat de gespreksgeschiedenis van WhatsApp een deel van je ruimte opsnoept. Via de instellingen van WhatsApp kun je precies per gesprek zien hoeveel data dit inneemt. Klik op het betreffende gesprek, vink aan wat je wilt wissen en klaar is Kees. Voelt gelijk een stuk lichter, toch? Bovendien vind je zo sneller de gesprekken terug die je belangrijk vindt.

Offline Spotify afspeellijsten

Gebruik je Spotify? Dan is is de kans erg groot dat jij regelmatig een playlist downloadt om offline te beluisteren. Heerlijk, want dat scheelt MB’s! Maar je raadt het al, deze offline lijsten nemen best wat ruimte in beslag. Wees dus kritisch en verwijder de offline playlists die je nooit luistert.

Telefoon opschonen ruimte vrijmaken op je smartphone_tips_Simyo blogJe mobiel opschonen en het hele jaar opgeruimd houden

Goed, opruimen is één ding, maar het zou natuurlijk nog fijner zijn als je dit niet steeds opnieuw hoeft te doen. Met deze tips blijft je telefoon lekker netjes en hoef je de melding ‘’opslag telefoon vol’’ hopelijk nooit meer te zien.

Check je opslagruimte

Hoe komt het dat je telefoongeheugen steeds vol zit?  Dit zal voor iedereen verschillend zijn, maar zoals eerder genoemd zijn het meestal de mediabestanden die veel ruimte innemen. In onze video’s leggen we precies uit waar jij jouw opslag kan vinden en ontdek je  welke bestanden bij jou de boosdoeners zijn. 

Zo zie je op je iPhone hoeveel opslaggeheugen je gebruikt:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Klik op ‘iPhone-opslag’.
 • Je ziet nu hoeveel ruimte elke app inneemt.

Zo bekijk je op een Android telefoon hoeveel opslagruimte er over is:

 • Open de ‘Instellingen’-app
 • Druk op ‘Apparaatbeheer’
 • Klik op ‘Opslag’
 • Je ziet nu hoeveel ruimte er beschikbaar is

Let op: voor deze video hebben we een Samsung Galaxy S8 gebruikt, het kan zijn dat het op jouw Android-telefoon net een beetje anders werkt.

Ruimte vrijmaken op je smartphone_cloud opslag_Simyo blogOpslaan in de cloud

We noemden het eerder al: er zijn genoeg mogelijkheden om je bestanden en foto’s automatisch in de cloud op te slaan. Afhankelijk van de cloud service die je gebruikt, kun je instellen dat dit automatisch gebeurt. Wil je MB’s besparen? Doe dit dan altijd als je bent verbonden met wifi. 

Extra tip: zorg ervoor dat je cloud-dienst alleen bestanden via wifi kan uploaden, dat scheelt een hoop MB’s van je Sim Only internetbundel  Neem hiervoor  eens een kijkje in je cloud app instellingen.

Wees kritisch

Last but not least: blijf kritisch en sla alleen op wat je wilt houden. Lang niet alle apps of foto’s op jouw mobiel zijn van belang, zoals mislukte screenshots of wazige foto’s. Deze kan je ook  meteen verwijderen. Als je regelmatig tussendoor je mediabestanden opruimt, zal je merken dat jouw opslagruimte niet zo snel volloopt.

Na dit stappenplan is jouw telefoon weer helemaal opgeschoond en klaar voor voor het nieuwe jaar. Er zit nog maar één ding op: even je handen wassen, haal dan gelijk even een doekje over je scherm en je bent klaar met je telefoon schoonmaken!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.