Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Wat betekenen deze emoji echt?
Terug naar overzicht
177,095x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Betekenis emoji: een snelle gids om te ontdekken wat sommige emoji écht betekenen

Een emoji zegt soms meer dan duizend woorden, vind je niet? We gebruiken ze dan ook veel tijdens het WhatsAppen of op social media. Er zijn inmiddels meer dan 3000 emoji waar je uit kunt kiezen! Toch is niet elke betekenis even duidelijk. Daarom hebben wij een snelle gids samengesteld, om de betekenis van emoji voor eens en altijd op te helderen.

De emoji markeert een nieuw tijdperk

De emoji is niet zomaar een grappig symbooltje om je tekst wat op te leuken: het is echt een nieuwe taal, ontstaan in het digitale tijdperk. De emoji werd populair in de jaren negentig en vond zijn oorsprong op Japanse telefoons. Een kort lesje geschiedenis (en nu niet zo’n L gezicht trekken!): de emoticon is de voorloper van de emoji en ontstond in 1990. De symbolen waren vrij basic, zoals : -), de : -( en de ; -) .

De Japanse kunstenaar Shigetaka Kurita maakte de eerste emoji’s in 1999, puur om sneller informatie over te kunnen brengen. De emoji nam een vlucht in Japan, en het waren Google en Apple die rond 2009 vonden dat emoji voor iedereen toegankelijk moesten worden. Zij vroegen het bedrijf Unicode (het bedrijf dat wereldwijd de standaarden voor digitale letters en andere vormen van communicatie bepaalt) om de emoji te accepteren als officieel communicatiemiddel. In 2010 is het dan zover: een nieuwe taal is geboren. Inmiddels gebruikt zelfs het Witte Huis de emoji in sommige rapporten.

Gebruik jij eigenlijk wel de juiste emoji?

Zonder aarzelen gebruik je dagelijks de lachende drol, of de aap met handen voor de ogen. Je denkt feilloos te weten hoe en wanneer je deze emoji moet inzetten, maar, verrassing! De meeste emoji vinden hun oorsprong in de Japanse cultuur en kunnen zomaar eens iets héél anders betekenen. Daarom leek het ons een goed idee om tien onduidelijke emoji op een rij te zetten, met hun échte betekenis erbij.

Dit betekenen deze 10 emoji écht

1. De grimas

Vaak gebruikt als:
Breed-lachend gezicht.

Echte betekenis:
Dit is níet een breed-lachende mond, maar deze gebruik je als je in een ietwat ongemakkelijke situatie verkeert.

2. De lachende drol

Vaak gebruikt als:
Deze drol wordt ingezet voor uiteenlopende doeleinden, maar meestal gewoon als je in een lollige bui bent.

Echte betekenis:
Ben je ook zo benieuwd naar wat deze emoji nu echt betekent? Daar gaan we: het Japanse woord voor poep (unko) begint met de zelfde klank (“oen”) als het Japanse woord voor geluk. En hierdoor is er in Japan een soort rage ontstaan als het gaat om lachende-drol objecten, gerelateerd aan gelukwensen. Wat je dus eigenlijk zegt met deze emoji is: veel geluk! Grappig toch?

3. Kusje of… fluiten?

Vaak gebruikt als:
Als je wil aangeven dat je in een vrolijke bui bent en in gedachten een deuntje fluit.

Echte betekenis:
Fluit deze emoji écht een vrolijk deuntje… of tuit hij zijn lippen voor een lekkere pakkerd? Mocht je hierover regelmatig discussies hebben met je vrienden, wij hebben het verlossende antwoord: deze emoji is klaar om een klapzoen uit te delen.

4. Ik weet het niet! Of... juichen?

Vaak gebruikt als:
Als je even met de handen in het haar zit en je wil uitroepen ‘Ik weet het ook niet mensen!’.

Echte betekenis:
Zit deze dame met de handen in het haar? Of juicht ze juist van blijdschap? Verrassing: alle twee niet goed. Deze dame maakt het Japanse gebaar voor ‘oké’! Goed om te weten als je nog eens in Japan bent én met je handen in het haar zit: je kunt dan beter op een andere manier duidelijk maken dat je hulp nodig hebt!

5. Boos, of trots?

Vaak gebruikt als:
Je zo boos bent dat het stoom uit je… eh, neus komt?

Echte betekenis:
Deze emoji gebruik je als je op een trotse, maar minachtende manier, je neus ergens voor ophaalt en je distantieert. Een beetje ingewikkeld, vinden wij ook hoor.

6. Zorgelijk… of juist net hard gesport?

Vaak gebruikt als:
Je hebt staan zwoegen op de cross trainer.

Echte betekenis:
Deze emoji betekent eigenlijk ‘teleurgesteld, maar opgelucht’. Het is moeilijk te bepalen in wat voor situatie je teleurgesteld en opgelucht tegelijk bent, maar mocht de situatie zich voordoen, dan weet jij welke emoji je kan gebruiken.

7. Héél diep nadenken

Vaak gebruikt als:
Je wil aantonen dat je ergens veel denkwerk in hebt gestopt.

Echte betekenis:
Sorry, we gaan je teleurstellen, want het betekent iets heel anders. Weer komt de Japanse cultuur hier naar voren: dit is namelijk een poppetje dat een diepe buiging maakt. Een teken van dankbaarheid in Japan.

8. De aap komt uit de mouw…

Vaak gebruikt als:
Oeps! Je hebt een grappige, tikje gênante, fout gemaakt.

Echte betekenis:
Dat is niet helemaal wat de makers van deze emoji in gedachten hadden. Dit aapje is onderdeel van de trilogie ‘zien, horen, zwijgen’ - samen met de andere twee aapjes: eentje met handen over zijn oren en de ander met handen voor zijn mond - en is gericht op het niet zien, horen of spreken van kwaad. Dubbel oeps!

 

 

 

9. Bidden, of een high-five misschien?

Vaak gebruikt als:
Je hoopt op een goede afloop.

Echte betekenis:
Dit is nog een Japans gebaar dat wij niet zo vaak gebruiken in het dagelijks leven: de handen bij elkaar houden om ‘bedankt’ te zeggen. Zoals tijdens yoga mensen vaak de handen bij elkaar houden, buigen en ‘namaste’ zeggen.

10. Verkouden? Of toch een traan?

Vaak gebruikt als:
Je enorm verkouden bent, of verdrietig (omdat je zo verkouden bent, wellicht).

Echte betekenis:
Verrassing: deze emoji is niet verkouden, noch verdrietig. In de Japanse manga stripboeken is de ‘snottebel’ een teken dat iemand aan het slapen is.

Dit is de populairste emoji wereldwijd

Zo, jij kunt voortaan de wijsneus uithangen als je weer ’s een verkeerd gebruikte emoji binnen krijgt. “Ahum, doel jij hier op het Japanse symbool voor geluk?” Maar, welke emoji gebruik jij eigenlijk het állermeest? Is het de lachende drol? Of het rode hartje? Grote kans dat het de emoji met tranen van het lachen is  , want dat is namelijk wereldwijd de populairste emoji. Met afstand wint deze emoji het van de nummer twee: het rode hartje.

Wat is jouw favoriete emoji? Of gebruik je liever gewoon woorden?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.