Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Zo maak je je telefoon schoon
Terug naar overzicht
133,190x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Je smartphone schoonmaken? Dat doe je zo!

Je smartphone wijkt tegenwoordig niet meer van je zijde. Ook tijdens het eten of - laten we eerlijk zijn - op het toilet is je smartphone erbij. Hoe kan je jouw smartphone schoonmaken zonder iets te beschadigen? Met deze tips! (En we hebben dé tip voor een blinkend, krasvrij scherm.)

Broeinest van bacteriën

Je bent verknocht aan je smartphone en hij mag overal mee naartoe. Je pakt ‘m niet alleen de hele dag met je handen, je legt je telefoon ook op allerlei publieke plekken neer. Uit een eerder onderzoek van Simyo bleek dat maarliefst 34% van de Nederlanders hun telefoon mee neemt naar het toilet.

Omdat je smartphone zo’n vertrouwde metgezel is, wil je misschien niks weten van bacteriën op je lievelingsapparaat. Toch bevatten smartphones zo’n 18% meer bacteriën dan deuren en doorspoelknoppen van openbare toiletten. En na het aanraken daarvan wil je normaal wel graag je handen wassen toch? Laat staan dat je ze tegen je oor of dichtbij je mond zou houden…

Wat kun je doen tegen een vieze smartphone?

Als jij ook een beetje gruwelt van bovenstaande informatie - zo niet, dan kun je onderstaande tips met een gerust hart overslaan - dan is het hoog tijd voor de Grote Smartphone Schoonmaak. Hoe ga je te werk?

Stap 1: verwijder eerst stofjes, zand en kruimels

In het gat van je oplader- of koptelefoonaansluiting hopen stofjes, zand en kruimels zich makkelijk op. Verwijder deze eerst, zodat ze geen krassen kunnen maken op je telefoon zodra je verder gaat met schoonmaken. Hoe? Als er niet al te veel vuil zit, kun je een paar keer heel hard blazen in de gaten. Wil je het grondiger aanpakken? Dan maak je zelf makkelijk een schoonmaak-tool. Namelijk zo: pak een paperclip en buig deze recht. Rol om het uiteinde een aantal laagjes plakband, met de plakkende kant naar buiten. En voilà: je hebt een mini stoffer voor je smartphone. Wel voorzichtig te werk gaan, zodat je niks beschadigt.

Stap 2: kies het juiste doekje en schoonmaakmiddel

Pak hierna een doekje dat geen krassen achterlaat op je smartphone, zoals een microvezeldoek (en dus geen ruwe theedoek, handdoek of papieren tissue). Deze kun je meestal vinden tussen de andere schoonmaakspullen in de supermarkt of huishoudwinkel. Om vette vingers te verwijderen, of etensresten, kun je het doekje een kleín beetje vochtig maken. Verder is het een kwestie van flink boenen, met ronde bewegingen. Om je smartphone echt hygiënisch schoon te krijgen kun je daarna het beste een speciale spray pakken. Zoals deze alcoholvrije spray voor smart-TV’s. Spray niet rechtstreeks op je telefoon, maar eerst op het doekje. Je kunt je telefoon ook reinigen met een brillendoekje.

Stap 3: een schone smartphone begint bij jezelf…

Truttig maar waar: een schone smartphone begint met schone handen. Regelmatig je handen wassen helpt om je telefoon, en andere apparaten, schoon te houden. Dus na een toiletbezoek, een reisje met het openbaar vervoer of een flinke niesaanval is het een goed idee om éven je handen te wassen. Een hoesje om je smartphone is ook nooit weg, zo voorkom je dat er veel stofjes in je telefoon komen. Maar wil je je smartphone 100% vrij maken van bacteriën? Gebruik dan de Phonewash. Een handig apparaatje waarbij je telefoon volledig schoongemaakt wordt. Het werkt echt!

Pas op met je telefoon desinfecteren

Je telefoon desinfecteren met handgel heeft geen zin. Deze gel bestaat uit alcohol en een laagje vet met verzorgende bestanddelen die ervoor zorgen dat de alcohol je handen niet uitdroogt. Het vetlaagje blijft zitten en de alcohol verdampt als je dit voor je telefoon gebruikt. Het is ook niet slim om je smartphone met een alcoholdoekje te reinigen. Veel smartphones hebben een speciaal beschermlaagje op het scherm zitten. Bij het gebruik van agressieve middelen beschadidgt deze laag. Dit adviseert het RIVM in een artikel op nu.nl.

Wacht, dit is dé tip voor een blinkend scherm

Om een krasvrij en blinkend scherm te krijgen, moet je even in je badkamerkastje duiken. Pardon? Ja, want daarvoor ga je namelijk tandpasta gebruiken! Doe een kleine beetje tandpasta (ter grootte van een boon) op je scherm, pak een zacht doekje en wrijf zachtjes uit terwijl je ronde bewegingen maakt. Veeg na met een licht vochtig microvezeldoekje en je scherm ziet er weer uit als nieuw.

Een lapje voor je laptop

Nu je weet hoe vies een smartphone kan zijn, kijk je misschien ook bedenkelijk naar je laptop, toetsenbord, muis of tablet. Juist, ook deze apparaten zijn een broeinest voor bacteriën. Geef daarom andere elektronische apparaten waar je veel mee werkt ook wekelijks een lapje. Je kunt voor bijna alle apparaten handige tips online vinden.

Maak jij je smartphone weleens schoon? Of denk je daar nooit aan?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.