Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

specificaties van je smartphone waar moet je op letten sim only simyo
Terug naar overzicht
30,191x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Alle specificaties van je smartphone uitgelegd

Zoek je een nieuwe smartphone om te gebruiken voor je Sim Only abonnement? Dan wil je natuurlijk een telefoon vinden die voldoet aan je verwachtingen. In de zoektocht naar jouw nieuwe smartphone, krijg je allerlei afkortingen voor je kiezen. GHz, GB’s, RAM en mAh: wat betekent dit precies? En wat schuilt er achter deze afkortingen? We bespreken de belangrijkste onderdelen die onder de motorkap van een smartphone zitten en leggen alle belangrijke specificaties van je smartphone uit.

Elk jaar worden er tientallen, zo niet honderden verschillende smartphones op de Nederlandse markt uitgebracht. Dit zijn smartphones van bijvoorbeeld Samsung, Apple, LG, HTC, Nokia, Huawei en Sony en dan is nog lang niet elk merk opgenoemd. Maak binnen dit gigantische aanbod dan maar eens de juiste keuze. Voor elk bedrag kun je wel een smartphone krijgen. Je kunt er één uitkiezen op basis van bijvoorbeeld merk, prijs of design. Maar hoe weet je of een smartphone ook echt goed is?

Het kan lastig zijn om vooraf in te schatten of een smartphone zijn geld écht waard is. Zeker als je je hooguit eens in de twee jaar in smartphones verdiept, omdat je een nieuwe voor bij je abonnement wil hebben. Vaak kun je de specificaties van je oude smartphone niet als vergelijkingsmateriaal gebruiken bij het uitzoeken van een nieuwe smartphone. De kans is groot dat je huidige telefoon meer dan een jaar oud is. In de tussentijd zijn smartphones veel beter geworden.

Waar moet je op letten als je een nieuwe smartphone zoekt?

specificaties van je smartphone waar op letten sim only simyoEen aantal onderdelen van de smartphone zijn belangrijk voor zijn prestaties. Dit zijn de processor, de hoeveelheid werkgeheugen, het besturingssysteem, de opslagcapaciteit en de batterij. De processor en werkgeheugen bepalen hoe snel je smartphone is, al heeft het besturingssysteem hier ook invloed op. De opslagcapaciteit bepaalt hoeveel apps, muziek en video’s je op je smartphone kunt zetten. Tot slot is er nog de batterij, waarvan de capaciteit belangrijk is, omdat deze bepaalt hoe lang je batterij meegaat op een enkele lading. Met andere woorden: of je jouw telefoon de hele dag door kunt gebruiken!

Processor: het brein van je smartphone

specificaties van je smartphone processor brein smartphone sim only simyoDe processor wordt ook wel de chipset genoemd en vormt samen met het besturingssysteem het brein van jouw smartphone. Hoe beter de processor, hoe sneller een app op je smartphone opstart. Een krachtigere processor zorgt er ook voor dat een app niet hapert. Het hangt dus voor een groot deel van de processor af of jij een smartphone fijn in gebruik vindt.

Er zijn grofweg twee onderdelen waaraan je kunt inschatten of een processor beter of slechter is dan andere chipsets.

Kernen: de harde werkers

Een processor bestaat uit kernen. Deze zorgen ervoor dat een app opstart en dat je een spelletje kunt spelen. De meeste processors hebben vier of acht kernen, al krijgen de achtkernige processors steeds meer de overhand. Dit wordt meestal in het Engels aangeduid. Er wordt dan gesproken over dual-, quad- of octacore. Je zou denken dat een octacoreprocessor altijd de beste is, omdat hij meer kernen heeft dan een dual- of quadcoreprocessor. Zo eenvoudig ligt dat niet. Het hangt er ook van af hoe krachtig de kernen zijn en hoe goed de kernen op elkaar zijn afgestemd, waardoor deze processor effectiever werkt dan sommige processor met meer kernen.

GHz: hoe hoger de kloksnelheid, hoe krachtiger de chipset

De kracht van de kernen zegt dus ook wat over hoe goed een processor van jouw mogelijke toekomstige smartphone is. Die kracht wordt gemeten met de kloksnelheid van een processor. Dit wordt gemeten in gigahertz en afgekort tot GHz. Het geeft een indicatie van hoe snel een processor is. Hierbij geldt: hoe hoger het aantal GHz, hoe sneller je processor werkt. De beste processors van 2018 hebben een kloksnelheid van ongeveer 2,5 GHz. Betaalbaardere modellen klokken vaak 1,8 GHz.

RAM (werk)-geheugen: kortetermijngeheugen van je smartphone

specificaties van je smartphone werkgeheugen korte termijngeheugen smartphone sim only simyoRAM is een afkorting van random access memory.In het Nederlands noemen we dit werkgeheugen. Je kunt dit zien als het kortetermijngeheugen van je smartphone. Het werkgeheugen onthoudt welke apps je opgestart hebt. Hoe meer werkgeheugen je hebt, hoe sneller je kunt schakelen tussen verschillende apps op je smartphone. De meeste smartphones hebben tegenwoordig toch wel minimaal 3 GB werkgeheugen. Er zijn ook veel exemplaren met 4 GB RAM en in de duurste prijscategorie zijn er zelfs smartphones met 6 en 8 GB werkgeheugen.

Opslaggeheugen: langetermijngeheugen van je smartphone

Dit is het langetermijngeheugen van je smartphone. Hierop staat bijvoorbeeld het besturingssysteem van je smartphone geïnstalleerd, maar ook apps, muziek en door jou gemaakte foto’s en video’s. Net als bij werkgeheugen geldt dat hoe meer je ervan hebt des te meer je kunt opslaan.

Let op: het besturingssysteem neemt ruimte in beslag. In werkelijkheid heeft een smartphone met bijvoorbeeld 32 GB geheugen nooit die hoeveelheid aan vrije ruimte. Dit komt omdat het besturingssysteem al is geïnstalleerd op het opslaggeheugen. Veel smartphones bieden de mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden door een Micro SD-kaart in de smartphone te steken. Vaak kun je de opslagcapaciteit dan uitbreiden met maximaal 256 GB. Dit is helaas niet bij alle telefoons (zoals de iPhone) mogelijk.

Batterij: de longen van je smartphone

specificaties van je smartphone smartphone batterij longen van je telefoon sim only simyoDe batterij van je smartphone kun je zien als een paar longen. Hoe meer longinhoud: hoe langer je smartphone het volhoudt. De capaciteit van een batterij wordt gemeten in milliampère-uur en de afkorting hiervoor is mAh. Een hoger getal betekent dat de batterij meer capaciteit heeft. Tegenwoordig geldt dat een grote batterij een capaciteit heeft van minimaal 3000 mAh, al zijn er veel smartphones met een capaciteit van bijvoorbeeld 2500 mAh.

Persoonlijke voorkeur

De onderdelen aan de binnenkant van de smartphone zijn dus verantwoordelijk voor hoe goed hij werkt. Aan de buitenkant van een smartphone zitten onderdelen die verder kunnen bijdragen aan het gebruiksgemak van een telefoon, maar hebben soms ook invloed op de prestaties ervan.

Ontwerp: van belang voor het gebruikersgemak

specificaties van je smartphone ontwerp smartphone sim only simyoDe plaats van de knoppen van een smartphone kan van invloed zijn op de prestaties, maar vaak is dit alleen een kwestie van gewenning. De ene fabrikant plaatst de vergrendelknop aan de zijkant van de smartphone, de andere aan de bovenkant. Heel veel wordt hier niet in gevarieerd.

De prijs van een smartphone wordt onder andere bepaald door de bouwmaterialen. Een plastic behuizing is goedkoper, maar hierdoor ziet de telefoon er doorgaans minder luxueus uit dan een smartphone van aluminium. Een plastic smartphone heeft als voordeel dat het beter tegen een stootje kan.

Scherm: meer pixels voor betere leesbaarheid

specificaties van je smartphone scherm resolutie technologie sim only simyoDe prijs van een smartphone hangt voor een groot deel af van het scherm dat wordt gebruikt. Heel vreemd is dat niet, aangezien het scherm het onderdeel is waar jij als gebruiker bijna alles op doet. Je bekijkt er mails, video’s en websites op én gebruikt het als toetsenbord om berichten naar anderen mee te sturen. Een van de belangrijkste dingen aan een goed scherm is de resolutie.

De resolutie bepaalt hoe scherp iets op je scherm wordt weergegeven. Je hebt verschillende schermresoluties. Voor betaalbare smartphones is Full HD momenteel de standaard. Duurdere telefoons hebben vaak een nóg hogere resolutie: Quad HD. Deze resolutie geeft apps en video’s scherper weer dan Full HD. De informatie is dus gedetailleerder. Een scherm met een hoge resolutie kan ook een nadeel hebben. Voor een processor en het werkgeheugen is het namelijk meer werk om een scherm met veel pixels aan te sturen dan een scherm met minder pixels aan te sturen. Daarnaast gaat de batterij sneller leeg.

De gebruikte schermtechnologie heeft ook invloed op de prijs. Grofweg zijn er twee type displays: IPS LCD en OLED. IPS LCD is betaalbaarder en momenteel het meest gebruikte schermtype. De beste displays gebruiken de OLED-schermtechnologie. Dit schermtype heeft een hogere helderheid, fellere kleurenweergave en betere kijkhoek. Het nadeel? OLED-displays zijn duurder.

Tot slot is er ook nog de schermverhouding. Bij veel dure telefoons is die anders dan bij betaalbaardere exemplaren. Vooral als ze dunne schermranden hebben. Het scherm is hierdoor net zo breed, maar wel een stuk langer. Daardoor worden dit ook wel breedbeeldschermen genoemd.

Camera: megapixels en details belangrijk voor goede ervaring

specificaties van je smartphone camera sim only simyoDe prijs van een smartphone wordt onder andere bepaald aan de hand van de camera die erin zit. Duurdere smartphones hebben vaak een goede camera die in veel megapixel foto’s schiet. Des te meer megapixel een camerasensor heeft, des te gedetailleerder een foto is. Dit betekent niet altijd dat een camera met meer megapixel beter is dan een camera met minder megapixel. Een camera moet, naast gedetailleerde foto’s maken, kleuren ook goed weergeven. Vind je een goede camera belangrijk? Let hier dan zeker op. Andere puntjes van aandacht zijn of een camera onder donkere omstandigheden mooie foto’s schiet en of hij snel scherpstelt. Websites die de smartphone hebben getest schrijven hier bijna altijd over in hun reviews. Via Google vind je van vrijwel elke smartphone wel een review.

Gelijkwaardige telefoons: waarom is de één beter dan de ander?

specificaties van je smartphone gelijkwaardig en dan sim only simyoHet kan dat twee smartphones dezelfde specificaties hebben en dat de één tóch beter is dan de ander. Hiervoor is een verklaring. Het snelheidsverschil heeft namelijk te maken met de samenwerking tussen de software en hardware. Je kunt de onderdelen in je smartphone zien als een voetbalelftal. De spelers kunnen individueel nog zo goed zijn: een niet-ingespeeld team is minder goed dan een geoliede machine met gelijkwaardig materiaal.

Een andere reden is het besturingssysteem. De meeste fabrikanten gebruiken Android. Bijna elke fabrikant past Android naar zijn eigen smaak aan, om zo zijn smartphones een eigen identiteit te geven. Dit werkt vaak vertragend, omdat het besturingssysteem meer rekenkracht van de processor en werkgeheugen nodig heeft. De processor heeft hierdoor minder capaciteit om apps zonder te haperen te tonen. Telefoons met het Android One-keurmerk hebben altijd de originele, snelle Android-versie.

iPhone versus Android

specificaties van je smartphone verschil android en ios sim only simyoAls je de hardware van smartphones vergelijkt, valt het je misschien op dat een iPhone over minder goede specificaties beschikt dan de meeste Android-smartphones. Dit betekent niet dat een iPhone minder goed is. Dit komt door het besturingssysteem. Een iPhone draait niet op Android, maar op iOS.

Zowel de iPhone als iOS is door Apple ontworpen en de fabrikant weet hierdoor precies hoe de software het maximale uit de hardware kan halen én omgekeerd. Hierdoor is het mogelijk dat een iPhone dezelfde specificaties heeft als een Android-smartphone van 300 euro, maar dat hij qua prestaties zich met de beste Android-telefoons kan meten. Een Android-smartphone zonder extra interface van de fabrikant heeft ook niet de beste specificaties nodig om goed en snel te werken.

Nu je precies weet waar een smartphone aan moet voldoen om goed te presteren, kies je er waarschijnlijk eentje die écht bij jou past.

Waar let jij op bij het uitzoeken van je nieuwe smartphone?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.