Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
5,344x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Een tweede jeugd voor je smartphone? Verleng de levensduur van je smartphone met deze tips

Vaak sta je er mee op en ga je er mee naar bed: je smartphone. De meeste mensen gebruiken hun mobiele telefoon elke dag. Niet zo gek dus, dat ‘ie er na verloop van tijd wat minder mooi uitziet. Verleng de levensduur van je smartphone met deze tips! Dan ziet ‘ie er weer mooi uit en is hij klaar voor zijn tweede jeugd.

Je smartphone gaat langer mee dan je misschien denkt

Verleng de levensduur van je smartphone langer mee dan je denkt SimyoOmdat je jouw smartphone waarschijnlijk dagelijks gebruikt, wordt hij na verloop van tijd minder mooi. Vaak is dat gewoon onvermijdelijk. Je laat je telefoon per ongeluk een keer vallen, hij krijgt na een tijdje onvermijdelijk krasjes en vette vlekken horen er ook bij.

Misschien is het dan verleidelijk om een mooi, nieuw exemplaar te kopen. Zonde, want vaak werkt je huidige telefoon nog prima en deze verdwijnt daardoor ongebruikt in de la. Het verlengen van de levensduur van je smartphone is dan misschien een beter idee. Met een paar maatregelen ziet hij er dan weer fris uit en is klaar om nog een lange tijd gebruikt te worden!

Dat is wel de moeite waard, vind je niet? Want zeg nou zelf: het is toch zonde om een goede telefoon weg te gooien? Met een Sim Only abonnement hoef je dan geen nieuwe telefoon te kopen. Met het bespaarde geld kun je dan bij wijze van spreken een weekendje weg of uitgebreid uit eten gaan. Door je telefoon op te frissen voorkom je een onnodige, grote uitgave.

Verleng de levensduur van je smartphone: zo doe je dat

Je frist je telefoon op een paar manieren al behoorlijk op.

Kapotte achterkant maskeren

verleng-de-levensduur-van-je-smartphone-turtle-waxDe achterkant van telefoons ziet er soms na verloop van tijd niet meer mooi uit. Er zitten bijvoorbeeld barsten en deuken in de aluminium behuizing, de plastic achterkant krijgt steeds meer krassen of het glas is inmiddels op meerdere plaatsen gebroken. Dit beïnvloedt niet zozeer de prestaties van je mobiele telefoon, maar het oog wil natuurlijk ook wat.

Je telefoon ziet er al een stuk frisser uit als je dan een hoesje koopt die de achterkant verbergt. Je kijkt dan tegen het hoesje aan en niet tegen die ‘crappy’ achterkant. Tip: de website AliExpress is een goudmijn voor het vinden van de leukste hoesjes voor een superscherpe prijs. Nog een tip? Hebben we ook paraat! Krassen in metaal kun je voor een groot deel onzichtbaar maken met Turtle Wax. Dit spulletje wordt ook gebruikt om krassen uit auto’s weg te werken.

Scherm reinigen

Verleng de levensduur van je smartphone scherm reinigen SimyoNiet alleen de achterkant, ook de voorkant van je telefoon kan na een tijdje wel een opfrisbeurt gebruiken. Je raakt het scherm immers elke dag aan en hierdoor krijgt ‘ie onvermijdelijk vette vlekken. Het scherm maak je het beste schoon met een brillendoekje. Heb je die niet? Je kunt ook een vaatdoekje vochtig maken en dan de glazenwasser van je telefoon zijn. Pas wél uit met het gebruik van water: lang niet alle telefoons zijn waterdicht en dit beschadigt de hardware aan de binnenkant van de telefoon mogelijk blijvend.

Met een goede poetsbeurt van het scherm ziet je telefoon er weer lekker fris uit. Extra voordeel: het schone scherm is beter afleesbaar. Ook reageert het display dan beter op je aanrakingen. Dat kan een boel ergernis schelen!

Verrassende tip om krassen op je scherm te verwijderen: tandpasta! Hiervoor gebruik je een wattenstaafje. Daarmee smeer je tandpasta in de kras en maak je ronddraaiende bewegingen tot de kras weg is. Vervolgens maak je het scherm met een doekje schoon en ontdoe je het van de overbodige tandpasta. Wie had dat gedacht! Goed om te weten: gebruik geen tandpasta waar gel in zit.

De vervangbare batterij vervangen

Verleng de levensduur van je smartphone batterij vervangen SimyoTijd om ons van de buitenkant naar de binnenkant van de telefoon te verplaatsen. Te beginnen met de batterij: de longen van je telefoon. Deze batterij verliest na verloop van tijd capaciteit. Hij gaat dan sneller leeg dan voorheen. Voor veel mensen is dit de reden dat ze een nieuwe smartphone kopen.

Eigenlijk is dat best zonde, want de rest van de telefoon werkt immers nog prima. Bovendien is het probleem op te lossen. Zeker bij telefoons met een vervangbare batterij. Deze haal je zelf gemakkelijk uit de telefoon en je vervangt ‘m daarna voor een nieuwe.

Smartphonebatterijen zijn via internet te koop. Via Google zoek je op ‘naam van je telefoon + batterij’. De kans is groot dat een webwinkel deze batterij op voorraad heeft. Door ‘m te kopen is de batterijduur van jouw oude, vertrouwde telefoon weer als nieuw. Hij heeft weer een lange adem en is zo écht klaar voor zijn tweede jeugd.

Speakers en microfoons uitzuigen

Verleng de levensduur van je smartphone speakers en microfoons stofzuigen SimyoIn je telefoon zitten verschillende speakers en microfoontjes. Hiermee verstaat je moeder je tijdens jullie dagelijkse belletje en hoor je haar óók goed. Het kan gebeuren dat een microfoon of speaker het opeens niet meer goed doet.

Een mogelijke oorzaak is dat er stof of vuil in de microfoon of speaker is gekomen. In dat geval kun je het beste de telefoon uitzuigen met een stofzuiger of kruimeldief. Het proberen waard: wie weet lost dit het probleem op.

Ook een mogelijkheid: je telefoon laten opfrissen door een professional

Sommige mankementen aan je telefoon zijn moeilijk zelf te verhelpen. Dit kun je dan overlaten aan een professional. Hij kan bijvoorbeeld wél de kapotte microfoon of speaker vervangen. Of je scherm repareren en de niet-verwisselbare batterij vervangen.

Het zijn stuk voor stuk lastige taakjes waarvoor je zelf waarschijnlijk niet het juiste gereedschap hebt. Telefoonreparatiezaken hebben dat wel. Het mooie is dat er steeds meer van dit soort handige winkels zijn. Ook jouw stad of dorp heeft er waarschijnlijk één. Je telefoon is dan niet alleen opgefrist, maar óók gerepareerd. Hij is, kortom, meer dan klaar voor zijn tweede jeugd.

En wat als je telefoon écht af is?

Verleng de levensduur van je smartphone betaalbare smartphone SimyoOndanks alle moeite die je in je telefoon stopte, kan het zo zijn dat hij niet meer te redden is. Het wordt dan langzamerhand tijd om een nieuwe te zoeken. Gelukkig heb je tegenwoordig geen astronomische bedragen meer nodig om een toptelefoon te vinden. Er zijn namelijk steeds meer goede, betaalbare smartphones verkrijgbaar. Deze kosten niet de hoofdprijs, maar werken wél als een toptelefoon. Het zijn telefoons die stuk voor stuk lang mee kunnen. Misschien zelfs langer dan je vorige telefoon!

Wat is de langste periode dat je dezelfde telefoon gebruikte? En welke telefoon was dat? We zijn benieuwd!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.