Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Dit is hoe je gifjes maakt op je telefoon
Terug naar overzicht
39,544x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Gifjes maken? Dat doe je snel en creatief met deze 5 apps

Een gifje zegt meer dan 1000 woorden. En weet je wat nóg toffer is dan een bestaand gifje versturen? Zelf gifjes maken! En dat doe je snel, gemakkelijk en creatief met deze 5 apps. Wist je dat je ook gifjes kunt maken in WhatsApp?

Het gifje: what a gift!

Gif staat voor Graphics Interchange Format. Een gifje is een kort stukje video of een reeks plaatjes, al dan niet vergezeld van teksten of grappige effecten. Ze zijn geluidloos, snel en spelen af in een eindeloze loop. Omdat het kleine bestandjes zijn, kun je ze gemakkelijk versturen en ontvangen (maar is de kwaliteit wel wat lager).

Gifs zijn, in internettermen althans, al hartstikke oud. In 1987 werd het bestandformaat bedacht door Steve Wilhite, die er later een Lifetime Achievement Webby voor kreeg. De afgelopen jaren zijn gifjes ineens weer razendpopulair geworden, met name op social media en in berichtenapps. Waarom? Nou, gifjes zijn grappig, haken in op de tijdgeest en brengen een boodschap vaak op een hele rake manier over.

5 apps waarmee je een gifted gifmaker wordt

Voorheen moest je aan de slag met Photoshop of andere ingewikkelde software. Maar dankzij deze 5 handige apps kan iedereen gifjes maken!

1. Giphy Cam

Giphy is ’s werelds grootste en bekendste database met gifjes. Niet gek dus dat deze gif-fanaten een app hebben ontwikkeld waarmee mensen zélf gifjes kunnen maken: Giphy Cam (Android en iPhone, gratis).

Open je Giphy Cam, dan start je selfiecamera automatisch. De camera filmt een kort stukje video, waarvan je binnen een handomdraai een gif maakt. Hoeven niet álle gifs om jou te draaien? Dan smeed je foto’s of video’s uit je galerij om tot gifjes. De app barst van de filters, stickers en tekstmogelijkheden.

Met de iOS-app kun je ook van de Live Foto’s op je iPhone, oftewel foto’s met enkele seconden video eromheen, gifjes maken.

 

Een gifje gemaakt met Giphy Cam

2. GIF Maker by Momento

GIF Maker by Momento (Android en iPhone, gratis) is enorm gebruiksvriendelijk en daarom razendpopulair. Ondanks zijn eenvoud biedt de app veel functies en mogelijkheden voor de gaafste gifs, zoals muziek, filters, stickers en tekst. Momento werkt supersimpel. Open de foto, voeg effecten of tekst toe en delen maar! Met de app is het ook mogelijk om foto’s snel te pimpen.

De app neemt de foto’s en video’s in je galerij als uitgangspunt om gifs mee te maken. Maar vanzelfsprekend kun je ook gewoon je eigen camera gebruiken als input voor gifjes. Ook Live Foto’s worden ondersteund.

In de gratis versie verschijnt er een klein watermerkje links onderin je gif. Wil je meer? Dan zit er niets anders op dan betalen. De premium versie kost 3,99 euro per maand.Niet alleen gaat daarmee het watermerkje weg, ook heb je onbeperkt toegang tot alle frames, muziek, effecten en stickers.

 

Een gifje gemaakt met GIF Maker by Momento

 

3. 5SecondsApp

In 5 seconden een fraai gifje fiksen: die belofte wordt waargemaakt door de app 5SecondsApp (Android en iPhone, gratis). Ook hier kan een kind de was doen. Gewoon een kwestie van foto’s selecteren, de app een gifje laten bouwen en zelf even de finishing touch aanbrengen. 5SecondsApp heeft wel wat coole extra mogelijkheden, zoals frames uitsnijden, de snelheid waarmee de foto’s na elkaar komen veranderen en de frames van plaats verwisselen.

Een gifje gemaakt met 5SecondsApp

4. Giffer

Helaas niet gratis. Maar tel je 3,49 euro neer voor de app Giffer (alleen iPhone), dan maak je geheid de gaafste gifjes! Trek die trukendoos maar open en maak bijvoorbeeld:

 • Cinemagraphs (stilstaand beeld met één bewegend element, bijvoorbeeld wuivende palmen of een druppelende kraan)
 • Stop-motion gifjes
 • Gifjes die zowel vooruit als achteruit kunnen loopen
 • Time-lapse gifs
 • Slideshow gifs.

 

Een gifje gemaakt met Giffer

 

5. Pixel Animator

Een gifjesapp voor creatievelingen, dat is Pixel Animator (Android en iPhone, gratis) in een notendop. Uniekere gifs dan deze krijg je niet! Je bouwt je eigen gifjes namelijk helemaal zelf in pixel art-stijl. Teken geinige poppetjes of figuren, laat ze lachen of huilen en zet de beelden achter elkaar. Het duurt misschien eventjes voordat je de app in de vingers hebt, maar deze YouTube-tutorial helpt je op weg.

 

Een gifje gemaakt met Pixel Animator

Gifjes maken met WhatsApp

We onthulden het al eens in ons artikel over slimme WhatsApp-instellingen, maar het is nog steeds een goed bewaard geheim: met WhatsApp kun je óók gifjes maken. En dat is zelfs supersimpel! Kijk maar.

Een gif maken van een nieuw filmpje:

 • Druk in een chatgesprek op de cameraknop
 • Houd de opnameknop lang ingedrukt om een kort filmpje te schieten
 • Druk rechtsboven op het icoontje ‘gif’
 • En verzenden maar!

Een gif maken van een bestaand filmpje:

 • Druk in een chatgesprek op de paperclip
 • Selecteer in de galerij een korte video
 • Druk rechtsboven op het icoontje ‘gif’
 • En verzenden maar!

Maak jij weleens zelf gifjes?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.