Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

nieuwste telefoon kopen
Terug naar overzicht
2,210x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Duurste, nieuwste telefoon kopen? Zo koop je een toptoestel

Het zijn de mooiste telefoons die er zijn. Met ook nog eens de meest geavanceerde features, een hele verzameling aan camera’s én de snelste hardware. Oftewel: flagships. Alleen zijn dit óók de duurste toestellen, terwijl er ook zoveel goede goedkope smartphones zijn. Toch de beste, nieuwste telefoon kopen? Zo pak je dat slim aan!

Wat is een vlaggenschip?

wat is een vlaggenschip simyo‘Vlaggenschip’ is de term die telefoonfabrikanten gebruiken voor hun beste én nieuwste telefoon. Net als bij autofabrikanten is een vlaggenschip dus het pronkstuk. Het heeft de beste onderdelen en beschikt over allerlei extra’s die ‘gewone’ smartphones niet hebben.

Hoe duur zijn de beste nieuwste telefoons?

hoe duur zijn nieuwste telefoons simyoMet zo’n toptoestel pakt een fabrikant altijd groots uit. Er wordt veel tijd en moeite in de ontwikkeling en het ontwerp gestoken. Daarnaast worden de beste materialen en hardware gebruikt. Ook heeft een nieuwe telefoon vaak indrukwekkende camera’s en een lading innovatieve extra’s. Daar is de prijs ook naar. Vlaggenschepen van Apple, Samsung en Huawei - de drie grootste fabrikanten - kosten minimaal 750 euro en gaan tegenwoordig zelfs voor meer dan 1000 euro over de toonbank. Toptelefoons van andere merken kosten al gauw minimaal 600 euro

Nieuwste telefoon op afbetaling kopen? BKR-registratie

bkr registratie nieuwste telefoonsInderdaad, fabrikanten vragen behoorlijke bedragen voor hun toptelefoon. Ga je er een kopen? Dan is het de beste keuze om ‘m in één keer te betalen en daarbij een Sim Only abonnement af te sluiten. Op die manier sluit je geen lening af met BKR-registratie.

Veel mensen kiezen er wél voor om een toptelefoon op afbetaling te kopen. Deze betalen ze dan tijdens de abonnementsperiode in termijnen af. De kosten hiervoor zijn verwerkt in de telefoonrekening. Ook zonder abonnement kun je trouwens een telefoon op afbetaling kopen. Het nadeel: dit wordt gezien als lening. Niet alleen kost geld lenen geld, je moet ook een inkomstentoets doen en de lening wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) als het af te betalen bedrag €250 of hoger is.

Voor de inkomstentoets moet je een paar gegevens doorgeven aan de provider bij wie je een telefoon op afbetaling wil kopen:

 • Gezinssamenstelling
 • Netto maandinkomen
 • Woonlasten
 • Openstaande lening

Vervolgens checkt de provider of voldoende ‘kredietwaardig’ bent. Dat wil zeggen of je in staat bent de lening probleemloos af te betalen. Op die manier hoopt de overheid te voorkomen dat mensen een lening aangaan waarmee ze betalingsproblemen krijgen.

Het nadeel van de BKR-registratie is dat je maximale leenbedrag voor andere leningen lager wordt. Vooral als je een huis wil kopen is dat onhandig, want hierdoor kun je een lagere hypotheek afsluiten.

Nieuwste telefoon zonder BKR kopen? Zo doe je dat!

Zo’n BKR-registratie hoeft geen probleem te zijn, maar het is best begrijpelijk dat je dit niet wilt. Gelukkig zijn er andere manieren om zonder BKR-registratie de nieuwste telefoon te kopen. Deze tips hebben we voor je in petto!

Telefoon op afbetaling kopen zonder BKR-registratie

nieuwste telefoons kopen zonder bkr registratieJe kunt de nieuwste telefoon op afbetaling kopen zonder dat de lening bij het BKR wordt geregistreerd. Het bedrag dat je in termijnen afbetaalt is dan minder dan €250. De rest betaal je dan vooraf. Koop je de nieuwe Huawei P30 voor €750? Dan leg je zelf €501 in en betaal je de overgebleven €249 in termijnen af.

Telefoon kopen van spaargeld of vakantiegeld

sparen voor nieuwste telefoonsJe kunt een nieuw model natuurlijk ook kopen door eerst te sparen, dan te kopen. In mei ontvang je waarschijnlijk vakantiegeld en je zou een deel hiervan kunnen gebruiken om een nieuwe telefoon te kopen. Dan is de telefoon meteen helemaal van jou en zo voorkom je een  inkomstentoets en een BKR-registratie.

Vlaggenschip refurbished of tweedehands kopen

refurbished telefoon kopenHoef je niet per se de állernieuwste telefoon, maar wil je wél een topmodel? Dan kun je ook voor een vlaggenschip van vorig jaar gaan. Vaak zijn deze toptelefoons als refurbished model of tweedehands te koop. Refurbished telefoons zijn opgeknapte telefoons die na een grondige check opnieuw in de verkoop gaan. Het voordeel: ze zijn betaalbaarder dan nieuwe telefoons, maar kunnen nog jaren mee op topniveau. Bovendien is het lekker duurzaam! De beste hardware van vorig jaar is óók over een paar jaar nog dik in orde.

Toch niet de nieuwste telefoon kopen?

Vind je de nieuwste telefoons tóch wel heel duur? En vind je het zonde om daar je geld aan uit te geven of om hiervoor geld te lenen? Begrijpelijk! Gelukkig zijn er ook goedkope smartphones te koop met de kwaliteit van een vlaggenschip. Elk half jaar zoeken we de voor minder dan €250 voor je uit. BKR-proof dus! Stuk voor stuk snelle telefoons die hun geld dubbel en dwars waard zijn en vol verrassende extra’s hebben. Wie weet staat er wat voor je tussen en heb jij een toptoestel voor een mooie prijs voor je Sim Only abonnement.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.