.

Terug naar overzicht
65,976x gelezen

Vaak sta je er mee op en ga je er mee naar bed: je smartphone. De meeste mensen gebruiken hun mobiele telefoon elke dag. Niet zo gek dus, dat ‘ie er na verloop van tijd wat minder mooi uitziet. Verleng de levensduur van je smartphone met deze tips! Dan ziet ‘ie er weer mooi uit en is hij klaar voor zijn tweede jeugd.

Je smartphone gaat langer mee dan je misschien denkt

Verleng de levensduur van je smartphone langer mee dan je denkt SimyoOmdat je jouw smartphone waarschijnlijk dagelijks gebruikt, wordt hij na verloop van tijd minder mooi. Vaak is dat gewoon onvermijdelijk. Je laat je telefoon per ongeluk een keer vallen, hij krijgt na een tijdje onvermijdelijk krasjes en vette vlekken horen er ook bij.

Misschien is het dan verleidelijk om een mooi, nieuw exemplaar te kopen. Zonde, want vaak werkt je huidige telefoon nog prima en deze verdwijnt daardoor ongebruikt in de la. Het verlengen van de levensduur van je smartphone is dan misschien een beter idee. Met een paar maatregelen ziet hij er dan weer fris uit en is klaar om nog een lange tijd gebruikt te worden!

Dat is wel de moeite waard, vind je niet? Want zeg nou zelf: het is toch zonde om een goede telefoon weg te gooien? Met een Sim Only abonnement hoef je dan geen nieuwe telefoon te kopen. Met het bespaarde geld kun je dan bij wijze van spreken een weekendje weg of uitgebreid uit eten gaan. Door je telefoon op te frissen voorkom je een onnodige, grote uitgave.

Verleng de levensduur van je smartphone: zo doe je dat

Je frist je telefoon op een paar manieren al behoorlijk op.

Kapotte achterkant maskeren

verleng-de-levensduur-van-je-smartphone-turtle-waxDe achterkant van telefoons ziet er soms na verloop van tijd niet meer mooi uit. Er zitten bijvoorbeeld barsten en deuken in de aluminium behuizing, de plastic achterkant krijgt steeds meer krassen of het glas is inmiddels op meerdere plaatsen gebroken. Dit beïnvloedt niet zozeer de prestaties van je mobiele telefoon, maar het oog wil natuurlijk ook wat.

Je telefoon ziet er al een stuk frisser uit als je dan een hoesje koopt die de achterkant verbergt. Je kijkt dan tegen het hoesje aan en niet tegen die ‘crappy’ achterkant. Tip: de website AliExpress is een goudmijn voor het vinden van de leukste hoesjes voor een superscherpe prijs. Nog een tip? Hebben we ook paraat! Krassen in metaal kun je voor een groot deel onzichtbaar maken met Turtle Wax. Dit spulletje wordt ook gebruikt om krassen uit auto’s weg te werken.

Scherm reinigen

Verleng de levensduur van je smartphone scherm reinigen SimyoNiet alleen de achterkant, ook de voorkant van je telefoon kan na een tijdje wel een opfrisbeurt gebruiken. Je raakt het scherm immers elke dag aan en hierdoor krijgt ‘ie onvermijdelijk vette vlekken. Het scherm maak je het beste schoon met een brillendoekje. Heb je die niet? Je kunt ook een vaatdoekje vochtig maken en dan de glazenwasser van je telefoon zijn. Pas wél uit met het gebruik van water: lang niet alle telefoons zijn waterdicht en dit beschadigt de hardware aan de binnenkant van de telefoon mogelijk blijvend.

Met een goede poetsbeurt van het scherm ziet je telefoon er weer lekker fris uit. Extra voordeel: het schone scherm is beter afleesbaar. Ook reageert het display dan beter op je aanrakingen. Dat kan een boel ergernis schelen!

Verrassende tip om krassen op je scherm te verwijderen: tandpasta! Hiervoor gebruik je een wattenstaafje. Daarmee smeer je tandpasta in de kras en maak je ronddraaiende bewegingen tot de kras weg is. Vervolgens maak je het scherm met een doekje schoon en ontdoe je het van de overbodige tandpasta. Wie had dat gedacht! Goed om te weten: gebruik geen tandpasta waar gel in zit.

De vervangbare batterij vervangen

Verleng de levensduur van je smartphone batterij vervangen SimyoTijd om ons van de buitenkant naar de binnenkant van de telefoon te verplaatsen. Te beginnen met de batterij: de longen van je telefoon. Deze batterij verliest na verloop van tijd capaciteit. Hij gaat dan sneller leeg dan voorheen. Voor veel mensen is dit de reden dat ze een nieuwe smartphone kopen.

Eigenlijk is dat best zonde, want de rest van de telefoon werkt immers nog prima. Bovendien is het probleem op te lossen. Zeker bij telefoons met een vervangbare batterij. Deze haal je zelf gemakkelijk uit de telefoon en je vervangt ‘m daarna voor een nieuwe.

Smartphonebatterijen zijn via internet te koop. Via Google zoek je op ‘naam van je telefoon + batterij’. De kans is groot dat een webwinkel deze batterij op voorraad heeft. Door ‘m te kopen is de batterijduur van jouw oude, vertrouwde telefoon weer als nieuw. Hij heeft weer een lange adem en is zo écht klaar voor zijn tweede jeugd.

Speakers en microfoons uitzuigen

Verleng de levensduur van je smartphone speakers en microfoons stofzuigen SimyoIn je telefoon zitten verschillende speakers en microfoontjes. Hiermee verstaat je moeder je tijdens jullie dagelijkse belletje en hoor je haar óók goed. Het kan gebeuren dat een microfoon of speaker het opeens niet meer goed doet.

Een mogelijke oorzaak is dat er stof of vuil in de microfoon of speaker is gekomen. In dat geval kun je het beste de telefoon uitzuigen met een stofzuiger of kruimeldief. Het proberen waard: wie weet lost dit het probleem op.

Ook een mogelijkheid: je telefoon laten opfrissen door een professional

Sommige mankementen aan je telefoon zijn moeilijk zelf te verhelpen. Dit kun je dan overlaten aan een professional. Hij kan bijvoorbeeld wél de kapotte microfoon of speaker vervangen. Of je scherm repareren en de niet-verwisselbare batterij vervangen.

Het zijn stuk voor stuk lastige taakjes waarvoor je zelf waarschijnlijk niet het juiste gereedschap hebt. Telefoonreparatiezaken hebben dat wel. Het mooie is dat er steeds meer van dit soort handige winkels zijn. Ook jouw stad of dorp heeft er waarschijnlijk één. Je telefoon is dan niet alleen opgefrist, maar óók gerepareerd. Hij is, kortom, meer dan klaar voor zijn tweede jeugd.

En wat als je telefoon écht af is?

Verleng de levensduur van je smartphone betaalbare smartphone SimyoOndanks alle moeite die je in je telefoon stopte, kan het zo zijn dat hij niet meer te redden is. Het wordt dan langzamerhand tijd om een nieuwe te zoeken. Gelukkig heb je tegenwoordig geen astronomische bedragen meer nodig om een toptelefoon te vinden. Er zijn namelijk steeds meer goede, betaalbare smartphones verkrijgbaar. Deze kosten niet de hoofdprijs, maar werken wél als een toptelefoon. Het zijn telefoons die stuk voor stuk lang mee kunnen. Misschien zelfs langer dan je vorige telefoon!

Wat is de langste periode dat je dezelfde telefoon gebruikte? En welke telefoon was dat? We zijn benieuwd!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.