.

recepten apps
Terug naar overzicht
27,170x gelezen

Soms wil je je extra uitsloven voor gasten die komen eten, ook als je geen ervaren kok bent. Waar haal je dan de inspiratie vandaan? En hoe zorg je ervoor dat je een compleet verzorgd diner op tafel zet, van voorgerecht tot bijpassende wijnen? Geen nood, met deze 5 recepten-apps is jouw volgende etentje een daverend succes!

Recepten-app Tasty: mét handige video’s

Wat je ook op tafel zet tijdens je diner, het belangrijkste is dat het lekker smaakt! En dat zit bij de app ‘Tasty’ wel goed. Het is lastig kiezen, zelfs uit de meer dan 10.000 recepten. Gelukkig is er de handige zoekfunctie om je te helpen. Jij vult een recept of ingrediënt in, de app gaat voor je op onderzoek uit!

Krijg je liever hulp van een chef? Dat kan ook! Botatouille is jouw persoonlijke AI-assistent. Je hoeft hem maar te vertellen wat jouw smaak is, en hij vindt de heerlijkste gerechten. Vaak heel anders dan waar je zelf aan zou denken. En een leuk weetje: die heerlijke recepten sla je heel eenvoudig op op jouw eigen pagina. Zo creëer je je eigen ‘kookboek’.

Heb je een recept gevonden dat je wilt maken? Dan hoef je alleen maar de video-instructies te volgen. Stap voor stap zie je precies wat je moet doen, mét een begeleidende tekst eronder. Handig, toch? Houd er wel rekening mee dat de app volledig in het Engels is. Een beetje Engelse kennis is dus wel handig.

Sta jij te trappelen om aan de slag te gaan? Zoek je voor de komende kerstperiode bijvoorbeeld nog feestdagen-recepten? Je downloadt de app gratis in de App Store of de Google Play Store..

Receptenmaker: je eigen kookboek

Met deze recepten-app van Nederlandse bodem creëer jij je eigen kookboek vol gerechten van de bovenste plank! Je kunt met de Receptenmaker niet alleen recepten uit de app opslaan, je importeert ze van welke website dan ook! Iets lekkers gezien op 24Kitchen of een blog gelezen over een perfect feestdagen-recept? Deze app ontvangt ze met open armen!

Omdat het jóuw kookboek is dat je maakt, kun je de recepten omschrijven zoals je wilt. Gebruik bijvoorbeeld foto’s en speciale tags. En om het echt professioneel aan te pakken, sorteer je alles op categorie, bereidingstijd, ingrediënt, receptnaam en bereiding. Ook heel handig: je rekent gemakkelijk ingrediënten om voor het aantal personen waar jij voor kookt.

Klinkt Receptenmaker als dé app die nog aan jouw lijstje recepten-apps ontbreekt? Je downloadt ‘m gratis in de App Store en in de Google Play Store.

Recepten-app SuperCook: handig én duurzaam

Stel: je krijgt eters waar je niet op had gerekend. Ontzettend gezellig, maar wat maak je dan? Dankzij de app SuperCook heb je niet veel nodig om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Jij vult in wat je nog in huis hebt, de app vertelt jou welke gerechten je met deze ingrediënten kunt maken. Niet alleen heel handig, ook heel duurzaam!

Met meer dan 11 miljoen recepten, verzameld van 18.000 receptenwebsites in 20 talen, is deze app de grootste receptenverzameling ooit. Met behulp van AI begrijpt de kookhulp de unieke eigenschappen van ingrediënten en weet zo welke er bij elkaar passen. Je hoeft de koelkast maar open te doen en op te noemen wat erin zit, want er zit zelfs een spraakdetectie-modus in de app!

Benieuwd wat jij allemaal kunt maken met de producten uit jouw koelkast en keukenkastjes? Download de app in de App Store of in de Google Play Store om ‘m toe te voegen aan jouw recepten-apps.

Geen feestdagen-recepten zonder WineStein

Bij een goed diner, horen goede wijnen. Heb jij geen idee welke wijn bij welk gerecht past? Geen probleem, daar heb je de app Winestein voor. Met de kennis van wetenschappers en gepassioneerde liefhebbers in huis, berekent deze wijnkenner een smaakprofiel uit alle ingrediënten van een gerecht (het gerecht-DNA). Door daarna naar de smaakprofielen van een wijn (het wijn-DNA) te kijken, komt ‘ie vervolgens tot de beste matches!

En de app werkt ook andersom. Heb je een favoriete wijn waar je graag een passend gerecht bij maakt? Winestein zorgt voor een rijtje fijne kanshebbers! En ook door alleen je smaakvoorkeuren van een wijn op te geven, vindt deze persoonlijke sommelier jouw perfecte wijn.

Klinkt heerlijk toch, dit hulpje in de keuken? Ideaal als je jouw feestdagen-recepten gaat uitproberen op een groepje mensen. Download de app nu in de App Store of in de Google Play Store.

Kitchen Calculator: altijd de juiste hoeveelheid

Je kent het vast wel: je hebt een heerlijk recept gevonden, maar het is voor 4 personen en jij kookt voor 6. En omdat het een Engels recept is, wordt er ook nog eens gesproken over maten als ‘cups’. Zo gestrest als je hier normaal gesproken van wordt, zo rustig blijf je als je de Kitchen Calculator bij de hand hebt. Deze app neemt namelijk al het ingewikkelde rekenwerk uit handen, zodat jij je kunt focussen op het koken.

Hoe dat dan werkt? Jij vult in hoeveel ‘cup’ er bijvoorbeeld in het recept staat en de app geeft direct aan hoeveel eetlepels dit is. Makkelijker wordt het niet! Uiteraard zijn er ook allerlei andere kookmaten om uit te kiezen.

Geen eeuwig uitzoekwerk voor jou meer in de keuken, dankzij deze rekenhulp! Download ‘m nu in de App Store of in de Google Play Store om ‘m toe te voegen aan jouw recepten-apps.

Aan de slag met je recepten-apps

Kun je niet wachten om achter het fornuis te kruipen voor de heerlijkste gerechten? Snappen we helemaal! Superfijn om deze recepten-apps op je telefoon te hebben voor alle feestdagen-recepten die je wilt gaan maken.

Ben je naast lekkere dinertjes op zoek naar nog meer gezelligheid in de decembermaand? Lees dan vooral onze tips voor leuke spelletjes-apps. En pak je dit jaar uit met een smartphone als cadeau voor een van je geliefden, dan slaag je vast in onze Telefoonshop!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.