Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Anroid One: veilig, snel en altijd up-to-date simyo
Terug naar overzicht
2,857x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Met een Android One toestel zit je gebakken

De beste Android One-smartphones krijgen hun Google updates bijna net zo snel als Google’s eigen Pixels. Ze draaien op het Android besturingssysteem in zijn puurste vorm, ook wel Stock Android genoemd. Heb je een Android One telefoon, dan heeft de fabrikant Google’s Android ontwerp zoveel mogelijk intact gelaten en niet allerlei eigen apps en skins toegevoegd. En dat heeft zo zijn voordelen.

Wat is Android One?

wat is android one google simyoOk, dit wordt een beetje technisch maar we proberen het simpel te houden. Het Android besturingssysteem is open source. Dit betekent dat fabrikanten er hun eigen draai aan kunnen geven en dat doen de meesten dan ook. Maar wie Android One telefoons maakt, moet zich aan de eisen van Google houden. De hardware van een smartphone met het Android One keurmerk moet aan de kwaliteitseisen van Google voldoen. Soms helpt Google zelfs  bij de ontwikkeling van de soft- en hardware van deze toestellen. Verder mogen ze weinig vooraf geïnstalleerde apps meeleveren. Android One-telefoons krijgen minimaal twee jaar software upgrades en drie jaar beveiligingsupdates. Daarnaast is de Android-versie op de smartphone altijd origineel, wat hem snel en stabiel maakt.

Wat zijn de voordelen van Android One?

Zo’n intact gelaten Android-versie heeft voordelen. Zo blijft je toestel snel, krijg je sneller updates van Google dan wanneer je een gewoon Android toestel hebt, bespaar je opslagruimte en heb je alle ruimte om je toestel naar eigen smaak in te richten. Oh, en Android One telefoons zijn doorgaans betaalbaar en daarmee een goede match met een Sim Only abonnement.

Vooraan in de rij bij updates

android one softwareupdates simyoOk, Google’s eigen telefoons met ‘stock Android’, zoals de Pixel lijn, zijn als eerste aan de beurt als er updates zijn, maar de Android One toestellen zijn een goede tweede. Hoe minder fabrikanten jouw toestel hebben getweakt, hoe sneller je doorgaans updates binnen hebt. Ze hoeven dan niet eerst de updates aan hun eigen versie van het systeem aan te passen. En hoe sneller je de updates hebt, hoe veiliger je telefoon. Want malware en ander gespuis krijgt jouw toestel niet te pakken. 

Sneller

Geen onnodige ballast en aanpassingen betekent een snellere telefoon. Ook de hardware van Android One-telefoons moeten van Google aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, zodat ze snel in gebruik zijn en blijven. En dat is fijn, want niemand wordt blij van haperende mobieltjes. Het zorgt er zelfs voor dat je batterij langer meegaat.

Opslagruimte besparen

Een Android One is vrij van door de fabrikant geïnstalleerde apps waar je niet van af komt. Het besturingssysteem neemt dus minder opslagruimte in beslag dan telefoons met een gewijzigde versie van het besturingssysteem. Die extra ruimte kun je mooi voor de écht interessante dingen gebruiken.

Personaliseren

Met een Android One telefoon heb je alle ruimte om je toestel naar eigen smaak in te richten en de apps toe te voegen die je wel gebruikt. Maak er wat moois van!

Simpel in gebruik

android one gsimpel in gebruik simyoOmdat Android One zo clean is, is het heel overzichtelijk en daardoor simpel in gebruik. Waag je de overstap van iOS naar Android, dan ben je snel gewend met Android One. Het is een fijne basis.

Heeft Android One ook nadelen?

Elk voordeel heeft zijn nadeel maar in dit geval zijn de voordelen ruim in de meerderheid. Maar als we dan wat moeten noemen is het dit:

Niet heel vernieuwend

Een voordeel voor de een, maar een nadeel voor de ander. Android One-telefoons zijn niet per se heel origineel of vernieuwend. Je zou ze misschien zelfs een beetje saai kunnen noemen. Zeker als jij wel houdt van een animatie hier en een tierelantijntje daar.

Beperkt aanbod

Vooral Motorola en Nokia zijn aanhangers van Android One. En eerder Xiaomi, maar die fabrikant heeft vorig jaar besloten geen Android One toestellen meer uit te brengen. Het aanbod is daardoor nogal beperkt en ook beperkter dan Google had gehoopt. Wij hebben de vijf beste Android One-telefoons voor je op een rij gezet.

Wat is het verschil tussen stock Android en Android One?

Wat is het verschil tussen stock Android en Android One simyoStock Android, Android One en dan is er ook nog Android Go, we kunnen ons voorstellen dat je er soms weinig meer van begrijpt. Want wat is nou wat? Om te beginnen: alle drie de systemen komen van het Google nest. Stock Android staat standaard alleen op toestellen die ook echt van Google zijn en is de basisversie van het besturingssysteem. Android One kun je zien als een keurmerk voor toestellen die niet van Google zijn, met een ‘kale’ versie van Android dat een ‘stock Android-ervaring’ geeft. Android Go vind je meestal op de goedkopere telefoons, onder de 100 euro. Het is een uitgeklede, zeg maar ‘light’ versie van Android, met Go-varianten van apps. Deze zijn lichter verteerbaar voor de vaak minder sterke toestellen waar ze op staan. 

Stock Android vs. Android One

Stock Android en Android One liggen dicht bij elkaar. Daarom nog even de voornaamste verschillen tussen stock Android en Android One handig in een overzicht.

stock Android Android One
Herkomst Zowel de telefoon als de software komen van Google Alleen de software komt van Google
Updates en upgrades Google zorgt voor de updates en upgrades zolang als dat nodig is en zodra ze gereed zijn. Je bent verzekerd van 2 jaar lang de laatste Android updates en 3 jaar beveiligingsupdates. Je moet iets langer wachten op deze updates.
Apps Toestel komt met het minimum aan apps Toestel heeft meer voorgeïnstalleerde Google apps

Waarom heeft Google Android One bedacht?

Android One was in eerste instantie bedacht voor goedkopere toestellen in opkomende markten. Maar in 2017 heeft Android One zichzelf heruitgevonden en nu is het juist een kwaliteitslabel voor middensegment - en duurdere telefoons. Het oorspronkelijke Android One is vervangen door Android Go.

Met het Android One-keurmerk kunnen fabrikanten zelf invullen hoe de ideale Android-telefoon eruitziet. De achterliggende gedachte is hetzelfde als bij de vroegere Nexus-telefoons: de klant krijgt een telefoon met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ideaal dus als je een goede, maar betaalbare smartphone zoekt om te gebruiken voor je Sim Only abonnement.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.