Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Een screenprotector kopen voor je telefoon: ga je voor glas of plastic?
Terug naar overzicht
26,253x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Screenprotector: glas of plastic?

Je kent het gevoel vast wel: net een nieuwe telefoon en je sleutel of iets anders scherps maakt per ongeluk een kras in je scherm. Ontzettend balen natuurlijk, maar met een goede screenprotector kun je dit gewoon voorkomen! Wij leggen je de twee varianten uit: een glazen en plastic screenprotector.

Je telefoon beschermen

Beide screenprotectors beschermen je smartphone tegen krassen. Maar als je je telefoon laat vallen, beschermt een glazen protector je smartphone beter. De glazen bescherming zal breken, maar het scherm van je smartphone blijft hoogstwaarschijnlijk heel. Dit is natuurlijk wel volledig afhankelijk van hoe hoog je telefoon valt en op welke manier. Bij de plastic variant is de kans groter dat zowel je scherm als je protector beschadigt, omdat deze minder weerstand biedt. Barsten in je glazen screenprotector zullen dan weer sneller lijken op barsten in je echte scherm, terwijl dat bij een plastic screenprotector minder duidelijk is. Uiteraard zijn beide schermprotectors niet bedoeld om valschade te voorkomen. Dit los je natuurlijk het beste op met een stevig telefoonhoesje.

Dikte van de screenprotectors

Ook in dikte is er een verschil tussen glas en plastic. Zo is de dikte van een plastic bescherming ongeveer 0,1 mm en lijkt het meer onderdeel te zijn van de telefoon. De glazen screenprotector ligt tussen de 0,3 en 0,5 mm dikte. Hij zal dus iets meer “op” de telefoon liggen waardoor je hem ook duidelijker ziet.

Hoeveel kost dat dan?

Een belangrijke factor bij de aanschaf is de prijs, en die verschilt nogal. De plastic protectors zijn goedkoper dan de glazen variant. Afhankelijk van de kwaliteit betaal je tussen de € 2,- en € 10,- voor een plastic bescherming. Voor de glazen variant betaal je tussen de € 2,- en € 20,. Het is dus maar net de vraag hoeveel geld je ervoor uit wil geven. Let er overigens wel op welk type telefoon je hebt. De screenprotectors zijn namelijk niet universeel.

Zelf een screenprotector plaatsen

Het aanbrengen van een screenprotector kan best lastig zijn. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je het zo netjes mogelijk doet.

Plastic screenprotector aanbrengen

Je hebt een aantal dingen nodig voor het aanbrengen: de screenprotector zelf, meegeleverde accessoires, plakband en natuurlijk je telefoon.

 1. Maak het scherm van je telefoon goed schoon met het meegeleverde doekje of bijvoorbeeld een brillendoekje;
 2. Leg de screenprotector, mét beschermfolie, op je telefoon;
 3. Maak met plakband je screenprotector vast aan de bovenkant van je telefoon;
 4. Haal nu de beschermfolie van de onderkant van de screenprotector eraf;
 5. Leg de screenprotector nu weer neer en druk hem van onder naar boven vast;
 6. Haal de beschermfolie van de bovenkant af;
 7. Zitten er nog luchtbelletjes onder? Veeg die er dan met het meegeleverde plastic uit.

Glazen screenprotector aanbrengen

Het aanbrengen van een glazen screenprotector gaat bijna hetzelfde als de plastic screenprotector.

 1. Maak het scherm van je smartphone goed schoon anders blijven er haartjes, stofjes en dergelijke tussen zitten.
 2. Leg je screenprotector goed op je telefoon met de beschermfolie er nog omheen;
 3. Maak de screenprotector vast met een paar stukjes plakband aan de onderkant;
 4. Til de bovenkant van de screenprotector op;
 5. Haal de beschermfolie eraf;
 6. Leg de screenprotector nu weer neer en druk hem van onder naar boven vast;
 7. Als er nog ergens luchtbellen zitten, duw dit er dan met het meegeleverde plastic kaartje eruit.

Een screenprotector laten aanbrengen

Ben je ondanks bovenstaande stappen toch bang dat het niet helemaal volgens plan gaat? Dan zijn er altijd nog partijen die dit voor jou willen doen. Je betaalt hier natuurlijk wel voor, maar dan weet je in ieder geval zeker dat het goed gedaan wordt.

Screenprotector verwijderen

Verdient je telefoon een nieuwe screenprotector? De oude verwijderen is niet altijd even makkelijk.

Een glazen screenprotector verwijderen doe je zo

 1. Geen scherpe nagels? Pak dan een tandenstoker;
 2. Steek bij een hoek van de screenprotector de tandenstoker eronder;
 3. Schuif vervolgens een dun kaartje tussen de tandenstoker en de screenprotector in;
 4. Probeer hierbij alle hoeken los te maken;
 5. Nu alle hoeken los zitten, kun je langzaamaan de hele screenprotector verwijderen.

Een plastic screenprotector verwijderen doe je zo

Het verwijderen van een plastic screenprotector gaat een stuk makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is het zoeken van een hoekje die je los kan trekken. Als dit is gelukt, trek je hem er gemakkelijk vanaf.

Wat voor screenprotector heb of wil jij?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.