Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

android of ios
Terug naar overzicht
4,463x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Kiezen tussen Android of iOS

Smartphones zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Belangrijk is natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding. Zeker als je een topper voor bij je Sim Only abonnement zoekt. Daarnaast is één van de belangrijkste vragen die jezelf kunt stellen: welk besturingssysteem wil ik? Wordt het Android of iOS? Dit zijn de voor- en nadelen van elk besturingssysteem.

Wat is een besturingssysteem?

wat is een besturingssysteemHet besturingssysteem van je smartphone stuurt de hardware van je smartphone aan. Je kunt hierdoor met een smartphone bellen, sms’en, internetten, foto’s maken en apps gebruiken. Het doel van een besturingssysteem is dat het voor jou zo makkelijk mogelijk is om een smartphone te gebruiken. Elk besturingssysteem werkt anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. De belangrijkste vraag: wordt het Android of iOS? Wij helpen je te ontdekken welk besturingssysteem het beste bij je past.

iOS: grondlegger gebruiksvriendelijke smartphones

ios gebruiksvriendelijkiOS is het besturingssysteem van de iPhone, dat in 2007 de hele smartphonewereld op zijn kop zette.. Hoewel iOS eenvoudig in gebruik is, heeft het veel mogelijkheden. Dat blijkt ook wel uit de meer dan 1,8 miljoen apps die voor iOS beschikbaar zijn. Deze kun je downloaden via de App Store. Via de iCloud kun je gemakkelijk contactgegevens, mails en foto’s op een veilige manier opslaan in de cloud en deze ook bekijken via je Mac.

Wat zijn de voordelen van iOS?

ios voordeleniOS is makkelijk in gebruik. De interface van het Apple besturingssysteem is overzichtelijk en het is duidelijk hoe je iOS bedient. Bij veel oudere iPhones speelt de knop onder het scherm een belangrijke rol. Nieuwere iPhones, zoals de iPhone 11, hebben die fysieke button niet meer. Hiermee navigeer je door het iOS door te vegen.

De eerste versie van iOS kwam uit in 2007 en sindsdien is het besturingssysteem een voorloper op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Ook de beveiliging van iOS is dik in orde. Dat is voor sommigen een reden om iPhone te kiezen. Daarnaast zijn iOS en de iPhone goed op elkaar afgestemd. Wat je hiervan merkt is dat iPhones tot de snelste smartphones behoren. Apps starten in no-time op en je schakelt snel tussen de ene en andere app. Het besturingssysteem is bovendien zuinig, zodat je batterij niet snel leeg gaat.

Wat zijn de nadelen van iOS?

ios nadeleniOS biedt minder personalisatiemogelijkheden dan Android. Met andere woorden: je kunt minder aanpassingen doen aan bijvoorbeeld het startscherm. De interface oogt hierdoor wat saaier en minder persoonlijk. Een nadeel van iOS is dat er maar één soort telefoon voor te krijgen is: de iPhone. En dat zijn telefoons met een hogere prijs.

Zo is van de nieuwe lichting iPhones de iPhone 11 met 809 euro de goedkoopste van de drie. De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max zijn zelfs nog duurder: minimaal 1159 en 1259 euro. Niet ideaal als je van je eigen geld een nieuwe telefoon voor je Sim Only abonnement zoekt. Wil je toch het gemak van iOS ervaren? Dan is een refurbished iPhone een slimme keuze. In het blog lees je hoe dit zit.

Android: flexibel en meest populair

android flexibel en populairAndroid is het mobiele besturingssysteem van Google. Android geeft fabrikanten de ruimte om zelf te bepalen hoe het besturingssysteem er op het toestel uit ziet. Een Samsung-telefoon met Android werkt bijvoorbeeld weer anders dan een Huawei-toestel met Android.

Door de verschillende software op Android-telefoons is de bediening ook verschillend. Verder worden niet alle Android-updates van Google direct op alle telefoons toegepast. Het ligt namelijk aan de fabrikanten zelf of ze een update van Google op het toestel zetten, en wanneer. Dit komt omdat Android voor elke telefoon op maat moet worden gemaakt.

Net als bij iOS, download je met het Android besturingssysteem apps via een app-winkel: de Google Play Store. Dit is de grootste app-winkel ter wereld, met een aanbod van bijna 2,5 miljoen apps.

Google controleert tegenwoordig apps zeer zorgvuldig. Hiervoor heeft de fabrikant allerlei programma’s en checks die apps controleren op fouten, virussen en malware. Android is hierdoor ongeveer net zo veilig als iOS. Android heeft een iets groter app-aanbod dan iOS, maar veel scheelt het niet. Veel apps die eerst op iOS of Android zijn verschenen, kan je ook vinden voor het andere besturingssysteem. Verder laat Android zijn apparaten foto’s, e-mail en documenten delen met Google Drive. Dit gebeurt door het gebruik van dezelfde Google-account voor verschillende apparaten.

Wat zijn de voordelen van Android?

android voordelenMet Android kun je een smartphone aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Zo kun je op het startscherm naast apps ook widgets plaatsen. Widgets zijn mini-apps waarmee je in een oogopslag bijvoorbeeld ziet of je nog nieuwe mailtjes of whatsappjes hebt. Van de Mijn Simyo app is ook een widget voor Android. Hierop zie je op je startscherm altijd precies hoeveel belminuten of MB’s je nog hebt. Ook kun je met een launcher het uiterlijk van de interface volledig aanpassen.

Android is het meest gebruikte besturingssysteem, waardoor het voor ontwikkelaars aantrekkelijk is om hiervoor een app te maken. Mede daardoor heeft Android het grootste app-aanbod. Als er ergens een app voor is, dan is de kans groot dat deze beschikbaar is voor Android.

Verder biedt Android gebruikers keuze. Er zijn toestellen van 50 tot meer dan 1000 euro. Je hebt Android-telefoons met grote schermen, kleinere displays en met goede of minder goede camera’s. Hiermee zijn veel Android-telefoons ideaal om te combineren met een Sim Only abonnement. Mede hierdoor bevat onze lijst met beste goedkope smartphones vrijwel altijd uit alleen Android-telefoons.

Wat zijn de nadelen van Android?

android nadelenZoals gezegd installeren fabrikanten op hun Android-smartphones vaak een eigen interface. Dit doen ze omdat de telefoon zo een uniek uiterlijk krijgt. Het nadeel is dat de smartphone hierdoor vaak wat langzamer in gebruik wordt, omdat de interface van de fabrikant meer van de hardware vraagt dan de originele interface. De hardware en software zijn daardoor minder goed op elkaar afgestemd dan bij de iPhone. Hierdoor zijn Android-smartphones vaak minder snel. Dit zorgt er ook voor dat een batterij in een Android-telefoon meestal sneller leeg is. Ook ben je met Android afhankelijk van de telefoonfabrikant of er een update komt. Dit nadeel omzeil je als je een Android One-telefoon neemt. Met dit keurmerk weet je namelijk zeker dat de telefoon twee jaar lang de nieuwste Android-versie krijgt. Ook is deze Android-versie niet of nauwelijks aangepast, waardoor het snel en soepel werkt.

Besturingssysteem kiezen: wordt het Android of iOS?

Android is ideaal als je veel apps gebruikt en een smartphone naar je eigen voorkeuren wil aanpassen. Wil je een snelle smartphone die makkelijk in gebruik is? Dan is iOS het besturingssysteem dat het beste bij jou past.

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.