Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Foto's afdrukken
Terug naar overzicht
9,001x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Foto’s ordenen, opslaan, afdrukken: slim omgaan met je smartphonekiekjes

Vorig jaar hebben we wereldwijd zo’n 1,2 biljoen (oftewel: 1.200.000.000.000) foto’s met onze smartphones genomen. Oef! Maar hoe kun je al die honderden of zelfs duizenden foto’s op je telefoon sorteren en opslaan? En hoe zorg je dat de mooiste kiekjes niet alleen op het web of je smartphone blijven zwerven, maar de plaats krijgen die ze verdienen? Je foto's afdrukken is een optie. We leggen uit hoe jij het maximale uit je smartphonefoto’s haalt. 

Orde(nen) in de chaos

Die toffe vakantie, een avondje met vrienden, de eerste stappen van je kindje: foto’s zijn geweldig. Totdat je hopeloos verdwaalt in dat woud van kiekjes. Gelukkig zijn er handige apps om orde in de chaos te scheppen!

Slidebox

Zoals Slidebox (gratis, voor Android en iPhone). Sorteer je foto’s op een Tinder-achtige manier: in één beweging swipe je ze in de juiste categorie – of juist in de prullenbak. Onderin beeld kun je op labels drukken om de foto’s in verschillende albums te plaatsen. Hoe handig: de app bevat ook een tool om foto’s te vergelijken zodat je dubbele foto’s makkelijk verwijdert.foto's afdrukken

Zyl

Zyl (ook gratis voor Android en iPhone) helpt je aan de hand
van kunstmatige intelligentie met foto’s organiseren en ruimte besparen. De app vergelijkt al je foto’s en kijkt of er dubbele exemplaren tussen zitten, waarna het aanbevelingen geeft over welke foto’s je het beste kunt houden. Op basis van de metadata (oftewel informatie over de foto die ook in het bestand wordt opgeslagen) geeft de app adviezen voor het maken van albums. Foto’s delen met anderen? Dat kan gemakkelijk via gezamenlijke albums.

Instant afdrukken = instant fun

 Je foto’s laten afdrukken is best een gedoe én je moet er eventjes geduld voor hebben. Heb je al gehoord van smartphoneprinters? Daarmee maak je van je smartphone een Polaroidcamera. Populaire voorbeelden van deze mobiele bluetooth fotoprinters op zakformaat zijn de HP Sprocket, de Canon Zoemini en de Kodak Mini 2 (die we hebben getest in de Simyo Slimme Dingen Gids, zoals je kunt zien in de video hieronder). Een bijzonder geval is de Prynt: steek je iPhone in een soort hoesje en je leukste herinneringen worden meteen geprint.

Een instant fotoprinter = instant fun. Geef bijvoorbeeld op een festival direct een groepsselfie mee aan je vrienden. Of hang je vakantieappartement vol met kiekjes om meteen na te genieten van die vette snowboardafdaling of spectaculaire bergwandeling. Ook leuk: plak de (creditcardformaat) foto’s in een fotoboek of je agenda, of hang ze aan een slinger of het prikbord.

Op slag vooruit met online opslagfoto's afdrukken

Heb je enorm veel foto’s op je telefoon? Niet alleen kan je geheugen daardoor vol raken, ook wordt je telefoon trager. De oplossing is simpel en meestal gratis: sla je foto’s op in de cloud. Gaat er nog geen belletje bij je rinkelen? Check dan ons cloud-uitlegfilmpje. Staan je foto’s in de cloud, dan kun je meer ruimte vrijmaken op je telefoon. Bovendien is opslaan in de cloud veiliger dan op je telefoon, aangezien de cloud altijd wordt geback-upt. Plus: synchroniseer je je cloud-opslag op meerdere apparaten? Dan kun je de foto’s bijvoorbeeld ook op je tablet of laptop bekijken.

 

Tip: foto’s uploaden kost veel data. Doe dit dus altijd via wifi, om MB’s uit je Sim Only internetbundel te besparen!

Een online foto-album

De cloud-platforms hierboven zijn handig, maar – op Google Foto’s na – niet speciaal gemaakt voor het bekijken en delen van foto’s. Online fotoalbums zoals Flipsnack, MyAlbum en Slidely Gallery zijn dat wel. De foto’s kun je zichtbaar maken voor wie je maar wilt. Bovendien heb je altijd een online kopie voor het geval je je smartphonefoto’s kwijtraakt door bijvoorbeeld diefstal of een defect.

Laten we eens kijken naar MyAlbum. Dat is gratis tot vijf online albums, voor 4,99 euro per maand kun je onbeperkt foto’s opslaan. Je foto’s worden automatisch in een lay-out geplaatst. Aan de foto’s kun je makkelijk teksten, datums, locaties en andere gegevens toevoegen. Om je foto’s wat te pimpen, kun je een aantal filters gebruiken. Mag het voor jou allemaal wel wat spetterender? Met Slidely Gallery creëer je een glossy fotoshow vol bewegingen en muziek.

foto's afdrukken

Maak een gedrukt fotoalbum

Hoe digitaal we ook leven, foto’s kijken is toch het leukste met een gedrukt fotoalbum in je handen. Plus, better safe than sorry: met het oog op bijvoorbeeld hacks of inbraken kan het wijs zijn om je dierbaarste smartphonefoto’s te laten afdrukken. Bij aanbieders als Albert Heijn, Albelli, Hema en Kruidvat kun je met een software je eigen fotoboek ontwerpen, inclusief onder meer achtergronden en teksten. En dat kan in allerlei formaten, van ansichtkaart tot dienbladgrootte.

Wil jij een fotoalbum gaan maken? Dan hebben we nog drie handige tips voor je:

  1. Geef je foto’s de ruimte. Vooral mooie (vakantie)kiekjes verdienen een eigen pagina. Een bepaald evenement, zoals Koningsdag, is weer wél heel geschikt voor een collage.
  2. Het kost een beetje extra tijd, maar een unieke cover van je fotoboek maakt dat het echt jouw fotoboek wordt.
  3. Websites waar je online een album kunt maken bieden allerlei effecten en voorbeelddesigns. Het is natuurlijk aan jou hoeveel gebruik je hiervan wilt maken. Wel is het slim om regelmatig pauze te nemen tijdens het maken van je fotoboek. Kijk na een halfuurtje weer eens objectief: leiden de effecten niet te veel af van je beelden?

Instagram-kiekjes aan de muur

Ben jij een Instagram-fan? Dan staat je telefoon vast vol met oogstrelende foto’s. Hoe leuk is het om hiervan een collage te laten afdrukken? Of om een mooi pakketje te laten maken van de beste foto’s? Via Printagreat kun je snel online afdrukken bestellen van je Instagram-foto’s. Helemaal #2019 dus!

foto's afdrukken

Telefoonhoesje, koffiemok, koektrommel…

Personaliseer je telefoon, schooltas, lunchtrommel, sleutelhanger of een keukenschort: tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of je kunt er een foto op laten afdrukken. Ook via websites als HEMA en Albelli. Leuk als je een mooie foto hebt die er echt uitspringt: zo kun je er extra vaak naar kijken!

Heb jij nog tips om smartphonefoto’s te bewaren? Deel ze hieronder!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.