.

Foto's afdrukken
Terug naar overzicht
51,552x gelezen

Vorig jaar hebben we wereldwijd zo’n 1,2 biljoen (oftewel: 1.200.000.000.000) foto’s met onze smartphones genomen. Oef! Maar hoe kun je al die honderden of zelfs duizenden foto’s op je telefoon sorteren en opslaan? En hoe zorg je dat de mooiste kiekjes niet alleen op het web of je smartphone blijven zwerven, maar de plaats krijgen die ze verdienen? Je foto's afdrukken is een optie. We leggen uit hoe jij het maximale uit je smartphonefoto’s haalt. 

Orde(nen) in de chaos

Die toffe vakantie, een avondje met vrienden, de eerste stappen van je kindje: foto’s zijn geweldig. Totdat je hopeloos verdwaalt in dat woud van kiekjes. Gelukkig zijn er handige apps om orde in de chaos te scheppen!

Slidebox

Zoals Slidebox (gratis, voor Android en iPhone). Sorteer je foto’s op een Tinder-achtige manier: in één beweging swipe je ze in de juiste categorie – of juist in de prullenbak. Onderin beeld kun je op labels drukken om de foto’s in verschillende albums te plaatsen. Hoe handig: de app bevat ook een tool om foto’s te vergelijken zodat je dubbele foto’s makkelijk verwijdert.foto's afdrukken

Zyl

Zyl (ook gratis voor Android en iPhone) helpt je aan de hand
van kunstmatige intelligentie met foto’s organiseren en ruimte besparen. De app vergelijkt al je foto’s en kijkt of er dubbele exemplaren tussen zitten, waarna het aanbevelingen geeft over welke foto’s je het beste kunt houden. Op basis van de metadata (oftewel informatie over de foto die ook in het bestand wordt opgeslagen) geeft de app adviezen voor het maken van albums. Foto’s delen met anderen? Dat kan gemakkelijk via gezamenlijke albums.

Instant afdrukken = instant fun

 Je foto’s laten afdrukken is best een gedoe én je moet er eventjes geduld voor hebben. Heb je al gehoord van smartphoneprinters? Daarmee maak je van je smartphone een Polaroidcamera. Populaire voorbeelden van deze mobiele bluetooth fotoprinters op zakformaat zijn de HP Sprocket, de Canon Zoemini en de Kodak Mini 2 (die we hebben getest in de Simyo Slimme Dingen Gids, zoals je kunt zien in de video hieronder). Een bijzonder geval is de Prynt: steek je iPhone in een soort hoesje en je leukste herinneringen worden meteen geprint.

Een instant fotoprinter = instant fun. Geef bijvoorbeeld op een festival direct een groepsselfie mee aan je vrienden. Of hang je vakantieappartement vol met kiekjes om meteen na te genieten van die vette snowboardafdaling of spectaculaire bergwandeling. Ook leuk: plak de (creditcardformaat) foto’s in een fotoboek of je agenda, of hang ze aan een slinger of het prikbord.

Op slag vooruit met online opslagfoto's afdrukken

Heb je enorm veel foto’s op je telefoon? Niet alleen kan je geheugen daardoor vol raken, ook wordt je telefoon trager. De oplossing is simpel en meestal gratis: sla je foto’s op in de cloud. Gaat er nog geen belletje bij je rinkelen? Check dan ons cloud-uitlegfilmpje. Staan je foto’s in de cloud, dan kun je meer ruimte vrijmaken op je telefoon. Bovendien is opslaan in de cloud veiliger dan op je telefoon, aangezien de cloud altijd wordt geback-upt. Plus: synchroniseer je je cloud-opslag op meerdere apparaten? Dan kun je de foto’s bijvoorbeeld ook op je tablet of laptop bekijken.

 

Tip: foto’s uploaden kost veel data. Doe dit dus altijd via wifi, om MB’s uit je Sim Only internetbundel te besparen!

Een online foto-album

De cloud-platforms hierboven zijn handig, maar – op Google Foto’s na – niet speciaal gemaakt voor het bekijken en delen van foto’s. Online fotoalbums zoals Flipsnack, MyAlbum en Slidely Gallery zijn dat wel. De foto’s kun je zichtbaar maken voor wie je maar wilt. Bovendien heb je altijd een online kopie voor het geval je je smartphonefoto’s kwijtraakt door bijvoorbeeld diefstal of een defect.

Laten we eens kijken naar MyAlbum. Dat is gratis tot vijf online albums, voor 4,99 euro per maand kun je onbeperkt foto’s opslaan. Je foto’s worden automatisch in een lay-out geplaatst. Aan de foto’s kun je makkelijk teksten, datums, locaties en andere gegevens toevoegen. Om je foto’s wat te pimpen, kun je een aantal filters gebruiken. Mag het voor jou allemaal wel wat spetterender? Met Slidely Gallery creëer je een glossy fotoshow vol bewegingen en muziek.

foto's afdrukken

Maak een gedrukt fotoalbum

Hoe digitaal we ook leven, foto’s kijken is toch het leukste met een gedrukt fotoalbum in je handen. Plus, better safe than sorry: met het oog op bijvoorbeeld hacks of inbraken kan het wijs zijn om je dierbaarste smartphonefoto’s te laten afdrukken. Bij aanbieders als Albert Heijn, Albelli, Hema en Kruidvat kun je met een software je eigen fotoboek ontwerpen, inclusief onder meer achtergronden en teksten. En dat kan in allerlei formaten, van ansichtkaart tot dienbladgrootte.

Wil jij een fotoalbum gaan maken? Dan hebben we nog drie handige tips voor je:

  1. Geef je foto’s de ruimte. Vooral mooie (vakantie)kiekjes verdienen een eigen pagina. Een bepaald evenement, zoals Koningsdag, is weer wél heel geschikt voor een collage.
  2. Het kost een beetje extra tijd, maar een unieke cover van je fotoboek maakt dat het echt jouw fotoboek wordt.
  3. Websites waar je online een album kunt maken bieden allerlei effecten en voorbeelddesigns. Het is natuurlijk aan jou hoeveel gebruik je hiervan wilt maken. Wel is het slim om regelmatig pauze te nemen tijdens het maken van je fotoboek. Kijk na een halfuurtje weer eens objectief: leiden de effecten niet te veel af van je beelden?

Instagram-kiekjes aan de muur

Ben jij een Instagram-fan? Dan staat je telefoon vast vol met oogstrelende foto’s. Hoe leuk is het om hiervan een collage te laten afdrukken? Of om een mooi pakketje te laten maken van de beste foto’s? Via Printagreat kun je snel online afdrukken bestellen van je Instagram-foto’s. Helemaal #2019 dus!

foto's afdrukken

Telefoonhoesje, koffiemok, koektrommel…

Personaliseer je telefoon, schooltas, lunchtrommel, sleutelhanger of een keukenschort: tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of je kunt er een foto op laten afdrukken. Ook via websites als HEMA en Albelli. Leuk als je een mooie foto hebt die er echt uitspringt: zo kun je er extra vaak naar kijken!

Heb jij nog tips om smartphonefoto’s te bewaren? Deel ze hieronder!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.