.

soorten screenprotector
Terug naar overzicht
88,977x gelezen

Je kent het gevoel vast wel: net een nieuwe telefoon en je sleutel of iets anders scherps maakt per ongeluk een kras in je scherm. Ontzettend balen natuurlijk, maar met een goede screenprotector van glas of plastic kun je dit voorkomen! In dit blog bespreken we de voor- en nadelen van beide, én een variant ertussenin.

Verschillende soorten screenprotectors

Screenprotectors heb je van verschillende materialen. Welke screenprotector past bij jouw wensen? We zetten er een aantal voor je onder elkaar.

Plastic screenprotector

De simpelste, maar wel meest doeltreffende screenprotector is een plastic screenprotector. Of je nu kiest voor hard of zacht plastic, met dit laagje zorg je ervoor dat er minder snel krassen komen op je telefoonscherm. Tegen een harde val of zandkorrels, zijn deze hoesjes alleen niet bestand.

Glazen screenprotectors

Wil je een screenprotector die hardere klappen en zandkorrels aankan? Dan heb je aan een glazen variant een goede. Deze screenprotectors worden van gehard glas gemaakt, wat ze een stuk steviger maakt dan die van plastic. Het prijskaartje is om die reden ook wat hoger dan die van plastic.

Hybride screenprotectors

Deze screenprotectors zitten tussen plastic en glas in. Ze bestaan uit zoveel laagjes kunststof, dat ze de hardheid van glas hebben. En tóch behouden ze de flexibiliteit van plastic. Ze kunnen hierdoor goed tegen een val én zijn bestand tegen de hardheid van een zandkorrel. Zijn er dan geen nadelen? Jawel hoor, ze zijn meestal prijzig en je hebt ze niet voor alle telefoons.

Blauw licht filter screenprotectors

Zit jij ‘s avonds veel op je telefoon? Dan kan het goed zijn dat jij last hebt van het blauwe licht met in slaap komen. Het blauwe licht van je telefoon zorgt er namelijk voor dat je melatonine aanmaak (het stofje dat je nodig hebt om te kunnen slapen) wordt gedeactiveerd en je brein juist denkt dat het dag is en je wakker moet blijven. Sommige mensen zijn hier gevoelig voor. Veel smartphones hebben inmiddels bepaalde modussen met minder blauw licht, maar mocht je het zeker voor het onzekere willen nemen dan biedt de blauw licht screenprotector uitkomst!

Privacy screenprotectors

Het is je vast eens overkomen: pottenkijkers. In de trein, op je werk of in de kroeg. Een scherm vol berichtjes zorgt af en toe voor nieuwsgierige aagjes die maar wat graag jouw berichtjes willen lezen. Gelukkig bestaan er privacy screenprotectors die ervoor zorgen dat er niet meegekeken kan worden vanaf de zijkant - dan is er enkel getint glas te zien.

Dikte van de screenprotectors

Ook in dikte is er een verschil tussen de screenprotectors. Zo is de dikte van een plastic of hybride variant ongeveer 0,1 mm en lijkt daardoor onderdeel te zijn van de telefoon. De glazen screenprotector zit tussen de 0,3 en 0,5 mm dikte in. Deze ligt iets meer ‘op’ je telefoon, waardoor je ‘m beter ziet zitten.

Hoeveel kost dat dan?

Een belangrijke factor bij de aanschaf is de prijs, en die verschilt nogal. De plastic protectors zijn goedkoper dan de glazen variant. Afhankelijk van de kwaliteit betaal je tussen de € 2,- en € 10,- voor een plastic bescherming.

Laat je je telefoon regelmatig vallen, dan kies je misschien eerder voor een wat stevigere variant. Voor een glazen of hybride screenprotector betaal je, afhankelijk van het merk, grofweg tussen de € 10,- en € 50,-. Het is dus maar net hoeveel je uit wilt geven!

Screenprotector aanbrengen of verwijderen

Of je nu kiest voor een screenprotector van glas of folie, of een hybride variant; je kunt het makkelijk zelf fixen! Screenprotector aanbrengen? Volg dan de stappen om het klusje in een mum van tijd te klaren.

Je screenprotector verwijderen? Dat kan natuurlijk ook, volg de stappen en haal hem zo soepel mogelijk van je scherm af.

Optimaal genieten van je nieuwe telefoon

Net een nieuw toestel en aan het oriënteren op een goede screenprotector? We hopen dat je wat hebt aan onze tips! Mogen we er nog eentje extra geven? Neem er ook een geschikte Sim Only internetbundel bij, zodat je optimaal van je toestel geniet! En weet je nog niet welke telefoon je neemt? Kijk eens in onze Telefoonshop. Succes gegarandeerd!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.