.

beste android go telefoons
Terug naar overzicht
8,044x gelezen

Een smartphone hoeft geen fortuin te kosten om tóch goed te zijn. Dat bewijzen telefoons met Android Go. Dit is een extra licht besturingssysteem dat met betaalbare hardware tóch snel en soepel werkt. Heb je wel oren naar zo’n betaalbare, snelle telefoon? In dit blog bespreken we de vijf beste Android Go-telefoons.

Wat is Android Go?

Android Gowat is android go is een lichte versie van Android, het populairste besturingssysteem voor telefoons. Het is een soort Android Light, een afgeslankte vorm van het gewone Android. Google heeft het besturingssysteem en bijbehorende apps ontdaan van functies die deze onnodig zwaar belasten. Zo is zelfs het toetsenbord opnieuw ontworpen om extra zuinig te zijn! Hierdoor werken dankzij Android Go ook goedkope telefoons met minder goede hardware snel en soepel. Handig is de speciale Data Saver-dienst, die je helpt met het in de hand houden van je dataverbruik. Wel zo fijn voor je Sim Only internetbundel!

De beste Android Go-telefoons

Om Android Go te krijgen, moeten telefoons voldoen aan een paar door Google gestelde eisen. Hierdoor hebben de telefoons in de basis vaak dezelfde hardware. De hoeveelheid opslag- en werkgeheugen is bijvoorbeeld vaak hetzelfde. Verschillen zitten ‘m dus meestal in andere dingen én de prijs. Hieronder check je de beste Android Go-telefoon van dit moment én lees je wat ze bijzonder maakt.

Nokia 1 Plus: nieuwere Android Go-versie

beste android go telefoons Nokia 1 PlusDe Nokia 1 Plus is een goedkope Android Go-telefoon die goed presteert. Zijn grote voordeel? In tegenstelling tot de vier onderstaande telefoons heeft de Nokia 1 Plus het nieuwe Android 9.0 Pie Go. Die versie is nieuwer dan Android 8.1 Oreo Go van andere telefoons. Hierdoor werkt deze telefoon net iets soepeler en gemakkelijker. Extra pluspunt: hij krijgt een update naar het nog uit te brengen Android 10 Go

De Nokia 1 Plus heeft nog meer voordelen. Zo heeft hij een gepolijst ontwerp met dunne schermranden, waardoor hij er modern uitziet. De telefoon heeft een 5,45-inch LCD-scherm met WVGA-resolutie van 960x480 pixels en een relatief krachtige processor met 1,5 GHz-kloksnelheid.

De belangrijkste eigenschappen van de Nokia 1 Plus:

 • 5,45 inch IPS LCD WVGA-scherm
 • Quadcoreprocessor: 4x 1,5 GHz
 • 1 GB werkgeheugen, 8 GB uitbreidbaar geheugen
 • 8-megapixelcamera en 5-megapixel selfiecamera
 • 2500 mAh-batterij
 • Prijs op 1 juli 2020: 79,99 euro

Alcatel 1C (2019): bodemprijs voor smartphone

beste android go telefoons Alcatel 1CVoor minder dan 60 euro een smartphone? Met de 1C (2019) bewijst het Franse merk Alcatel dat het kan. De Alcatel 1C (2019) is een compacte telefoon met een scherm van 5 inch. Dit display heeft een lage WVGA-resolutie van 960x480 pixels. Geen resolutie om in HD-kwaliteit een video te kijken, maar daar is de telefoon ook niet voor gemaakt. Dit scherm is prima om mee te appen en het nieuws te lezen. Een foto maken? Dat kan met de 5-megapixelcamera aan de achterkant. Beeldbellen kan in HD-kwaliteit met de 2-megapixelcamera aan de voorkant.

De belangrijkste eigenschappen van de Alcatel 1C (2019):

 • 5 inch IPS LCD WVGA-scherm
 • Quadcoreprocessor: 4x 1,3 GHz
 • 1 GB werkgeheugen, 8 GB uitbreidbaar geheugen
 • 5-megapixelcamera en 2-megapixel selfiecamera
 • 2000 mAh-batterij
 • Prijs op 1 juli 2020: 53 euro

Xiaomi Redmi Go: extra opslaggeheugen en HD-scherm

beste android go telefoons XIaomi Redmi GoDe Xiaomi Redmi Go is met een prijs van 119,95 euro meer dan twee keer zo duur als de Alcatel 1C (2019). Wat je voor dit geld extra krijgt? Het scherm heeft hetzelfde formaat, maar een HD-resolutie van 1280x720 pixels. Prettig voor als je graag een uitzending terugkijkt. De batterij is ook een stuk groter en heeft een inhoud van 3000 mAh. Hierdoor hoef je de telefoon minder snel op te laden. Foto’s maken kan in 8 megapixel en selfies schieten in 5 megapixel. Je hebt bovendien met 16 GB twee keer zoveel opslaggeheugen. Een ander (klein) voordeel van de Redmi Go is dat zijn processor iets krachtiger is dan die van de Alcatel 1C (2019). Deze Snapdragon 425-processor heeft een kloksnelheid van 1,4 GHz. Zo starten je apps iets sneller op.

De belangrijkste eigenschappen van de Xiaomi Redmi Go:

 • 5 inch IPS LCD HD-scherm
 • Quadcoreprocessor: 4x 1,4 GHz
 • 1 GB werkgeheugen, 16 GB uitbreidbaar geheugen
 • 8-megapixelcamera en 5-megapixel selfiecamera
 • 3000 mAh-batterij
 • Prijs op 1 juli 2020: 119,95 euro (16GB-variant). De 8GB-variant kost 78,16 euro (per 1 juli 2020) en biedt ruimte voor een Micro SD-kaart om de opslagcapaciteit te vergroten.

Ulefone Note 7: triple camera en extra veel werkgeheugen

beste android go telefoons Ulefone Note 7De Ulefone Note 7 is een goedkope telefoon met extra groot scherm van 6,1 inch. Dit display heeft een resolutie van 1280x600 pixels. Dit is nét geen HD-kwaliteit, maar prima om in goede kwaliteit video’s te kijken. Het grote voordeel is de 3 GB aan werkgeheugen, waarmee je snel en soepel schakelt tussen apps. Ook heeft de telefoon 32 GB aan opslaggeheugen. Ander groot pluspunt is dat hij drie camera’s aan de achterkant heeft. Heel bijzonder voor een telefoon uit zijn prijsklasse. Hiermee maak je foto’s in 8, 2 en 2 megapixel. Het voordeel ten opzichte van de andere Android Go-telefoons is dat je met de Ulefone Note 7 extra details vastlegt. Ook heeft de telefoon een grote 3500 mAh-batterij.

De belangrijkste eigenschappen van de Ulefone Note 7:

 • 6,1 inch IPS LCD 1280x600-scherm
 • Quadcoreprocessor: 4x 1,3 GHz
 • 3 GB werkgeheugen, 32 GB uitbreidbaar geheugen
 • 8 + 2 + 2 megapixelcamera en 5-megapixel selfiecamera
 • 3500 mAh-batterij
 • Prijs op 1 juli 2020: 68,99 euro

Samsung Galaxy J2 Core: sneller dan de meeste andere Android Go-telefoons

beste android go telefoons Samsung Galaxy J2 CoreDe Samsung Galaxy J2 Core is een fijne, kleine telefoon die makkelijk in gebruik is. Hij heeft een effectieve Exynos 7570-processor die met 1,5 GHz over bovengemiddeld veel rekenkracht beschikt. Je apps starten op deze Android Go-telefoon dus nét iets sneller op. Wel heeft de telefoon niet zo veel opslaggeheugen (8 GB), maar dit kun je zelf eventueel uitbreiden met een Micro SD-kaart. Net als bijvoorbeeld de Xiaomi Redmi Go maakt deze telefoon foto’s in 8 en 5 megapixel. Het TFT-scherm is niet bijzonder en heeft een resolutie van 960x540 pixels. Prima om te appen en het nieuws te lezen.

De belangrijkste eigenschappen van de Samsung Galaxy J2 Core:

 • 5 inch PLS TFT qHD-scherm
 • Quadcoreprocessor: 4x 1,5 GHz
 • 1 GB werkgeheugen, 8 GB uitbreidbaar geheugen
 • 8-megapixelcamera en 5-megapixel selfiecamera
 • 2600 mAh-batterij
 • Prijs op 1 juli 2020: 114,99 euro

beste android go telefoons infographic

Alternatieven voor de beste Android Go-telefoons

android go alternatiefAndroid Go-telefoons zijn goedkoop en hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn ideaal voor als je je telefoon af en toe gebruikt voor simpele taken, zoals het gebruik van WhatsApp en het lezen van nieuws. Eis je meer van je telefoon? Dan is een Android Go-telefoon voor jou niet de beste keuze. Goede telefoons met Android One zijn dan een aanrader voor je, of een van de beste goedkope telefoons die we ieder half jaar voor je uitzoeken. Die zijn iets duurder, maar voor hun geld nog altijd echte toppers!

deze datums en waar nodig de prijs nog even aanpassen op datum van livegang straks

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.