.

goedkoop reizen vakantie apps
Terug naar overzicht
9,293x gelezen

Heb je nog geen vakantieplannen, maar wil je het wel graag? Tijd om je vakantie te plannen! En daarvoor hoef je helemaal niet de hoofdprijs te betalen. Met deze tips en vakantie apps kun je goedkoop reizen. Op naar een goedkoop ticket, betaalbaar onderkomen en scherp geprijsde eettentjes!

Beginnen bij het begin: inspiratie opdoen!

goedkoop reizen inspiratie opdoenSta je te popelen om je vakantie te boeken? Kom maar door met de vakantievoorpret. Alleen... waar wil je eigenlijk naartoe op vakantie? Daar is een app voor. Eentje die wel weet wat inspireren is: Guides by Lonely Planet, gratis te downloaden voor Android en iOS.

Lonely Planet staat bekend om zijn uitstekende reisgidsen, waarmee je elk mooi plekje op aarde kunt vinden. Met de Guides by Lonely Planet-app hoef je niet een dik reisboek mee op reis te nemen. Je haalt met deze app namelijk alle ‘must sees’ en bijzondere locaties naar het scherm van je smartphone. Vind je hét vakantieland naar keuze? Dan kun je via Guides by Lonely Planet met een in-app aankoop van 2,29 euro écht alles over dit land te weten komen. Inclusief de enige echte Lonely Planet-parels: van mooie locaties tot restaurantjes en barretjes. Daarmee is de app zijn kleine prijs dubbel en dwars waard.

Goedkoop reizen? Dat begint met een betaalbaar ticket

Nu je een vakantiebestemming op het oog hebt, is het tijd voor het échte werk: je vakantie boeken. En hier kan niet één vakantie app je bij helpen, maar een heleboel. Dit zijn onze aanraders.

Skyscanner: altijd de beste prijs voor jouw ticket

goedkoop reizen skyscannerSkyscanner is een must voor goedkoop reizen. Met deze vakantie app vind je altijd de beste prijs van dit moment voor je vliegtickets, huurauto of hotel. In de app voer je in wanneer je op reis wilt, waar je naar toe wilt vliegen en wanneer je teruggaat. Vervolgens scant Skyscanner alle vliegtuigmaatschappijen om te kijken waar de tickets het betaalbaarst zijn. Zo betaal je dus écht geen cent te veel voor je tickets. En het mooie is: Skyscanner is helemaal gratis.

Tip: weet je wel wanneer je op vakantie wilt, maar heb je écht nog geen idee waarheen? Voer dan bij locatie ‘Overal’ in, dan toont de app je de beste deals per land.

Skyscanner is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Interrail: onbeperkt reizen door Europa

goedkoop reizen interrailVind je het leuk om van hot naar her te reizen met een grote rugzak? Dan is een Interrail-ticket wel wat voor jou. Hiermee kun je voor een vast bedrag voor een bepaalde periode met de trein reizen door heel Europa. Ideaal als je veel landen wilt bezoeken. ’s Ochtends het gevoel van ‘ik heb wel zin om vandaag de trein naar Barcelona te pakken’? Kwestie van instappen en gaan. Je kunt hier Interrail-tickets boeken.

Goedkoop reizen met een scherp geprijsde slaapplek

Nu je jouw vakantiebestemming weet is het tijd voor de volgende stap: onderdak vinden.

Booking.com: enorme keuze uit hotels, appartementen en andere onderkomens

goedkoop reizen bookingMet de app van Booking.com vind je supersnel een hotel, appartement, motel of kamer. Je kunt precies je wensen aangeven, zoals hoeveel sterren een hotel moet hebben of dat je een eigen keuken wil. Booking.com heeft scherpe prijzen en je slaagt er eigenlijk altijd wel mee. Eventueel kun je ook via Skyscanner je onderkomen boeken.

Booking is gratis te downloaden voor Android en iOS.

AirBnB: unieke huisjes op unieke locaties

goedkoop reizen airbnbZoek je iets unieks als onderkomen? Op bijzondere locaties? Misschien dat je dan met Booking.com niet slaagt, maar met AirBnB wél. Bij deze app huur je een kamer, appartement of huis van een particulier. Je komt dan dus echt bij mensen thuis te zitten: ideaal als je je wil mengen tussen de locals. Is dat niet zo je ding? Geen probleem. Met AirBnB kun je ook een plek geheel voor jezelf boeken. Het mooie is ook dat er in elke prijscategorie wel wat moois te vinden valt.

AirBnB is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Mind my House

Ultiem goedkoop reizen? Mind my House helpt je daarbij. Via deze site kom je in contact met een huiseigenaar die iemand zoekt om op zijn huis te passen. Gratis onderkomen op je reis? Check!

Betaalbaar je vakantiebestemming ontdekken met deze vakantie apps

Goedkoop reizen is één, maar ook dan kan een vakantie alsnog duur uitpakken. Niet met deze vakantie apps, die je helpen geld te besparen op je vakantiebestemming en om tóch mooie pareltjes te ontdekken.

TripAdvisor: zo ontdek je ook de onontdekte pareltjes

goedkoop reizen tripadvisor vakantie appTripAdvisor is een enorme verzameling van reviews van reizigers en locals. Hiermee weet je supersnel wat de mooie plekjes zijn in de regio of stad waarin je je bevindt. Zo kom je niet alleen op de plekken waar alle toeristen komen, maar ook op de verborgen pareltjes waar je jouw hoofd niet stoot tegen selfiesticks. Ook helpt de app je gemakkelijk de populairste hotspots per stad te vinden. Zowel qua bezienswaardigheden als restaurants.

TripAdvisor is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Google Maps

goedkoop reizen google mapsNu je de MB’s uit je Sim Only internetbundel in heel Europa kunt gebruiken, mag deze app niet ontbreken. Met Google Maps raak je nooit verdwaald én je krijgt bij elk restaurant, tentje of hotspot te zien wat anderen er van vinden. Daarnaast weet de app overal de openingstijden van. Je komt dus niet voor een dichte deur te staan. En Google Maps heeft slimme instellingen die data besparen. Kortom: aanrader.

Google Maps is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Geld besparen met je Sim Only abonnement

goedkoop reizen sim only abonnementHandige vakantie apps helpen je goedkoop te reizen. Toch is hierdoor de kans wél groter dat je meer data verbruikt dan normaal. Ook omdat je op vakantie minder vaak wifi gebruikt. Daarom kun je geld besparen door een grotere internetbundel voor je Sim Only abonnement te nemen als je binnen de EU op vakantie gaat. Je betaalt dan aanvankelijk meer, maar ‘verdient’ dat terug door later geen buitenbundelkosten te krijgen of een aanvullende internetbundel te hoeven kopen. Ga je buiten de EU op vakantie? Dan kun je je bundels niet gebruiken. Dan is een kleinere bundel misschien de beste keuze. Je past je bundels aan via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.

Heb jij nog tips om goedkoop te reizen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.