.

Teleparty
Terug naar overzicht
3,525x gelezen

Niets gezelliger dan knus, samen op de bank onder een dekentje kruipen voor een fijne serie of film. Maar wonen je vrienden of je lief in het buitenland? Dan kan dat weliswaar niet fysiek, maar dankzij Teleparty kan je wél tegelijkertijd op o.a. Netflix een film of serie kijken.

Wat is Teleparty?

Mocht je denken: dit komt me bekend voor. Dat klopt als een bus! Teleparty heette namelijk voorheen Netflix Party. Maar genoeg over de naam, je bent vast benieuwd wat Teleparty eigenlijk is en vooral wat je er precies mee kunt.

Teleparty is een tool die ervoor zorgt dat jij tegelijk met vrienden, familie of je lief naar dezelfde film of serie kunt kijken zonder dat je naast elkaar op de bank zit. Dit maakt samen Netflix kijken op afstand mogelijk.

Tijdens het kijken naar je favoriete serie heb je ook een chatscherm tot je beschikking, waardoor je alle bevindingen kunt delen. En het fijne is dat je deze tool niet alleen kunt gebruiken met Netflix, maar ook met de streamingdiensten HBO, Prime Video, Disney+, YouTube en Hulu.

Teleparty: zo installeer je het

Sta je te popelen om Teleparty te proberen? Dan wil je uiteraard tot in de fijnste knopjes weten hoe je de tool kunt installeren. We helpen je hieronder stap voor stap, zo ben jij in een mum van tijd ready to party.

 • Download Teleparty (dit kan alleen via Google Chrome en Microsoft Edge)
 • De Teleparty-tool is nu toegevoegd aan je browserextensies
 • Klik op het Party-icoontje (het puzzelstukje) naast de url-balk
 • Klik op de punaise om de extensie vast te zetten
 • Vervolgens maak je een Teleparty account aan en geef je toestemming
 • Klik op alle streamingdiensten waar je een account van hebt
 • Druk op ‘continue’ of ‘doorgaan’
 • Log in bij de streamingdienst en je bent klaar!

Let op: iedereen die gebruikmaakt van Teleparty moet de tool installeren. Uiteraard als je host bent, maar ook als je uitgenodigd bent. Ook moet iedereen in de party een abonnement hebben op de betreffende streamingdienst. Het werkt natuurlijk ook op gedeelde accounts, mits de dienst het streamen op meerdere apparaten tegelijk toelaat.

Teleparty: zo gebruik je het

Hebbes! Je hebt nu de tool op je tablet of laptop staan. Nu is het tijd voor het echte werk: Teleparty gebruiken!

 • Ga naar de streamingdienst van jouw keuze, bijvoorbeeld Netflix
 • Selecteer een film of serie
 • Klik op het Party-icoontje (het TP-logo) naast de url-balk
 • Klik op ‘Start the party’
 • Stuur de link naar de personen die je wilt uitnodigen
 • Word jij uitgenodigd? Dan hoef je enkel op de link te klikken

Teleparty op je smartphone

Naast Teleparty voor op je laptop of je tablet, wil je natuurlijk ook de mogelijkheid hebben om het te kunnen gebruiken op je telefoon. De app voor op je smartphone is momenteel in beta (de proefversie) te proberen op Android. De variant voor iOS is nog in de maak.

Teleparty: wat kost dat?

De basisversie van Teleparty (lees: Teleparty Starter) is helemaal gratis! Hiermee kun je chatten en samen films en series kijken. Hartstikke fijn dus! Maar wil jij je streaming experience uitbreiden met wat leuke extra’s? Dan kun je kiezen voor Teleparty Premium. Voor €4,99 per maand kun je nog meer streamingdiensten toevoegen. Zoals ESPN, Paramount +, Hotstar en Star +. Daarnaast heb je ook een chatfunctie waarbij je elkaar via ultrascherpe video’s en HD audio kunt horen en zien.

Daarnaast kun je de chat volledig naar eigen wens aankleden door iedereen een eigen naamkleur te geven en een chatbadge te geven. Word jij uitgenodigd door iemand die Teleparty Premium heeft, dan betaal jij uiteraard niets.

Overal en altijd Teleparty met Simyo

Zie jij Teleparty helemaal zitten en wil je altijd en overal gebruik kunnen maken van de tool om bijvoorbeeld samen Netflix te kijken op afstand? Het kan zo zijn dat je niet overal beschikking hebt over een wifi-netwerk. Daarom doe je er goed aan om je Sim Only-internetbundel van Simyo onder de loep te nemen. Je kunt hem maandelijks aanpassen aan jouw wensen. Zo gepiept!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.