.

nieuwste telefoon kopen
Terug naar overzicht
24,007x gelezen

Het zijn de mooiste telefoons die er zijn. Met ook nog eens de meest geavanceerde features, een hele verzameling aan camera’s én de snelste hardware. Oftewel: flagships. Alleen zijn dit óók de duurste toestellen, terwijl er ook zoveel goede goedkope smartphones zijn. Toch de beste, nieuwste telefoon kopen? Zo pak je dat slim aan!

Wat is een vlaggenschip?

wat is een vlaggenschip simyo‘Vlaggenschip’ is de term die telefoonfabrikanten gebruiken voor hun beste én nieuwste telefoon. Net als bij autofabrikanten is een vlaggenschip dus het pronkstuk. Het heeft de beste onderdelen en beschikt over allerlei extra’s die ‘gewone’ smartphones niet hebben.

Hoe duur zijn de beste nieuwste telefoons?

hoe duur zijn nieuwste telefoons simyoMet zo’n toptoestel pakt een fabrikant altijd groots uit. Er wordt veel tijd en moeite in de ontwikkeling en het ontwerp gestoken. Daarnaast worden de beste materialen en hardware gebruikt. Ook heeft een nieuwe telefoon vaak indrukwekkende camera’s en een lading innovatieve extra’s. Daar is de prijs ook naar. Vlaggenschepen van Apple, Samsung en Huawei - de drie grootste fabrikanten - kosten minimaal 750 euro en gaan tegenwoordig zelfs voor meer dan 1000 euro over de toonbank. Toptelefoons van andere merken kosten al gauw minimaal 600 euro

Nieuwste telefoon op afbetaling kopen? BKR-registratie

bkr registratie nieuwste telefoonsInderdaad, fabrikanten vragen behoorlijke bedragen voor hun toptelefoon. Ga je er een kopen? Dan is het de beste keuze om ‘m in één keer te betalen en daarbij een Sim Only abonnement af te sluiten. Op die manier sluit je geen lening af met BKR-registratie.

Veel mensen kiezen er wél voor om een toptelefoon op afbetaling te kopen. Deze betalen ze dan tijdens de abonnementsperiode in termijnen af. De kosten hiervoor zijn verwerkt in de telefoonrekening. Ook zonder abonnement kun je trouwens een telefoon op afbetaling kopen. Het nadeel: dit wordt gezien als lening. Niet alleen kost geld lenen geld, je moet ook een inkomstentoets doen en de lening wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) als het af te betalen bedrag €250 of hoger is.

Voor de inkomstentoets moet je een paar gegevens doorgeven aan de provider bij wie je een telefoon op afbetaling wil kopen:

  • Gezinssamenstelling
  • Netto maandinkomen
  • Woonlasten
  • Openstaande lening

Vervolgens checkt de provider of voldoende ‘kredietwaardig’ bent. Dat wil zeggen of je in staat bent de lening probleemloos af te betalen. Op die manier hoopt de overheid te voorkomen dat mensen een lening aangaan waarmee ze betalingsproblemen krijgen.

Het nadeel van de BKR-registratie is dat je maximale leenbedrag voor andere leningen lager wordt. Vooral als je een huis wil kopen is dat onhandig, want hierdoor kun je een lagere hypotheek afsluiten.

Nieuwste telefoon zonder BKR kopen? Zo doe je dat!

Zo’n BKR-registratie hoeft geen probleem te zijn, maar het is best begrijpelijk dat je dit niet wilt. Gelukkig zijn er andere manieren om zonder BKR-registratie de nieuwste telefoon te kopen. Deze tips hebben we voor je in petto!

Telefoon op afbetaling kopen zonder BKR-registratie

nieuwste telefoons kopen zonder bkr registratieJe kunt de nieuwste telefoon op afbetaling kopen zonder dat de lening bij het BKR wordt geregistreerd. Het bedrag dat je in termijnen afbetaalt is dan minder dan €250. De rest betaal je dan vooraf. Koop je de nieuwe Huawei P30 voor €750? Dan leg je zelf €501 in en betaal je de overgebleven €249 in termijnen af.

Telefoon kopen van spaargeld of vakantiegeld

sparen voor nieuwste telefoonsJe kunt een nieuw model natuurlijk ook kopen door eerst te sparen, dan te kopen. In mei ontvang je waarschijnlijk vakantiegeld en je zou een deel hiervan kunnen gebruiken om een nieuwe telefoon te kopen. Dan is de telefoon meteen helemaal van jou en zo voorkom je een  inkomstentoets en een BKR-registratie.

Vlaggenschip refurbished of tweedehands kopen

refurbished telefoon kopenHoef je niet per se de állernieuwste telefoon, maar wil je wél een topmodel? Dan kun je ook voor een vlaggenschip van vorig jaar gaan. Vaak zijn deze toptelefoons als refurbished model of tweedehands te koop. Refurbished telefoons zijn opgeknapte telefoons die na een grondige check opnieuw in de verkoop gaan. Het voordeel: ze zijn betaalbaarder dan nieuwe telefoons, maar kunnen nog jaren mee op topniveau. Bovendien is het lekker duurzaam! De beste hardware van vorig jaar is óók over een paar jaar nog dik in orde.

Toch niet de nieuwste telefoon kopen?

Vind je de nieuwste telefoons tóch wel heel duur? En vind je het zonde om daar je geld aan uit te geven of om hiervoor geld te lenen? Begrijpelijk! Gelukkig zijn er ook goedkope smartphones te koop met de kwaliteit van een vlaggenschip. Elk half jaar zoeken we de voor minder dan €250 voor je uit. BKR-proof dus! Stuk voor stuk snelle telefoons die hun geld dubbel en dwars waard zijn en vol verrassende extra’s hebben. Wie weet staat er wat voor je tussen en heb jij een toptoestel voor een mooie prijs voor je Sim Only abonnement.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.