Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
2,065x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Mobile games: 3 miljard keer Candy Crush en 6 andere feiten

Nederlanders besteden jaarlijks 150 miljoen euro aan mobile games. Is dat veel? Ach, Epic Games verdiende in de eerste 7 maanden meer dan het dubbele met de mobiele versie van Fortnite. Lees er meer over in dit artikel, waarin we je aan de hand van 7 interessante feiten en ontwikkelingen bijpraten over het fenomeen mobile games

1. Sweet: Candy Crush telt al 3 miljard downloads

Dat mobile games allang geen kinderspel meer zijn, wordt onder meer bewezen door de ongelooflijke hoeveelheid downloads van puzzelspelletje Candy Crush. Sinds de introductie van het spel in 2012 zijn de verschillende versies al zo’n 3 miljard keer gedownload! Ontwikkelaar King mag in z’n handjes wrijven, want dit is goed voor een omzet van zo’n 4 miljard euro.

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga

De hype voorbij

En Pokémon GO dan? Dat piekte enorm, maar kort. In de eerste week werd het 10 miljoen keer gedownload en in het eerste half jaar 500 miljoen keer. Daarna werd het stil… Wordfeud, dat in 2011 een gigantische hype was in Nederland, is daarentegen wat meer van de lange adem. Het Scrabble-spelletje staat 8 jaar later nog steeds bij 1,5 miljoen Nederlanders op hun telefoon. Verrassend genoeg is dat dan weer de helft van het wereldwijde aantal spelers.

Casual games: simpel, maar doeltreffend

Games kunnen dan wel steeds mooier, zwaarder en complexer worden (waarover dadelijk meer), maar zogeheten ‘casual games’ zijn het populairst. Dit zijn games met supersimpele regels die je meteen kunt spelen. Naast Candy Crush kun je ook denken aan bijvoorbeeld Subway Surfers (meer dan 2 miljard downloads) en Helix Jump. Dit spelletje, waarin je een stuiterbal op een draaiende helix moet voortbewegen, is het meest gedownloade spel van 2018.

2. Verslavend leuk, die spelletjes – vooral voor vrouwen

Veel games zijn bewust zo ontworpen dat je als gebruiker zo vaak en lang mogelijk wilt spelen. En dat wekt verslaving in de hand. Ongeveer 2 procent van de mensen die spelletjes speelt, raakt uiteindelijk gameverslaafd. Bij gameverslaafden gaat het gamen ten koste van bijvoorbeeld werk of studie, ze worden onrustig als ze niet kunnen spelen, ze gaan langer door dan ze van plan zijn en ze denken het grootste deel van de tijd aan gamen.

Opvallend: bij de traditionele gameverslaafden is 92% man (en doorgaans heel jong), maar de mobiele gameverslaafden bestaan overwegend uit vrouwen van boven de 18. Ze spelen vooral spelletjes als Candy Crush en Farmville.

3. Miljardenbusiness

Mobile games zijn big, big business. Wat duizelingwekkende cijfers:

 • Wereldwijd spelen zo’n 2 miljard mensen mobile games.
 • De wereldwijde omzet is in 2019 zo’n 60 miljard euro.
 • Gemiddeld geven mobiele gamers dus 30 euro per jaar uit.
 • De naar schatting 5 miljoen Nederlandse mobiele gamers zijn goed voor een omzet van ongeveer 150 miljoen euro.

Dure night door Fortnite: 1200 dollar armer

150 miljoen euro omzet in Nederland. Veel geld! Toch is het maar ongeveer de helft van wat het bedrijf Epic Games in de eerste 7 maanden verdiende met de mobiele versie van het razendpopulaire Fortnite. Die (gratis te downloaden) game is trouwens niet onomstreden vanwege de aankopen in het spel. Je kunt bijvoorbeeld outfits, dansjes en tools aanschaffen. Een Amerikaanse jongen spendeerde zo in 1 nacht 1200 dollar. Nadat zijn moeder een klacht had ingediend bij Epic Games, kreeg zij het bedrag teruggestort op haar creditcard.

Fortnite Mobile

Fortnite Mobile

In-app aankopen en advertenties

Mobile games zijn meestal gratis te downloaden. Ontwikkelaars verdienen het meest met advertenties en aankopen binnen de game: bij Android-games is dit 90% van de totale omzet en bij iPhone-games 75%.

4. Ook cybercriminelen pikken een graantje mee

Helaas hebben ook cybercriminelen de populariteit van mobile games opgemerkt. Uit cijfers blijkt dat ze hun pijlen meer en meer op mobiele spelletjes richten, waarbij ze het vooral hebben voorzien op tieners. De criminelen verspreiden bijvoorbeeld valse versies van populaire games, buiten de officiële appwinkels om.

Zo waren veel Android-versies van de game Fortnite die in 2018 circuleerden vals. Ze gaven bijvoorbeeld locatiegegevens door en namen beelden op via de camera. Bij andere ‘games’ die zijn verspreid door criminelen kun je vast komen te zitten aan een duur abonnement.

Hoe schud je cybercriminelen af?

Wat kun je ertegen doen als gamer? Het is verstandig om alleen apps te downloaden via de officiële appwinkels van Google en Apple, goed te kijken van wie de app afkomstig is (is dat de gameontwikkelaar?) en te zorgen dat de software op je smartphone of tablet helemaal up-to-date is.

5. Next level mobile games

Omdat smartphones meer rekenkracht, sterkere grafische chips en grotere schermen krijgen, worden ze een serieuze concurrent voor de pc en spelcomputer. Door deze ontwikkelingen kun je op je telefoon grafisch zware games spelen, zoals racegame Asphalt 9: Legends, schietspel PUBG Mobile en open wereld fantasygame Nimian Legends: Brightridge.

PUBG Mobile

PUBG Mobile

Speciale gaming smartphones

Voor sommige smartphonefabrikanten is dit niet genoeg, zij ontwikkelen speciale gaming smartphones. Die toestellen zijn niet alleen enorm krachtig, maar ze hebben ook een groot scherm, een batterij met veel capaciteit, veel opslagruimte en een speciaal koelsysteem. Ook zijn er accessoires beschikbaar, zoals controllers. Razer, Xiaomi, Asus en Huawei kwamen al met smartphones die speciaal zijn ontworpen voor gamers, naar verluidt ontwikkelt Samsung er momenteel ook een.

6. Augmented reality: steeds meer realiteit

Pokémon GO

Pokémon GO

Dankzij nieuwe chips voor kunstmatige intelligentie en (over een tijdje) razendsnel internet via het 5G-netwerk ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor virtual en augmented reality. En dat zal mobiel gamen ongetwijfeld weer een flinke impuls geven.

Bij augmented reality kunnen games zich afspelen in jouw fysieke omgeving, zodat het op je telefoon lijkt alsof je middenin het spel zit. Een goed voorbeeld is Pokémon GO, waarbij je via je smartphonescherm Pokémon moet vangen in de echte wereld.

Nieuwe generatie augmented reality-games kunnen objecten op straat herkennen en weten precies hoe ver alles van elkaar ligt. Daardoor kan bijvoorbeeld een virtuele tegenstander verscholen zitten achter een echte boom.

7. Geen nieuw fenomeen

Bij de eerste game voor smartphones denk je misschien terug aan spelletjes uit de tijd dat je verslaafd was aan Angry Birds. Maar voor de allereerste smartphonegame moeten we veel eerder teruggaan in de tijd. Naar 1993 om precies te zijn. Toen presenteerde IBM namelijk Simon, ’s werelds eerste ‘smartphone’ met een touchscreen en apps. Daarop stond het puzzelspelletje Scramble. Simon was overigens geen succes, er werden er maar een paar duizend van gemaakt.

De eerste smartphone

IBM Simon naast een iPhone 4

De eerste écht populaire mobile game was Snake, dat in 1997 werd uitgebracht op gsm’s van Nokia. Het stond op ruim 350 miljoen verkochte telefoons en is mogelijk een van de meest gespeelde mobiele spellen ooit.

Wat is jouw favoriete mobile game?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.