Blog_manieren-om-fotos-te-bewaren

De beste manieren om je vakantiefoto’s te bewaren

Slimme tips

De vakantieperiode is voorbij en de herfst doet langzaam maar zeker zijn intrede. Je vakantiefoto’s brengen je weer even terug naar dat heerlijke strand, die bruisende stad of dat natuurrijke land. Grote kans dat je vakantiefoto’s op je telefoon ondertussen alweer zijn ondergesneeuwd met nieuwe afbeeldingen. Lees in dit blog hoe je je foto’s overzichtelijk kan bewaren, zodat je gemakkelijk kunt nagenieten van je vakantie.

Orden je afbeeldingen

Alle foto’s die je met je smartphone maakt, komen in één groot gezamenlijk fotoalbum terecht. Ook andere foto’s die je ontvangt via printscreens, downloads of WhatsApp staan hier allemaal tussen. Als alles bij elkaar in één map staat, merk je dat die ene vakantiefoto wat zoekwerk vergt. Gelukkig bestaan er een aantal apps die je helpen om je foto’s te ordenen:

Quickpic:

Deze app is een uitstekend alternatief voor je fotoalbum. Quickpic ordent je foto’s automatisch in mappen en koppelt foto’s op dezelfde datum of tijd aan elkaar. Ook voeg je snel en eenvoudig mappen toe via Dropbox of je Google Drive. Daarnaast is het fotobewerkingsprogramma dat toegevoegd is aan de app mooi meegenomen. Quickpic is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor Android.

MyRoll:

Met deze app bewaar je al je foto’s op een slimme en persoonlijke manier. MyRoll selecteert én voegt ze toe op datum, tijd en agenda-items van die dag. Het scant lachende gezichten op foto’s om deze zo af te stemmen op een bepaald moment. Zo verschijnen de foto’s met lachende gezichten altijd vooraan in je album. Hetzelfde gebeurt als je ze vaker bekijkt. Op die manier heb je je leukste afbeeldingen altijd vooraan in je album staan.

Download MyRoll hier voor Android en iOS.

Maak jij al een back-up van al je foto’s?

Natuurlijk kan je er ook gewoon voor kiezen om al je foto’s op te slaan in mappen op je computer of op een harddisk. We raden je aan om dit regelmatig te doen. Het is erg handig om voor elk jaar een apart mapje te maken. Binnen deze mappen kun je sub-mappen aanmaken met een duidelijke titel zoals ‘zomervakantie’, of bepaalde feesten of verjaardagen. Eenvoudig foto’s terugvinden is op deze manier een eitje!

Foto’s online opslaan

Wanneer je veel foto’s hebt gemaakt tijdens je vakantie, merk je dit aan de snelheid en het geheugen van je smartphone. Een ander idee is daarom om je kiekjes online (in de cloud) te bewaren. Een groot voordeel van het online bewaren, is dat je je foto’s via meerdere computers, smartphones of tablets kunt bekijken. Ook heb je gelijk een back-up, mocht er iets vervelends gebeuren met je smartphone. Er zijn een aantal handige websites waar je online je foto’s kunt uploaden en bewaren. Voorbeelden van deze sites zijn Picassa, Mijnalbum of Dropbox. Via deze sites kan je gemakkelijk op afstand je fotoalbum delen met vrienden of familie.

Tip: Het uploaden van je foto’s kost veel data. Doe dit dus altijd via wifi!

Creëer een blijvende herinnering

Spreek bijvoorbeeld eens met jezelf af om na elke vakantie een fotoalbum te maken. Zo heb je per vakantie een helder overzicht van al het moois dat je hebt geschoten. Je hebt hier tegenwoordig veel bekende sites voor zoals Albelli of HEMA. Het voordeel is dat je de albums eenvoudig meerdere keren kan bestellen. Daarnaast is het ook leuk om een album aan iemand cadeau te doen.

Foto’s afdrukken

Je kunt je leukste foto’s natuurlijk ook zelf afdrukken en in een album plakken. Een andere optie: druk het bijvoorbeeld af op een mok of op een canvasdoek voor aan de muur. Er zijn online heel wat mogelijkheden te vinden wat betreft het afdrukken van je foto’s. Kussens, t-shirts, hoesjes: het kan allemaal. Een ander  idee is om van je vakantiefoto’s een jaarkalender te maken. Zo word je elke maand opnieuw herinnerd aan die ene fijne vakantie.

Heb je zelf nog andere leuke tips om je vakantiefoto’s te bewaren? Laat deze dan achter in de reacties.