Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

live foto iphone
Terug naar overzicht
531x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Live Foto op iPhone? Zo maak je bewegende foto’s

Foto’s maken die bewegen? Het kan met de Live Foto-functie voor de iPhone. En het leuke is: deze kun je voor een heleboel dingen gebruiken. Welke dat zijn én hoe je leuke Live Foto’s maakt? Ontdek het in dit blog! Dan kom je er ook achter of er voor Android ook zo’n functie is…

Wat is Live Foto voor iPhone?

wat is live foto iphoneMet Live Foto voor iPhone maak je een korte video zonder geluid die je opslaat als foto. Deze ‘bewegende foto’s’ kun je maken via een speciale foto-instelling in de camera-app van je iPhone. Vanaf het moment dat je de foto schiet, maakt je iPhone een korte opname. Zo komen foto’s tot leven. Alsof je bewegende foto’s uit de wereld van Harry Potter ziet. Kijk maar!

Live Foto inschakelen: hoe doe ik dat?

live foto iphone inschakelenIn de camera-app van je iPhone bepaal je zelf of je Live Foto standaard aan of uit wilt hebben:

 • Open de camera-app.
 • Bovenaan in beeld zie je een paar icoontjes. De middelste is voor Live Foto.
 • Als er een streep door staat, staat de instelling uit.
 • Druk je op het icoontje en wordt hij geel? Dan is Live Foto ingeschakeld!
 • Foto’s die je nu maakt zijn Live Foto’s.

Zo bewerk je een Live Foto

Je kunt op allerlei manieren originele Live Foto’s met je iPhone maken. Het maken van een Live Foto is daarvan pas het begin: de pret begint met het bewerken. Want man-o-man: aan bewerkingsmogelijkheden geen gebrek met Live Foto voor de iPhone!

Hoe bewerk ik een Live Foto?

live foto iphone bewerkenNa het maken van een Live Foto, kun je ‘m bewerken. Ga daarvoor naar de Foto’s-App van je iPhone. Je kunt nu op twee manieren de Live Foto bewerken:

 1. Veeg omhoog. Je kunt nu effecten toevoegen aan je Live Foto. Ook kun je bij ‘Personen’ zien wie de iPhone op de foto herkent van eerder genomen foto’s. Ook zie je waar de foto is genomen, in het kaartje onder ‘Plaatsen’.
 2. Druk op ‘Wijzig’. Je hebt nu een heleboel bewerkingsmogelijkheden. Daarover later meer!

Effecten toevoegen

Live Foto heeft vier effecten voor de bewegende foto’s. Het standaardeffect is ‘Live’, waarbij het beeld chronologisch wordt afgespeeld. Welke effecten er nog meer zijn?

 • Stuiter: creëert een boomerangeffect. Het beeld speelt chronologisch af en daarna achterstevoren.
 • Herhaal: speelt de Live Foto telkens opnieuw af.
 • Lange belichting: voegt alle frames uit de Live Foto samen tot een wazig geheel. Leuk voor een foto van een waterval!

Live Foto’s wijzigen

live foto iphone wijzigenEffect toegevoegd? Mooi! Dan kun je nu op andere manieren ook je Live Foto gaan bewerken. Want aan mogelijkheden daarvoor geen gebrek. Belichting, helderheid, contrast, lichtkleuren, donkerkleuren, verzadiging, levendigheid, warmte, tint, scherpte, ruisonderdrukking: met een slider kun je het allemaal ‘tweaken’. En dan zijn dat nog niet eens alle instellingen die je aan de Live Foto op je iPhone kunt veranderen. Klaar met bewerken? In de Foto’s-app staat het resultaat. Wil je een Live Foto afspelen? Houd ‘m dan ingedrukt.

Live Photo instellen als achtergrond

live foto iphone achtergrondHeb je een mooie Live Foto op je iPhone gemaakt? Dan kun je ervoor zorgen dat je er altijd van kunt genieten. Je kunt een bewegende Live Foto namelijk instellen als achtergrondfoto voor je vergrendelde toegangsscherm. Zo stel je dat in:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Ga naar ‘Achtergrond’.
 • Druk op ‘Kies een nieuwe achtergrond’.
 • Selecteer de Live Foto.
 • Je ziet nu een voorbeeld. Let op: druk op het Live Foto-icoontje onderin beeld (dezelfde als in de camera-app). Dan gaat de Live Foto ook bewegen als achtergrondfoto.
 • Druk op ‘Stel in’.
 • Druk op ‘Toegangsscherm’. Je kunt een Live Foto ook tonen op het beginscherm (het scherm waarop je je apps ook ziet), maar dan beweegt het beeld niet als je je vinger erop houdt.
 • Tadaa! Je Live Foto is nu ingesteld als foto voor je toegangsscherm. Houd het scherm ingedrukt om ‘m te laten bewegen.

GIF’je maken van Live Foto’s

live foto iphone gifJe Live Foto’s zijn bewegende foto’s. Weet je wat dat ook zijn? GIF’jes! En het mooie daarvan is dat je ze kunt uploaden naar WhatsApp: leuk om te delen in de vrienden- of familie-app. GIF’jes doen het namelijk ook op Android-telefoons, terwijl Live Foto alleen op de iPhone werkt.

Zo verstuur je een Live Foto als GIF’je via WhatsApp:

 • Ga naar de Foto’s-App en selecteer de Live Foto die je wilt delen.
 • Veeg omhoog en stel ‘Herhaal’ of ’Stuiter’ in als effect. Op die manier blijft het beeld van een Live Foto altijd bewegen, net als met een GIF’je.
 • Druk linksonder op het delen-icoontje (het vierkantje met een pijltje omhoog).
 • Druk op ‘WhatsApp’ en selecteer met wie je de Live Foto wilt delen.
 • Druk op ‘Versturen’.
 • Je Live Foto wordt nu als GIF’je verstuurd via WhatsApp!

Op een andere manier een GIF’je van je Live Foto maken? Dat kan ook. Met de gratis iOS-app Lively.

Live Foto’s maken met Android, kan dat?live foto android

Zeker! De meeste fabrikanten van Android-telefoons hebben een soortgelijke mogelijkheid in hun camera-app. Zo heeft Samsung de instelling ‘bewegingsfoto’. Ook Huawei heeft een standaard Live Foto-mogelijkheid in zijn camera-app ingebouwd. Kun je met jouw Android-telefoon geen Live Foto’s maken? Geen probleem. Download dan de gratis Bewegende foto’s-app van Google.

Dataverbruik en Live Foto’s, hoe zit dat?

Live Foto’s zijn qua grootte iets groter dan gewone foto’s. Dit komt een bewegende foto is opgebouwd uit maximaal dertig foto’s. Door slimme technologie is een Live Foto gemiddeld twee keer zo groot als een gewone foto. De camera-app legt namelijk de verschillen tussen de foto’s vast en recyclet beeld dat overeenkomt. Zo zijn Live Foto’s niet al te groot qua formaat. Ook Live Foto’s kun je dus gerust versturen als je een grote Sim Only internetbundel hebt.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.