Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

instagram story tips
Terug naar overzicht
600x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Met deze Instagram Story tips maak jij de mooiste verhalen!

Laten weten dat je geniet van een leuk feestje? Of het thuisfront een sfeerimpressie geven van je vakantie? Het kan met een verhaal op Instagram Stories. Hoe je extra origineel uit de hoek komt? Ontdek het met deze Instagram Story tips!

Wat is een Instagram Story?

wat is instagram storyEen Instagram Story is een bericht op Instagram dat 24 uur te zien is. Een Instagram Story kan een filmpje zijn met een maximale lengte van vijftien seconden of een berichtje. In tegenstelling tot een gewone post op Instagram, zijn Instagram Stories niet vierkant, maar verticaal. Je kunt er wel vierkante of horizontale foto’s en video’s in kwijt, maar dan krijg je daar boven en onder balken.

Instagram Story tips: zo maak je de mooiste korte video’s

De Instagram-app heeft allerlei handige tools voor het maken van mooie Instagram Stories. Ben je nog niet zo bedreven in het maken van mooie verhalen? Na het lezen van deze Instagram Story tips ben je bekend met welke mooie mogelijkheden je allemaal hebt!

Handig om te weten: deze beelden kun je maken

Met Instagram Stories kun je allerlei video’s maken. Dit doe je direct via de app en zo kun je meteen de opname-instelling uitkiezen die je wilt gebruiken. Welke dat zijn?

 • instagram story tips verschillende beeldenFoto’s: inderdaad, een verhaal op Instagram Stories hoeft niet per se een video te zijn. Je kunt ook gewoon een foto maken!
 • Video’s: je kunt een opname maken van maximaal vijftien seconden
 • Boomerang: een video die afspeelt en daarna terugspoelt.
 • Superzoom: een video die langzaam digitaal steeds verder inzoomt

Handige Instagram Story tip: je kunt op Instagram Stories ook foto’s en video’s plaatsen die je al eerder hebt gemaakt. Die upload je uit de foto-app van je telefoon. Extra mooi voor de dag komen? Met deze apps kun je video’s bewerken. Kant en klaar voor je verhaal!

Instagram Story tips: deze effectjes en info kun je toevoegen

instagram story tips effecten toevoegenHeb je een opname gemaakt? Tijd om ‘m te pimpen! Je kunt namelijk allerlei effectjes en informatie toevoegen aan het verhaal dat je op het punt staat te plaatsen. Staan er andere mensen in de video? Dan kun je die bijvoorbeeld taggen, zodat zij jouw verhaal ook op hun Instagram Story kunnen plaatsen. Ook kun je hashtags en locaties toevoegen. Extra interactief zijn? Dat regel je met de vraag-functie of DM-instelling. Andere leuke effecten die Instagram Stories je biedt: zelf tekeningen maken met het penseel of emoji’s toevoegen via het smileyicoontje bovenaan.

En wat als je video langer duurt dan vijftien seconden? Dan wordt het over meerdere Stories verdeeld. Handige Instagram Story-tip: je kunt je video ook uploaden naar Instagram TV, want hier kun je video’s met de lengte van maximaal een kwartier plaatsen. Je plaatst op Instagram Stories dan een preview. Hiermee kun je instellen dat je volgers de volledige video kunnen kijken door omhoog te vegen. Ideaal als je een mooie compilatie van je vakantie hebt gemaakt!

Effecten van anderen gebruiken

instagram story tips andere effectenMet Instagram Stories kun je ook de effecten en instellingen van andere Instagrammers gebruiken. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld Botox-lippen geven, je Instagram Story voorzien van een ouderwets VCR-filter of erachter komen op welk Disney-figuur jij het meeste lijkt.

Kom je zo’n leuk Instagram Story-filter tegen op iemands profiel? Dan staat bovenin beeld de naam van het filter. Klik daarop. Je kunt nu het filter uitproberen en zelfs opslaan. Zo heb je er direct toegang tot als je via Instagram Stories een verhaal opneemt. Je vindt het effect dan terug bij ‘effecten’.

Drie leuke effecten om uit te proberen:

Ook leuk om uit te proberen: de effecten van Simyo! Zo hebben we onder andere voor Pride een effect gemaakt waarmee je erachter komt welke kleur van de regenboog jij bent. Ga naar ons Instagram-kanaal om de effecten uit te proberen!

Instagram Story design tip: zelf je filter maken

instagram story tips filter makenVind je het wel grappig om verhalen te maken met effecten? Je kunt ook zelf je creatieve mouwen opstropen en je eigen effecten maken. Hoe? Met het Spark AR-programma van Facebook! Met dit Mac-programma log je in met je Instagram-account. Vervolgens zie je effecten die anderen hebben gemaakt, maar kun je ook zelf filters maken. Met de Spark AR Player zie je vervolgens hoe de effecten op je telefoon eruitzien.

Instagram Story tip: met Spark AR vind je dus makkelijk veel andere leuke filters, maar je kunt ook zelf mooie effecten maken!

Spark AR Player is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Instagram Story tip: zelf GIF’jes uploaden

instagram story tips gif uploadenOok leuk: aan een verhaal dat je met Instagram Stories maakt, kun je GIF’jes toevoegen. Dit zijn bewegende afbeeldingen die je via de Instagram-app aan je video of foto toevoegt. Hiervoor is een zoekfunctie waarvoor Instagram de GIF-database van Giphy raadpleegt. Zoektip: Simyo! Wij hebben een heleboel leuke GIF’jes die je kunt toevoegen aan je Instagram Stories.

Ook leuk is dat je jouw zelfgemaakte GIF’jes kunt toevoegen aan Instagram Stories! Het enige dat je hoeft te doen is ze te uploaden naar Giphy en ze voorzien van een duidelijke beschrijving. Hoe je zo’n bewegende afbeelding maakt? Lees het in ons blog over GIF’jes maken!

Instagram Stories instellen als hoogtepunten

Instagram Stories verdwijnen automatisch na 24 uur. Zijn ze daarmee over hun hoogtepunt heen? Niet als je ze als hoogtepunt instelt. Instagram bewaart je Instagram Stories zodat jij ze altijd kunt terugzien. Hoe je ze terugvindt?

 • Open Instagram.
 • Ga naar je profiel.
 • Druk onder je profielnaam op het plusje.
 • Je ziet nu je vorige Instagram Stories.

Het leuke is: je kunt ze nu ook meteen als hoogtepunt instellen, zodat ze via je profiel altijd zijn terug te zien. Deze verhalen kun je toevoegen aan albums die je zelf aanmaakt. Zo kun je bijvoorbeeld Hoogtepunten maken voor het familieweekend, een avondje uit of de vakantie van vorig jaar.

Kan ik achteraf mijn Instagram Story bewerken?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Zodra je de Instagram Story publiceert, is het niet meer mogelijk om deze te bewerken. Wel kun je een Story als concept opslaan. Je kunt ‘m dan altijd bewerken voor je ‘m publiceert. Ook kun je een geplaatst verhaal op elk moment verwijderen. Kwestie van opnieuw beginnen en je Instagram Story helemaal naar je zin maken!

Instagram Story tip: zo bespaar je data

instagram story tips data besparenHet uploaden van Instagram Stories kan verschillen. Een foto is kleiner dan een video van vijftien seconden. Upload je een video? Om data te besparen is het voor je Sim Only internetbundel beter om deze via wifi te uploaden. Check je data via de Mijn Simyo app om te checken hoeveel MB’s je nog hebt. Zo weet je of je een foto of video met mobiel internet kunt uploaden. Meer tips om data te besparen met Instagram? Lees ons blog over Instagram tips!

Welke Instagram Story tips ga jij gebruiken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.