.

instagram story tips
Terug naar overzicht
21,182x gelezen

Laten weten dat je geniet van een leuk feestje? Of het thuisfront een sfeerimpressie geven van je vakantie? Het kan met een verhaal op Instagram Stories. Hoe je extra origineel uit de hoek komt? Ontdek het met deze Instagram Story tips!

Wat is een Instagram Story?

wat is instagram storyEen Instagram Story is een bericht op Instagram dat 24 uur te zien is. Een Instagram Story kan een filmpje zijn met een maximale lengte van vijftien seconden of een berichtje. In tegenstelling tot een gewone post op Instagram, zijn Instagram Stories niet vierkant, maar verticaal. Je kunt er wel vierkante of horizontale foto’s en video’s in kwijt, maar dan krijg je daar boven en onder balken.

Instagram Story tips: zo maak je de mooiste korte video’s

De Instagram-app heeft allerlei handige tools voor het maken van mooie Instagram Stories. Ben je nog niet zo bedreven in het maken van mooie verhalen? Na het lezen van deze Instagram Story tips ben je bekend met welke mooie mogelijkheden je allemaal hebt!

Handig om te weten: deze beelden kun je maken

Met Instagram Stories kun je allerlei video’s maken. Dit doe je direct via de app en zo kun je meteen de opname-instelling uitkiezen die je wilt gebruiken. Welke dat zijn?

  • instagram story tips verschillende beeldenFoto’s: inderdaad, een verhaal op Instagram Stories hoeft niet per se een video te zijn. Je kunt ook gewoon een foto maken!
  • Video’s: je kunt een opname maken van maximaal vijftien seconden
  • Boomerang: een video die afspeelt en daarna terugspoelt.
  • Superzoom: een video die langzaam digitaal steeds verder inzoomt

Handige Instagram Story tip: je kunt op Instagram Stories ook foto’s en video’s plaatsen die je al eerder hebt gemaakt. Die upload je uit de foto-app van je telefoon. Extra mooi voor de dag komen? Met deze apps kun je video’s bewerken. Kant en klaar voor je verhaal!

Instagram Story tips: deze effectjes en info kun je toevoegen

instagram story tips effecten toevoegenHeb je een opname gemaakt? Tijd om ‘m te pimpen! Je kunt namelijk allerlei effectjes en informatie toevoegen aan het verhaal dat je op het punt staat te plaatsen. Staan er andere mensen in de video? Dan kun je die bijvoorbeeld taggen, zodat zij jouw verhaal ook op hun Instagram Story kunnen plaatsen. Ook kun je hashtags en locaties toevoegen. Extra interactief zijn? Dat regel je met de vraag-functie of DM-instelling. Andere leuke effecten die Instagram Stories je biedt: zelf tekeningen maken met het penseel of emoji’s toevoegen via het smileyicoontje bovenaan.

En wat als je video langer duurt dan vijftien seconden? Dan wordt het over meerdere Stories verdeeld. Handige Instagram Story-tip: je kunt je video ook uploaden naar Instagram TV, want hier kun je video’s met de lengte van maximaal een kwartier plaatsen. Je plaatst op Instagram Stories dan een preview. Hiermee kun je instellen dat je volgers de volledige video kunnen kijken door omhoog te vegen. Ideaal als je een mooie compilatie van je vakantie hebt gemaakt!

Effecten van anderen gebruiken

instagram story tips andere effectenMet Instagram Stories kun je ook de effecten en instellingen van andere Instagrammers gebruiken. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld Botox-lippen geven, je Instagram Story voorzien van een ouderwets VCR-filter of erachter komen op welk Disney-figuur jij het meeste lijkt.

Kom je zo’n leuk Instagram Story-filter tegen op iemands profiel? Dan staat bovenin beeld de naam van het filter. Klik daarop. Je kunt nu het filter uitproberen en zelfs opslaan. Zo heb je er direct toegang tot als je via Instagram Stories een verhaal opneemt. Je vindt het effect dan terug bij ‘effecten’.

Drie leuke effecten om uit te proberen:

Ook leuk om uit te proberen: de effecten van Simyo! Zo hebben we onder andere voor Pride een effect gemaakt waarmee je erachter komt welke kleur van de regenboog jij bent. Ga naar ons Instagram-kanaal om de effecten uit te proberen!

Instagram Story design tip: zelf je filter maken

instagram story tips filter makenVind je het wel grappig om verhalen te maken met effecten? Je kunt ook zelf je creatieve mouwen opstropen en je eigen effecten maken. Hoe? Met het Spark AR-programma van Facebook! Met dit Mac-programma log je in met je Instagram-account. Vervolgens zie je effecten die anderen hebben gemaakt, maar kun je ook zelf filters maken. Met de Spark AR Player zie je vervolgens hoe de effecten op je telefoon eruitzien.

Instagram Story tip: met Spark AR vind je dus makkelijk veel andere leuke filters, maar je kunt ook zelf mooie effecten maken!

Spark AR Player is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Instagram Story tip: zelf GIF’jes uploaden

instagram story tips gif uploadenOok leuk: aan een verhaal dat je met Instagram Stories maakt, kun je GIF’jes toevoegen. Dit zijn bewegende afbeeldingen die je via de Instagram-app aan je video of foto toevoegt. Hiervoor is een zoekfunctie waarvoor Instagram de GIF-database van Giphy raadpleegt. Zoektip: Simyo! Wij hebben een heleboel leuke GIF’jes die je kunt toevoegen aan je Instagram Stories.

Ook leuk is dat je jouw zelfgemaakte GIF’jes kunt toevoegen aan Instagram Stories! Het enige dat je hoeft te doen is ze te uploaden naar Giphy en ze voorzien van een duidelijke beschrijving. Hoe je zo’n bewegende afbeelding maakt? Lees het in ons blog over GIF’jes maken!

Instagram Stories instellen als hoogtepunten

Instagram Stories verdwijnen automatisch na 24 uur. Zijn ze daarmee over hun hoogtepunt heen? Niet als je ze als hoogtepunt instelt. Instagram bewaart je Instagram Stories zodat jij ze altijd kunt terugzien. Hoe je ze terugvindt?

  • Open Instagram.
  • Ga naar je profiel.
  • Druk onder je profielnaam op het plusje.
  • Je ziet nu je vorige Instagram Stories.

Het leuke is: je kunt ze nu ook meteen als hoogtepunt instellen, zodat ze via je profiel altijd zijn terug te zien. Deze verhalen kun je toevoegen aan albums die je zelf aanmaakt. Zo kun je bijvoorbeeld Hoogtepunten maken voor het familieweekend, een avondje uit of de vakantie van vorig jaar.

Kan ik achteraf mijn Instagram Story bewerken?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Zodra je de Instagram Story publiceert, is het niet meer mogelijk om deze te bewerken. Wel kun je een Story als concept opslaan. Je kunt ‘m dan altijd bewerken voor je ‘m publiceert. Ook kun je een geplaatst verhaal op elk moment verwijderen. Kwestie van opnieuw beginnen en je Instagram Story helemaal naar je zin maken!

Instagram Story tip: zo bespaar je data

instagram story tips data besparenHet uploaden van Instagram Stories kan verschillen. Een foto is kleiner dan een video van vijftien seconden. Upload je een video? Om data te besparen is het voor je Sim Only internetbundel beter om deze via wifi te uploaden. Check je data via de Mijn Simyo app om te checken hoeveel MB’s je nog hebt. Zo weet je of je een foto of video met mobiel internet kunt uploaden. Meer tips om data te besparen met Instagram? Lees ons blog over Instagram tips!

Welke Instagram Story tips ga jij gebruiken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.