Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Android Go: hier lees je er alles over!
Terug naar overzicht
2,056x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Wat is Android Go? Alles over de afgeslankte versie van Android

Android ken je vást al wel. Wist je dat dit populaire besturingssysteem voor smartphones sinds kort een klein broertje heeft? Dit is Android Go, een afgeslankte Android-versie die speciaal is bedoeld voor de goedkoopste telefoons. Hierdoor zijn deze telefoons een stuk sneller en daardoor perfect voor een goedkoop Sim Only abonnement. Tijd om je alles te vertellen over deze lichte Android variant!

Wat is Android Go?

smartphonecamera ingredienten simyoAndroid Go is een afgeslankte versie van het mobiele besturingssysteem Android. Het is speciaal gemaakt voor goedkope smartphones met minder krachtige hardware. Dankzij Android Go zijn deze makkelijk en snel in gebruik.

Je kunt Android Go zien als een soort ‘Android Light’: het belast de hardware minder en daardoor heb je voor nog minder geld een goede telefoon. En dat maakt Android Go-telefoons extra interessant als je een nieuwe smartphone zoekt voor je Sim Only abonnement.

Waarom is Android Go ontwikkeld?

Of je nou 100 of 800 euro wil uitgeven: in elke prijscategorie is er wel een Android-telefoon te koop. Natuurlijk zijn er nogal wat verschillen tussen deze smartphones. Zo verschillen bijvoorbeeld de processor en de hoeveelheid werkgeheugen van veel smartphones. Toch hebben al deze telefoons iets gemeen: hoe duur ze ook zijn, ze gebruiken allemaal Android.

sim only internetbundels in prijs verlaagd bundels aanpassenDit besturingssysteem komt echter vooral goed tot zijn recht als de hardware een bepaald niveau haalt. Hierdoor presteren goedkope telefoons minder goed en ben je, als je een snelle telefoon zoekt, al snel veroordeeld tot duurdere apparaten. Gelukkig heb je tegenwoordig voor minder dan 250 euro al een goedkope smartphone die ook snel is. Dankzij Android Go komen er nu ook snelle telefoons van minder dan 100 euro!

Google richt zijn Android Go-pijlen vooral op ontwikkelingslanden. Hier is de behoefte naar betaalbare, snelle smartphones immers het grootst. Toch is Android Go ook voor Nederland erg interessant. Een goedkope smartphone die ook écht goed is, daar zijn er niet zo veel van. Met Android Go straks waarschijnlijk wel!

Wat is het voordeel van Android Go?

sim only smartphone slim instellen voor je kind simyoAndroid Go biedt als besturingssysteem veel voordelen. Allereerst zijn telefoons met Android Go dus goedkoop. Het streven is dat de telefoons maximaal 100 euro gaan kosten: het liefst zelfs minder. Daarmee zijn de smartphones misschien wel de ideale smartphones voor Sim Only: je hoeft geen klein fortuin meer uit te geven om mobiel bereikbaar te zijn en makkelijk te internetten.

Een ander voordeel van Android Go is dat het snel en soepel in gebruik is. De apps die je kunt gebruiken zijn voor Android Go geoptimaliseerd. Dit betekent dat ze minder van de hardware vragen, waardoor de apps snel en vloeiend werken.

Dat zorgt automatisch voor een extra voordeel. Wat dan? Een betere batterijduur! Android Go is ontzettend zuinig in gebruik en de apps verbruiken minder rekenkracht. Dit betekent dat de batterij een stuk minder belast wordt. Je smartphone met Android Go gaat dus langer op een lading mee.

Wat is het verschil tussen het normale Android en Android Go?

Android Go is dus niet hetzelfde als het normale Android. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, bijvoorbeeld in hoe je het besturingssysteem gebruikt en hoe de interface eruitziet, zijn er ook veel verschillen. Google heeft namelijk elke standaard-app van Android speciaal opnieuw gemaakt voor Android Go. Elke app is ontdaan van onnodige functies die de telefoon vertragen. Vaak zijn dit functies waarvan je zelf niet eens merkt dat je ze mist.

Apps als Gmail, YouTube, Maps en zelfs het toetsenbord zijn voor Android Go aangepast. Daarnaast heeft Android Go een Data Saver-dienst, zodat je geen MB teveel verbruikt. Vooral in ontwikkelingslanden is dit handig: hier zijn internetbundels een stuk kleiner én duurder. Data Saver zorgt ervoor dat apps op de achtergrond zo min mogelijk data verbruiken. Handig dus als je een kleine Sim Only internetbundel hebt!

Android Go in Nederland

HMD Nokia 1Inmiddels komen er steeds meer Android Go-telefoons uit. Zoals de Nokia 1, die door het Finse HMD Global is ontwikkeld. Deze smartphone kost maar 89 euro. Hij is lekker compact en is gemaakt van plastic. Het scherm is met 4,5 inch compact en heeft een – voor 2018-begrippen -lage resolutie van 854x480 pixels. Niettemin is hierop alles gewoon goed afleesbaar en te zien.

De smartphone heeft een zuinige 1,1 GHz-processor en 1 GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is 8 GB. Inderdaad, niet veel: gelukkig neemt Android Go veel minder ruimte in beslag dan het gewone Android. Je hebt dus alsnog genoeg opslagcapaciteit. En anders kun je altijd nog een Micro SD-kaart in de telefoon plaatsen. Foto’s schiet je met de telefoon in 5 en 2 megapixel. Lekker compleet dus!

Ontdek welke Android Go-telefoons de beste zijn

Voor een habbekrats een nieuwe smartphone kopen voor je Sim Only abonnement? Er zijn een heleboel goede Android Go-telefoons. Welke de moeite waard zijn? In dit blog zetten we de beste Android Go-telefoons op een rij. Stuk voor stuk betaalbaard, met elk zijn eigen pluspunten. HD-scherm? Staat er tussen. Goedkope telefoon met drie camera's? Vind je ook terug in deze lijst. Het lezen waard dus!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.