Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Instagram functies: met deze tips snap je ze
Terug naar overzicht
3,337x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Instagram functies: met deze tips snap je ze

In de wondere wereld van Instagram spotten we niet alleen maar jaloersmakende vakantiekiekjes of outfits, er zijn ook tal van functies op dit medium te ontdekken. In dit blog leggen we je tot in de kleine knopjes uit hoe ze werken. Instagram aan, en gaan!

Zo zit dat

Mocht Instagram eerder een groot vraagteken dan een uitroepteken oproepen, dan frissen we graag even je geheugen op. Want Instagram is een social media-app waarbij je een eigen profiel kunt aanmaken. Vervolgens kun je los gaan en de mooiste kiekjes en video’s delen. Voor het delen kun je beslissen of je deze in de app wilt bewerken, zoals het aanpassen van de belichting of een kleurenfilter. Maar naast foto’s in je ‘feed’ kun je nog veel meer vertier op Instagram vinden.+

In dit blog lees je alles over

 • Stories en Hoogtepunten
 • Privacy op Instagram
 • Instagram Reels
 • Een IGTV video maken
 • Instagram Shopping
 • Instagram videochat of ‘Ruimtes’
 • Slim omgaan met MB's

Stories delen en hoogtepunten aanmaken

Wil je ‘Stories’ of ‘Verhalen’ delen? Deel leuke foto’s of video’s zonder dat ze in je feed staan. In Instagram Stories blijven je foto’s of video’s 24 uur bestaan. Daarna vervallen ze voor je volgers, maar jij kunt ze nog terugvinden in je archief. Bij Stories kun je precies zien wie deze heeft bekeken.

Zo werkt het:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je homepagina.
 • Veeg het scherm naar rechts.
 • Nu krijg je een scherm te zien waar je Reels, Stories en normale posts kunt plaatsen.
 • Neem een filmpje op van maximaal 15 seconden of deel een foto door op de witte ronde knop te drukken.
 • Een filter gebruiken? Selecteer naast de grote witte knop in het midden een leuke filter.
 • Een foto of filmpje uit je filmrol of galerij gebruiken? Veeg het scherm omhoog en je filmrol verschijnt.
 • Gebruik je een foto of video uit je filmrol? Dan verschijnt boven in je balk een menu voor tekst, gifjes en muziek.
 • Klaar? Druk op ‘Verzenden naar’ en druk op ‘Delen’.

Je Stories terugkijken?

 • Open Instagram.
 • Ga naar je eigen profiel.
 • Klik rechtsboven op de menuknop (drie streepjes boven elkaar).
 • Selecteer ‘Archief’.
 • Nu zie je een overzicht van al je geplaatste Stories.

Zo maak je Hoogtepunten aan op Instagram

Een prachtig vakantiekiekje, of hilarische video met vrienden opgenomen? Of wellicht sta je vaak in de keuken en deel je regelmatig video’s en recepten. Instagram heeft een handige tool om al die momenten te bundelen in jouw profiel: Hoogtepunten. Dat zijn die gezellige rondjes boven je posts. Je kunt zelf kiezen hoeveel hoogtepunten je wilt maken. En al deze hoogtepunten kun je zelf uit vorige Stories selecteren.

Zo werkt het:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je eigen profiel.
 • Klik op het rondje met de + erin.
 • Selecteer de Stories die je hebt gemaakt en je wilt toevoegen aan dit hoogtepunt. Bijvoorbeeld ‘reisjes’ of ‘recepten’.
 • Klik op ‘Volgende’ en selecteer een titel voor deze hoogtepunten.
 • Druk op ‘Omslag bewerken’ en selecteer een foto uit je filmrol als cover.
 • Vervolgens verschijnt jouw nieuwe hoogtepunt op jouw profiel.

Zo krijg je meer privacy op Instagram

Op Instagram wemelt het van de fanatieke gebruikers. Daarom is het wel fijn om te weten hoe dat eigenlijk precies zit met de zichtbaarheid van jouw profiel. Want wat kunnen mensen van jou zien, en hoe pas je dat aan? Dat leggen we je uit, zodat je vanaf nu precies weet hoe dat zit.

Instagram-profiel afschermen

Wil je niet dat iedereen je profiel ziet? Het handige aan Instagram is dat je hem zo kunt instellen dat alleen mensen die je volgen jouw foto’s en verhalen kunnen bekijken. Een nieuwe volger ziet pas je profiel als je het volgverzoek hebt geaccepteerd.

Zo scherm je jouw Instagram-profiel af:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Klik op de menu-knop (drie streepjes boven elkaar) rechtsboven.
 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Ga naar ‘Privacy’.
 • Schuif de slider naast ‘Privéaccount’ naar rechts.
 • Alleen mensen die je volgen kunnen nu je foto’s, video’s en verhalen bekijken.

Getagde foto’s verbergen

Wist je dat je een foto waarin je getagd bent kunt verbergen? Ja, dat kan! Handig als iemand je in een niet zo appetijtelijke foto getagd heeft en je liever niet wil dat iedereen het kan zien.

Zo verberg je Instagram-foto’s waarin je getagd bent:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk op het tandwieltje (iPhone) of de drie puntjes (Android) om je instellingen te openen.
 • Druk op het vierkantje met het poppetje erin, boven je posts, voor een overzicht van alle posts waar je in getagd bent.
 • Selecteer de foto in kwestie.
 • Druk op de drie stipjes rechts bovenin.
 • Selecteer ‘Tagopties...’.
 • Kies ‘Mij uit bericht verwijderen’.

Instagram Reels: zo zit dat

Een heuse Instagram Reel opnemen? Een Reel is een kort filmpje van 15 tot 30 seconden die je kunt delen in je feed of Stories. Het doet denken aan de speelse (dans)filmpjes van TikTok. Waar je Reels over gaan bepaal je zelf en Instagram geeft je allerlei handige extra’s om jouw clipje naar een nog hoger level te tillen. Zo kun je een voice-over toevoegen, een liedje selecteren, een stuk in het filmpje slowmotion maken, je kunt clipjes samenvoegen waardoor de clips direct na elkaar worden afgespeeld en wil je je handen vrij hebben dan kun je gebruikmaken van de ‘countdown’ functie. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos, laat je creatieve geest zijn werk doen of houd het lekker simpel.

Zo werkt Instagram Reels:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk op de + rechts bovenin je scherm.
 • Selecteer ‘Reel’.
 • Je kunt beginnen met opnemen en allerlei effecten en extra’s toevoegen uit de opties links in het scherm.
 • Wil je liever een video of foto uit je filmrol halen? Veeg je scherm omhoog en je filmrol verschijnt.
 • Klaar? Schrijf een bijschrift en kies of je de Reels in je Stories en/of feed wilt delen.

Zo maak je een IGTV-video

Nog een goede Instagram tip: IGTV. Instagram Television is een fijne extra van Instagram. Je kunt er mooie video’s op plaatsen die maximaal 10 minuten kunnen duren. Anders dan bij Instagram Stories, blijven IGTV-video’s zo lang staan als je zelf wil.Daarnaast neem je je video’s met de normale video-functie van je telefoon op. Dat kan niet in IGTV zelf. Je kunt de losse IGTV app downloaden of de uploadfunctie rechtstreeks op Instagram gebruiken.

Zo maak je een IGTV-video aan:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Klik op de + rechts bovenin.
 • Selecteer IGTV.
 • Kies een video uit je galerij door op de + rechts bovenin je scherm te klikken.
 • Kies een mooie omslag, zoals een shot uit de video of een eigen foto.
 • Schrijf een leuke titel en bijschrift. Wil je dat mensen jouw video goed kunnen vinden? Dan kun je hier ook relevante hashtags invullen.
 • Wil je de video ook doorplaatsen op Facebook? Dan kun je de slider aan- uit zetten.
 • Klaar? Druk op ‘Plaatsen’ of ‘Share’.

Zo werkt Instagram Shopping

Instagram is slimmer dan slim, zo biedt de app aan zakelijke accounts zelfs een tool aan om hun producten rechtstreeks via Instagram aan jou te kunnen verkopen. Zit je toevallig te neuzen tussen mooie plaatjes en zie je een winkelmandje op de afbeelding staan? Hebbes! Dat is een Instagram Shop-item. Nu wil je vast weten hoe het werkt? Zo dus.

Zo werkt Instagram Shopping:

 • Ga naar het account van je favoriete merk en zoek het icoontje van het winkelmandje in de balk boven de feed of ga naar je ‘Explore’ scherm en selecteer de tab ‘Shop’.
 • Wil je niet shoppen bij een specifiek merk? Druk op het winkelmandje onderin je scherm om een overzicht te krijgen van allerlei items die je kunt kopen bij willekeurige merken en webshops.
 • Op dit moment kun je binnen Europa je aankoop nog niet afronden via Instagram. Maar je weet in ieder geval of er leuke aanbiedingen zijn en welke kleuren en maten er beschikbaar zijn. Om je koop af te ronden moet je voorlopig nog even ouderwets shoppen bij de webshop zelf.

Proberen: Ruimtes, videochat met Instagram

Nieuw in Instagramland is ‘Ruimtes’, een functie waarbij je kunt videochatten met één persoon of een groep mensen. Volg jij iemand op Instagram waar je het telefoonnummer niet van hebt? Of wil je diverse mensen snel bij elkaar hebben voor een videochat? Dan kun je die persoon gewoon videobellen met de functie van ‘Ruimtes’. Het principe werkt hetzelfde als bij FaceTime (iOS) of WhatsApp videobellen, maar je kunt ook een losse link delen zodat mensen het gesprek kunnen bijwonen.

Zo werkt het:

 • Open Instagram.
 • Ga naar je homepagina.
 • Ga naar het vliegtuig-icoontje rechts boven in je scherm.
 • Nu ben je in het chat-overzicht, waar je kunt klikken op ‘Ruimtes’, rechts van ‘Alles’.
 • Kies ‘Ruimte maken’.
 • Selecteer mensen uit de lijst door op ‘Uitnodigen’ te drukken, of deel de link boven in het scherm.
 • Je videogesprek kan beginnen!

Instagrammen zonder zorgen

Wil jij zorgeloos Instagrammen zonder aan je MB’s te hoeven denken? Dat kan! Want bij Simyo zorgen we ervoor dat je alles uit je Sim Only abonnement kunt halen . Ga naar Mijn Simyo of de Mijn Simyo app om je bundel aan te passen aan jouw wensen. Zo gepiept!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.