Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Instagram Tips Simyo Blog
Terug naar overzicht
3,337x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Slimme instellingen van populaire apps: Instagram!

Het is een van de populairste social media-platformen ter wereld: Instagram. In deze app staan foto’s centraal en het is voor veel mensen dé manier om hun leven te in beeld te brengen en inspiratie op te doen. Het is dé app om je creativiteit met je vrienden te delen. De app werkt makkelijk en heeft veel opties. Nadat we eerder al de slimme instellingen van WhatsApp bespraken, is het nu tijd voor wat Instagram tips. Zo haal jij straks nóg meer uit deze populaire app.

Instagram tips populaire app simyo blog Instagram: een van de populairste social media apps

Instagram is een social media-app. Je maakt hierin je eigen profiel aan en hierop kun je foto’s en video’s delen. Voordat je deze deelt, kun je ze door middel van filters en leuke bewerkingsopties mooier maken of pimpen. Het zijn nabewerkingsopties waarmee je je bijna een professionele fotobewerker waant. Daarnaast heeft de app een ‘Verhalen’-functie, waarmee je foto’s of video’s voor 24 uur kunt delen met anderen. Je kunt op Instagram ook andere mensen volgen. Daarvan zie je in je tijdlijn de gemaakte foto’s en video’s.

Instagram is een van de populairste social media-platformen van Nederland. Uit onderzoek van Nationaal Social Media Onderzoek 2018 blijkt dat het platform 4,2 miljoen gebruikers heeft. Waaronder Simyo! Neem dus gerust een kijkje op de Instagram-pagina van Simyo. Precies de helft, 2,1 miljoen, gebruikt de app dagelijks. Na Facebook, YouTube en LinkedIn is Instagram het populairste social media-platform van Nederland.

Privacy-instellingen van Instagram aanpassen

Aan gebruikers geen gebrek op Instagram. De app staat standaard zo ingesteld dat iedereen je profiel ziet, maar dit – en andere privacy-instellingen – kun je zelf makkelijk aanpassen.

Instagram-profiel afschermen

Wil je niet dat iedereen je profiel ziet? Een van de beste Instagram tips is dat je de app zo kunt instellen dat alleen mensen die je volgen jouw foto’s en verhalen kunnen bekijken. Een nieuwe volger ziet pas je profiel als je het volgverzoek hebt geaccepteerd.

Zo scherm je jouw Instagram-profiel af:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk op het tandwieltje (iPhone) of de drie puntjes (Android) om je instellingen te openen.
 • Schuif de slider naast ‘Privéaccount’ naar rechts.
 • Alleen mensen die je volgen kunnen nu je foto’s, video’s en verhalen bekijken.

Getagde foto’s verbergen

Wist je dat je een foto waarin je getagd bent kunt verbergen? Wij ook niet! Maar het kan dus wél. Handig als iemand je in een niet zo charmante foto getagd heeft en je liever niet wil dat iedereen het kan zien.

Zo verberg je Instagram-foto’s waarin je getagd bent:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk op het tandwieltje (iPhone) of de drie puntjes (Android) om je instellingen te openen.
 • Druk op ‘Foto’s van jou’.
 • Druk op ‘Foto’s verbergen’.
 • Selecteer de getagde foto’s die je wil verbergen en druk daarna op ‘Foto’s verbergen’.

Activiteitstatus uitschakelen

Instagram is standaard zo ingesteld dat al je volgers zien wanneer je voor het laatst de app gebruikte. Dit kun je zelf uitschakelen.

Zo schakel je de activiteitstatus uit:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk op het tandwieltje (iPhone) of de drie puntjes (Android) om je instellingen te openen.
 • Scroll naar beneden en schuif de slider naast ‘Activiteitstatus weergeven’ naar links om het uit te schakelen.

Zo gebruikt Instagram minder MB’s

Naast het afschermen van je profiel zijn er nog een aantal Instagram tips die we graag met je delen. Zoals het besparen van MB’s, wat handig is als je een kleine internetbundel hebt voor je Sim Only internet. Hierdoor is Instagram een stuk zuiniger met MB’s.

Zo verbruikt Instagram minder MB’s:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk op het tandwieltje (iPhone) of de drie puntjes (Android) om je instellingen te openen.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Mobiel dataverbruik’.
 • Schuif de slider naast ‘Minder data gebruiken’ naar rechts.

Verhalen terugkijken en als hoogtepunten opslaan

Tot zover de serieuze ‘settings’, tijd voor wat leuke instellingen en verborgen functies. Wist je bijvoorbeeld dat je jouw verhalen kunt terugkijken en ze als hoogtepunten kan opslaan?

Zo doe je het:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk naast ‘Hoogtepunten’ op het pijltje naar beneden.
 • Druk op ‘Nieuw’.
 • Je kunt nu kiezen uit de verhalen die je eerder hebt gemaakt. Zo kun je die dus ook terugkijken, leuk!
 • Selecteer de stories die je als hoogtepunt wilt opslaan en druk op ‘Volgende’.
 • Je kunt het hoogtepunt nu een naam geven.
 • Druk op ‘Toevoegen’ en je bent klaar!

Al je likes bekijken

Benieuwd naar alle foto’s en video’s die je ooit op Instagram hebt geliked? Dat kan met deze Instagram tip.

Zo doe je dat:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk op het tandwieltje (iPhone) of de drie puntjes (Android) om je instellingen te openen.
 • Druk op ‘Berichten die je leuk vindt’.
 • Je ziet nu alle foto’s die je ooit hebt geliked.

Tags volgen

Wie zegt dat je op Instagram alleen profielen kunt volgen? Het is ook mogelijk om hashtags te volgen. Dit is een trefwoord die mensen in hun fotobeschrijving zetten en waarop ze gevonden willen worden. Zo krijg je dus de leukste #catpictures-, #gomax- en #simyo-foto’s in je tijdlijn! Zeg nou zelf, misschien is dit wel een van de leukste Instagram tips, toch?

Zo volg je hashtags:

 • Open Instagram.
 • Druk op het zoekicoontje.
 • Druk op het ‘Tags’-tabblad.
 • Typ een hashtag in die je wilt volgen.
 • Klik op de gevonden hasthag.
 • Druk op ‘Volgen’.
 • Je volgt nu de hashtag!

Tweestapsverificatie aanzetten, een van de handigste Instagram tips?

We sluiten af met misschien wel de belangrijkste van alle Instagram tips: tweestapsverificatie aanzetten. Zo is je profiel extra goed beschermd. Met tweestapsverificatie bestaat het inlogproces uit twee stappen: het invoeren van je wachtwoord en het invoeren van een code die je per sms ontvangt. Iemand anders kan dan, zelfs als hij je wachtwoord heeft, geen toegang tot je account krijgt.

Tweestapsverificatie aanzetten voor Instagram doe je zo:

 • Open Instagram.
 • Druk op het tandwieltje (iPhone) of de drie puntjes (Android) om het instellingenmenu te openen.
 • Druk op ‘Tweestapsverificatie’.
 • Schuif de slider naast ‘Beveiligingscode verplicht stellen’ naar rechts.
 • Druk op ‘Inschakelen’.

Zeker de laatste van alle Instagram tips raden we aan om te doen, want met tweestapsverificatie ben je veel beter beveiligd. En nu je al deze fijne instellingen van Instagram weet, ben je misschien wel toe aan wat creatieve inspiratie om los te gaan met deze app. Lees dan vooral onze tips over hoe je met je smartphone de mooiste foto’s maakt. Welke Instagram tips pas jij toe? En heb jij nog een leuke verborgen instelling, truc of functie die je met ons wil delen? Brand los!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.