Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
901x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Sociale media en berichtenapps

Smartphones zijn er in de eerste plaats om contact te leggen met anderen. Dat kan door ermee te bellen, sms’en en te e-mailen, maar je kan ook sociale media-apps gebruiken. WhatsApp, Twitter, Facebook, Instagram en nog veel meer apps zijn hiervoor ontworpen. Met deze apps kunnen naast berichten, ook foto’s, bestanden en videofilmpjes worden uitgewisseld. De vier genoemde sociale media-apps worden in Nederland het meest gebruikt.

Voor sociale media-apps is een smartphone met een mobiele internetverbinding nodig, of met een WiFi-verbinding. Zonder internet zijn deze apps niet te gebruiken.

WhatsApp

sociale-media-en-berichten-apps-waWhatsApp is in Nederland veruit de populairste manier om contact te leggen via een smartphone. Vijftig procent van de Nederlanders prefereert WhatsApp voor persoonlijke communicatie, blijkt uit het Nationaal E-mail onderzoek van Blinker. Via WhatsApp kunnen berichten worden uitgewisseld, uitsluitend tussen telefoons. Ook is het met deze app mogelijk om foto’s te versturen vanaf het toestel en videofilmpjes. Geluidsbestanden via deze app opsturen is eveneens mogelijk.

In WhatsApp kan men ook berichten inspreken en die als geluidsbestand versturen. Dat is te zien als een soort voicemail.

Met WhatsApp is het tevens mogelijk om groepen aan te maken van mensen die collectief contact met elkaar willen houden. Zoals een groep collega’s of een schoolklas. Als een leerkracht de hele klas in één keer wil melden dat hij ziek is, is zo’n WhatsApp-groep ideaal om iedereen in zo’n groep op hetzelfde moment hetzelfde bericht te sturen. Ook in de WhatsAppgroepen is het mogelijk om bestanden met elkaar te delen, zoals foto’s en video’s. WhatsApp is een ‘persoonlijke’ app. De app kan maar op één telefoon tegelijk worden gebruikt, en is niet te gebruiken op tablets of computers.

sociale-media-en-berichten-apps-wa5

Twitter

sociale-media-en-berichten-apps-twitterTwitter is bestemd om zeer korte berichten met de hele wereld te delen. Gelijktijdig is het mogelijk om anderen te ‘volgen’. De berichten hebben een maximale lengte van 140 tekens. Dat is nog minder dan een SMS, die er 160 bevat. De korte berichten kunnen echter wel worden uitgebreid met een foto, een link naar een filmpje op YouTube of een website. Links worden automatisch ingekort, zodat ze niet ten koste gaan van de lengte van het bericht.

Op Twitter heeft men geen ‘vrienden’,  maar ‘volgers’. Het kunnen vrienden zijn, maar evengoed  onbekenden. Via Twitter is het ook mogelijk om met bedrijven te communiceren. Bijna alle bedrijven hebben een officiële Twitteraccount, en soms is het nuttig hier contact mee op te nemen in geval van problemen met een product of dienst.

Via Twitter zijn berichten altijd voor iedereen mee te lezen, maar privéberichten aan één persoon sturen is ook mogelijk. Deze Direct Messages blijven tussen twee personen en zijn voor de overige volgers of anderen niet te zien. Je kan dit alleen doen als beide mensen elkaar volgen.

Twitter is een zeer vluchtig en snel medium. Het sociale netwerk wordt door talloze nieuwsorganisaties gebruikt om zo snel mogelijk nieuws te brengen. Maar vaak zijn ‘gewone’ twitteraars nog sneller dan de nieuwsdiensten. Bij veel branden of ongelukken staan er vaak al foto’s en informatie op Twitter voordat er een persfotograaf ter plaatse is.

Ook de politie gebruikt Twitter. Wijkagenten die merken dat er in hun wijk veel wordt ingebroken, waarschuwen hun volgers daarvoor. Omgekeerd kunnen twitteraars elkaar ook weer waarschuwen voor de politie, bijvoorbeeld als ergens een flitscontrole plaatsvindt. Via Twitter is meestal snel verklapt waar de politie staat te controleren.

sociale-media-en-berichten-apps-twitter5

Talloze beroemdheden hebben een Twitteraccount. Die hebben meestal honderdduizenden of miljoenen volgers. Wie fan is van een voetballer of filmster en het laatste nieuws direct uit de eerste hand wil hebben, kan zich eenvoudig op diens account abonneren. Daarvoor volstaat een muisklik als wordt getwitterd op een computer, of een tikje op de juiste knop op een smartphone. Twitter is daarmee een erg toegankelijk medium.

Twitter kan gelijktijdig op een computer, tablet of smartphone worden gebruikt.

Facebook

sociale-media-en-berichten-apps-fbFacebook heeft twee apps. Een die alles laat zien wat er op de Facebooktijdlijn van de gebruiker gebeurt, en de berichtendienst Facebook Messenger. Ook heeft Facebook nog een app gemaakt waarmee meerdere Facebookpagina’s kunnen worden beheerd.

Facebooken op een smartphone betekent dat er de hele dag updates van de tijdlijn op het toestel binnenkomen. Ook directe berichten van Facebookvrienden worden op het toestel getoond. De standaard Facebook-app biedt zeer verschillende mogelijkheden om in contact te komen met anderen en het nieuws te volgen wat zij te melden hebben.

Het nieuwsoverzicht in de app biedt hetzelfde als de tijdlijn op de computer. Met de berichtensectie kunnen privéberichten worden uitgewisseld die niemand anders kan meelezen, en er kunnen groepen worden aangemaakt voor mensen die samen iets te delen hebben met elkaar of met de wereld. Zowel besloten, open als geheime groepen kunnen worden aangemaakt.

sociale-media-en-berichten-apps-fb5

sociale-media-en-berichten-apps-fbmDe Facebook Messenger richt zich geheel op de persoonlijke communicatie via het sociale netwerk. De berichtensectie is uitgebreid met de mogelijkheid om via een dataverbinding met andere Messenger-vrienden te bellen. Dat kan alleen als zij ook online bereikbaar zijn. Deze mogelijkheid is alleen te adviseren voor mensen met een onbeperkt mobiel data-abonnement, want het dataverbruik van bellen via internet is vrij hoog. Het is raadzaam om deze mogelijkheid vooral te proberen op een WiFi-netwerk, waardoor hoge kosten door het dataverbruik worden vermeden.

Instagram

 sociale-media-en-berichten-apps-igAls Facebook het delen van tekst met plaatjes is, is Instagram precies het omgekeerde: plaatjes met tekst. Deze app gebruikt de camera van de telefoon om foto’s te maken die direct gedeeld kunnen worden met vrienden op Facebook of volgers op Twitter, of volgers op het eigen sociale netwerk van Instagram.

Instagram is met name populair vanwege zijn filters. De gemaakte foto’s kunnen bijvoorbeeld van een jaren zeventig-sausje worden voorzien. Of er een geloofwaardig ‘oud’ fotorandje omheen krijgen. Er zitten genoeg filters in om elke foto er anders uit te laten zien, en een bepaalde sfeer neer te zetten die bij de foto past.

Volgens opgave van Instagram zelf gebruiken inmiddels 200 miljoen mensen deze app. De foto’s die via Instagram op internet worden geplaatst, kunnen door iedereen worden bekeken. De app is ook populair omdat iedereen de foto’s een waardering kan geven. Foto’s met een hoge waardering kunnen ook worden bekeken in het tabblad ‘verkennen’. Dan komt een eindeloze lijst foto’s voorbij, van Jan en Alleman over de hele wereld.

Instagram heeft zijn mogelijkheden de laatste maanden flink uitgebreid. Zo kunnen er behalve foto’s ook zeer korte filmpjes op het sociale netwerk worden geplaatst. De foto’s die met de app worden gemaakt, kunnen een kleine nabehandeling ondergaan. Niet alleen met de filters, maar ook kunnen ze worden ‘rechtgezet’, voor het geval de horizon scheef in beeld is gekomen tijdens het fotograferen.

Instagram biedt de keuze om gemaakte foto’s of filmpjes direct aan de hele wereld te laten zien, maar ook kunnen ze aan iemand worden toegezonden. Die moet dan wel lid zijn van Instagram. Dit heet Instagram Direct.

sociale-media-en-berichten-apps-ig5

Google Hangouts

sociale-media-en-berichten-apps-gmZoekgigant Google heeft ook een poging gedaan om zowel Twitter als Facebook te beconcurreren met een paar sociale apps. Google+ is te zien als een concurrent voor deze sociale netwerken, waarbij de belangrijkste afwijking van Twitter is dat berichten niet aan een limiet van 140 tekens worden gehouden. Ze mogen best langer zijn.

Google Hangouts is een concurrent voor WhatsApp en andere berichtendiensten. Via Hangouts kan er gecommuniceerd worden met mensen via een pc, tablet of smartphone. De app met dezelfde Google-account mag op meerdere apparaten worden geïnstalleerd, in tegenstelling tot WhatsApp.

Google Hangouts is te zien als een uitgebreid chatprogramma. Chatten, bellen en videobellen via een internetverbinding – 3G, 4G of WiFi – is allemaal mogelijk met deze app, of via een browser op een computer.

Hangouts haalt de mensen met wie contact kan worden gelegd, uit het adresboek van Gmail. Voor een direct chatgesprek moet de gesprekspartner wel online zijn, wat meestal wel zo is, als die persoon een Androidtelefoon bezit. Op een iPhone of iPad moet de Hangouts-app zijn geïnstalleerd, op een Androidtelefoon staat die standaard al.

Net als bij WhatsApp kunnen ook met Hangouts groepen worden ingesteld van bijvoorbeeld collega’s, familieleden of een groep klasgenoten die samen dingen te bespreken hebben. Zo’n vergadering kan ook met video worden uitgebreid, tot tien mensen op één scherm.

Hangouts wijkt af van WhatsApp door het gebruik op meerdere apparaten. Een gesprek dat is begonnen op een smartphone, kan worden voortgezet op een pc of een tablet of omgekeerd. Google synchroniseert alles wat in Hangouts wordt uitgewisseld naar alle aangesloten apparaten met dezelfde account. Via Hangouts kan ook de eigen locatie worden gedeeld, waar een ander dan heen kan navigeren met bijvoorbeeld Google Maps. Raak je iemand kwijt in een onbekende stad, dan vind je elkaar zo snel terug.

Emoticons, ook bewegende, kunnen de gesprekken verluchtigen en er kunnen ook foto’s worden verstuurd via deze app.

sociale-media-en-berichten-apps-gh5

In de tabel hieronder is te zien wat de mogelijkheden zijn van de besproken apps.

voor vrienden,
bekenden
ook voor
vreemden
foto's
delen
video's
delen
bestanden
delen
met een
groep chatten
op meerdere
apparaten
Whatsapp x x x x x
Twitter x x x x
Facebook x x x x x
Instagram x x x x
Hangouts x x x x x x

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.