Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

smartphone-camera simyo
Terug naar overzicht
24,947x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Een goede smartphone-camera: meer dan alleen megapixel!

Wil je met je smartphone mooie foto’s maken? Wij geven je tips hoe je een goede smartphone-camera herkent en beantwoorden vragen als hoeveel megapixel goed is. Handig als je een nieuwe smartphone voor je Sim Only abonnement zoekt en graag foto’s maakt. Say cheeeeeeeese!

Hoeveel megapixel heb je nodig?

smartphone-camera hoeveel megapixel simyoBij het zoeken van een goede smartphone-camera regent het megapixels. De ene telefoon heeft er meer dan de ander, maar dat betekent niet dat deze camera ook echt beter is. Een smartphone-camera met meer megapixels maakt niet per se mooiere foto’s dan een smartphone-camera met minder megapixels. Dit komt omdat er ook andere onderdelen zijn die invloed hebben op de kwaliteit van jouw kiekje of opname.

Meer dan alleen maar megapixel

smartphone-camera meer dan alleen megapixel simyoDat neemt natuurlijk niet weg dat megapixels belangrijk zijn voor je foto. Maar megapixels, wat zijn dat eigenlijk? Een megapixel is een geheel van 1 miljoen pixels. Foto’s die je met je smartphone-camera maakt zijn opgebouwd uit pixels. Een pixel is een gekleurd puntje in een digitaal beeld. Een foto die je met je smartphone-camera maakt, is een geheel van heel veel pixels bij elkaar. Het verschilt per camera om hoeveel pixels bij elkaar dit gaat. Het aantal megapixel is een indicatie voor hoe detailrijk foto’s zijn, maar een écht goede camera biedt veel meer dan alleen dat.

Voorbeeldje: de iPhone Xs heeft is met 12 megapixel geen ‘megapixelknaller’. Er zijn genoeg andere telefoons die meer megapixels hebben en tóch maken veel van deze smartphones minder mooie foto’s. Dit komt omdat andere onderdelen van de camera van de iPhone Xs beter zijn. Verderop in dit artikel lees je welke onderdelen we bedoelen, wat deze doen en hoe je erachter komt wat hiervan de kwaliteit is.

Nog een weetje over megapixel: tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk dat ze in een hoge resolutie foto’s en video’s kunnen maken, omdat de beeldkwaliteit dan goed is. Hiervoor heb je minder megapixel nodig dan je denkt. Zo maak je met een 0,9-megapixelcamera al een HD-foto met een resolutie van 1280×720 pixels. Voor het maken van een Full HD-foto van 1920×1080 pixels heb je aan een 2,1-megapixelcamera al genoeg.

En dan tóch zoveel megapixel, waarom?

smartphone-camera veel megapixel waarom simyoToch hebben steeds meer smartphone-camera’s meer megapixel. Telefoons met 20-megapixelcamera’s zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Het nut daarvan? Het is vooral handig als je foto’s heel groot wil uitprinten of bij het nabewerken een foto wil uitsnijden. Met meer megapixel doe je dat zonder verlies van kwaliteit.

Voorbeeldje. Als je het originele formaat van een 1-megapixelfoto uitprint, heeft deze een formaat van grofweg 11 bij 9 centimeter. Print je het originele formaat uit van een 16-megapixelfoto? Deze heeft dan een formaat van ongeveer 42 bij 28 centimeter. Als je met een 1-megapixelcamera en een 16-megapixelcamera precies dezelfde foto maakt, zijn er op de 16-megapixelfoto veel meer details te zien. Maar als je hem op een standaard formaat uitprint, valt het verschil dus mee.

Wat maakt een camera écht goed?

Voor de perfecte foto is er meer nodig dan alleen megapixels. De kwaliteit van andere camera-onderdelen moet óók in orde zijn om foto’s te maken die geschikt zijn voor je fotoboek.

Sensor: groter is beter

smartphone-camera sensor simyoDe sensor is het epicentrum van de camera. De camerasensor vangt het licht op. Deze zet hij om in elektrische signalen. Je telefoon tovert al deze signalen om tot één afbeelding. De kwaliteit van de foto hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van de sensor. Aan de hand van het formaat van de sensor weet je of die goed is. Een grotere sensor vang meer licht op en zorgt voor detailrijkere foto’s. Als jij het formaat van de sensor wil weten, zoek je op Google naar de specificaties van de smartphone. Het formaat van de camerasensor wordt aangeduid met ‘1/een getal’, ‘2/een getal’, enzovoorts. Toptelefoons van nu hebben een sensorgrootte van 1/2.55. Hoe groter het laatste getal, des te groter de sensor.

Je kunt ook zelf een extra lens op je smartphone-camera plaatsen. Deze plaats je op de ingebouwde lens, zoals de opzetstukjes van Olloclip. Dit is vooral handig als je tijdens het fotograferen inzoomt, want daar zijn veel smartphone-camera’s niet zo goed in. Een externe cameralens verbetert niet de fotokwaliteit, want het licht moet alsnog via de ingebouwde lens worden opgevangen door de camerasensor.

Eén, twee of drie verschillende camera’s?

smartphone-camera meerdere simyoTegenwoordig komen er steeds meer smartphones met meerdere camera’s uit. De Huawei P20 Pro heeft zelfs drie camera’s. Deze zitten onder elkaar en maken foto’s in 8, 20 en 40 megapixel. Het voordeel? Je kunt tot vijf keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Ook kunnen de camera’s een langere sluitertijd aan. Dit betekent dat de camera meer licht opvangt en zo extra goede foto’s maakt in het donker. Ook leuk: je kunt vaak achteraf de scherptediepte aanpassen en de achtergrond wazig maken door middel van het zogenaamde ‘bokeh’-effect. Dat levert mooie resultaten op!

Diafragma: less is more

smartphone-camera diafragma simyoBen jij altijd degene die tijdens een verjaardag de leukste foto’s maakt? Dan is het handig om bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon te letten op het diafragma van de camera. Het diafragma bepaalt hoeveel licht er op de sensor valt en is een indicatie of de camera ook onder donkere omstandigheden mooie foto’s kan maken. De eenheid voor diafragma is ‘f/’ en hiervoor geldt ‘less is more’. Een diafragma van f/1.7 is dus beter dan een diafragma van f/2.1

Beeldstabilisatie: optisch > digitaal

smartphone-camera optische beeldstabilisatie simyoOm ook uit de losse pols mooie foto’s te maken, heb je een smartphone nodig met optische beeldstabilisatie. Hiermee zijn foto’s óók scherp als je hand een beetje beweegt. Deze feature is vooral handig als je graag video’s maakt. De kans dat het resultaat scherp is, is een stuk groter als je smartphone optische beeldstabilisatie heeft.

Steeds meer telefoons hebben optische beeldstabilisatie, maar het is nog niet de standaard. Veel smartphones hebben wél digitale beeldstabilisatie. De software van je camera-app maakt een onscherpe foto dan achteraf scherper. Deze foto is dan alsnog minder mooi dan een foto die met optische beeldstabilisatie is genomen, omdat die foto nooit onscherp is geweest.

Flitser: meer flitsers, betere belichting

smartphone-camera flitser simyoDe flitser kun je zien als een aanvulling op het diafragma. Onder donkere omstandigheden kan een flitser nét het verschil maken om een foto goed verlicht te krijgen. Telefoons met twee of drie flitsers zorgen voor een beter resultaat dan een camera met één flitsertje. Heeft je smartphone-camera een laag diafragma? Overweeg dan in het instellingenmenu van de camera-app van je telefoon de flitser uit te zetten. Dit zorgt dan waarschijnlijk voor realistischere resultaten. Door het lage diafragma komt er in de meeste gevallen dan voldoende licht binnen op de sensor.

Ook wel handig: uitbreidbaar geheugen

smartphone-camera micro-sd kaart simyoMaak jij dagelijks foto’s? Dan zal je zien dat je foto’s na een tijdje een groot deel van het opslaggeheugen van je telefoon in beslag nemen. Tip: zoek een telefoon uit waarin je een Micro SD-kaart kunt plaatsen. Zo raakt het opslaggeheugen van je telefoon niet vol.

Handig, want zo zorg je er tegelijkertijd ook voor dat je foto’s gemakkelijk op je computer zet. Je hoeft dan alleen maar het kaartje uit je telefoon te halen, deze in een SD-adaptertje te stoppen en ‘m in je computer te plaatsen.

Selfies: waar moet je dan op letten?

smartphone-camera selfies simyoGeef het maar toe: ook jij maakt vast wel eens een selfie. Vind je dit leuk om te doen? Waarom zou je er dan niet rekening mee houden bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon? Selfies maak je het beste met de ‘front camera’ van de telefoon, die – zoals de naam al doet vermoeden – aan de voorkant van de telefoon zit.

De kwaliteit van een selfiecamera hangt, net als bij de ‘gewone’ camera, af van de eerdergenoemde elementen. Steeds meer fabrikanten haken graag in op de selfieliefhebber. Zo heeft de Samsung Galaxy A7 (2018) een 24-megapixel smartphone-camera aan de voorkant. Ook de Nokia 8.1 is een selfietopper, met een smartphone-camera aan de voorkant die foto’s in 20 megapixel schiet.

Last, maar zeker niet least: software

smartphone-camera software simyoStaat er bij jouw smartphone-camera een vinkje achter de bovengenoemde elementen? Hatsikidee! Tijd om op vakantie de ene topfoto na de andere te schieten, zodat je daarna een mooi fotoboek vol mooie herinneringen hebt. Met deze tips voor het maken van een goede foto weet je precies welke camera-instellingen je aanpast om ook na ‘the golden hour’ de mooiste foto’s te maken.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.