.

Android Go: hier lees je er alles over!
Terug naar overzicht
19,230x gelezen

Android ken je vást al wel. Wist je dat dit populaire besturingssysteem voor smartphones sinds kort een klein broertje heeft? Dit is Android Go, een afgeslankte Android-versie die speciaal is bedoeld voor de goedkoopste telefoons. Hierdoor zijn deze telefoons een stuk sneller en daardoor perfect voor een goedkoop Sim Only abonnement. Tijd om je alles te vertellen over deze lichte Android variant!

Wat is Android Go?

smartphonecamera ingredienten simyoAndroid Go is een afgeslankte versie van het mobiele besturingssysteem Android. Het is speciaal gemaakt voor goedkope smartphones met minder krachtige hardware. Dankzij Android Go zijn deze makkelijk en snel in gebruik.

Je kunt Android Go zien als een soort ‘Android Light’: het belast de hardware minder en daardoor heb je voor nog minder geld een goede telefoon. En dat maakt Android Go-telefoons extra interessant als je een nieuwe smartphone zoekt voor je Sim Only abonnement.

Waarom is Android Go ontwikkeld?

Of je nou 100 of 800 euro wil uitgeven: in elke prijscategorie is er wel een Android-telefoon te koop. Natuurlijk zijn er nogal wat verschillen tussen deze smartphones. Zo verschillen bijvoorbeeld de processor en de hoeveelheid werkgeheugen van veel smartphones. Toch hebben al deze telefoons iets gemeen: hoe duur ze ook zijn, ze gebruiken allemaal Android.

sim only internetbundels in prijs verlaagd bundels aanpassenDit besturingssysteem komt echter vooral goed tot zijn recht als de hardware een bepaald niveau haalt. Hierdoor presteren goedkope telefoons minder goed en ben je, als je een snelle telefoon zoekt, al snel veroordeeld tot duurdere apparaten. Gelukkig heb je tegenwoordig voor minder dan 250 euro al een goedkope smartphone die ook snel is. Dankzij Android Go komen er nu ook snelle telefoons van minder dan 100 euro!

Google richt zijn Android Go-pijlen vooral op ontwikkelingslanden. Hier is de behoefte naar betaalbare, snelle smartphones immers het grootst. Toch is Android Go ook voor Nederland erg interessant. Een goedkope smartphone die ook écht goed is, daar zijn er niet zo veel van. Met Android Go straks waarschijnlijk wel!

Wat is het voordeel van Android Go?

sim only smartphone slim instellen voor je kind simyoAndroid Go biedt als besturingssysteem veel voordelen. Allereerst zijn telefoons met Android Go dus goedkoop. Het streven is dat de telefoons maximaal 100 euro gaan kosten: het liefst zelfs minder. Daarmee zijn de smartphones misschien wel de ideale smartphones voor Sim Only: je hoeft geen klein fortuin meer uit te geven om mobiel bereikbaar te zijn en makkelijk te internetten.

Een ander voordeel van Android Go is dat het snel en soepel in gebruik is. De apps die je kunt gebruiken zijn voor Android Go geoptimaliseerd. Dit betekent dat ze minder van de hardware vragen, waardoor de apps snel en vloeiend werken.

Dat zorgt automatisch voor een extra voordeel. Wat dan? Een betere batterijduur! Android Go is ontzettend zuinig in gebruik en de apps verbruiken minder rekenkracht. Dit betekent dat de batterij een stuk minder belast wordt. Je smartphone met Android Go gaat dus langer op een lading mee.

Wat is het verschil tussen het normale Android en Android Go?

Android Go is dus niet hetzelfde als het normale Android. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, bijvoorbeeld in hoe je het besturingssysteem gebruikt en hoe de interface eruitziet, zijn er ook veel verschillen. Google heeft namelijk elke standaard-app van Android speciaal opnieuw gemaakt voor Android Go. Elke app is ontdaan van onnodige functies die de telefoon vertragen. Vaak zijn dit functies waarvan je zelf niet eens merkt dat je ze mist.

Apps als Gmail, YouTube, Maps en zelfs het toetsenbord zijn voor Android Go aangepast. Daarnaast heeft Android Go een Data Saver-dienst, zodat je geen MB teveel verbruikt. Vooral in ontwikkelingslanden is dit handig: hier zijn internetbundels een stuk kleiner én duurder. Data Saver zorgt ervoor dat apps op de achtergrond zo min mogelijk data verbruiken. Handig dus als je een kleine Sim Only internetbundel hebt!

Android Go in Nederland

HMD Nokia 1Inmiddels komen er steeds meer Android Go-telefoons uit. Zoals de Nokia 1, die door het Finse HMD Global is ontwikkeld. Deze smartphone kost maar 89 euro. Hij is lekker compact en is gemaakt van plastic. Het scherm is met 4,5 inch compact en heeft een – voor 2018-begrippen -lage resolutie van 854x480 pixels. Niettemin is hierop alles gewoon goed afleesbaar en te zien.

De smartphone heeft een zuinige 1,1 GHz-processor en 1 GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is 8 GB. Inderdaad, niet veel: gelukkig neemt Android Go veel minder ruimte in beslag dan het gewone Android. Je hebt dus alsnog genoeg opslagcapaciteit. En anders kun je altijd nog een Micro SD-kaart in de telefoon plaatsen. Foto’s schiet je met de telefoon in 5 en 2 megapixel. Lekker compleet dus!

Ontdek welke Android Go-telefoons de beste zijn

Voor een habbekrats een nieuwe smartphone kopen voor je Sim Only abonnement? Er zijn een heleboel goede Android Go-telefoons. Welke de moeite waard zijn? In dit blog zetten we de beste Android Go-telefoons op een rij. Stuk voor stuk betaalbaard, met elk zijn eigen pluspunten. HD-scherm? Staat er tussen. Goedkope telefoon met drie camera's? Vind je ook terug in deze lijst. Het lezen waard dus!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.