Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Tips om je telefoongegevens te beschermen
Terug naar overzicht
4,842x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen |

Tips om je telefoongegevens te beschermen op Dag van de Privacy

Vandaag, op 28 januari, is het de Dag van de Privacy. Omdat Simyo privacy erg belangrijk vindt, leggen wij je graag uit hoe jij je telefoongegevens beter beschermt. Zeg vandaag geen ‘dag’ tegen je privacy, maar houdt alles in eigen hand!

Pluk de Dag van de Privacy

Fijne Dag van de Privacy! Sinds 2007 is het ieder jaar op 28 januari de Dag van de Privacy in Europa, de VS en Canada. Het doel van de dag is om burgers te informeren over de rechten die ze hebben bij overheden, bedrijven en andere organisaties die hun persoonsgegevens gebruiken. Wat zij met je gegevens doen, daar heb je niet zoveel grip op. Maar je kunt wél zorgen dat de schat aan gegevens op je telefoon beter is beschermd. Zorg voor een fijne Dag van de Privacy en ga aan de slag met gegevensbescherming op je smartphone!

Een betere gegevensbescherming begint bij jezelf

Wil jij dat de gegevens op je smartphone beter zijn beschermd? Deze tips helpen je op weg:

Tip 1: wis je gegevens na diefstal

Wordt je telefoon gestolen, dan kunnen je gegevens in verkeerde handen vallen. Tenzij jij je telefoon boefproof hebt gemaakt, want dan komt een dief er niet zomaar in. Ben je zeker dat jij je telefoon niet meer terug krijgt? Wis dan alle gegevens op afstand. Lees alles over boefproof maken en wissen op afstand in ons artikel ‘Telefoon gestolen: dit kan je doen’.

Tip 2: back-up, thumbs up!

Wie wat bewaart, die heeft wat. Of het nu gaat om een diefstal of een onfortuinlijke val: met een goede en recente back-up ben je in ieder geval niet je gegevens kwijt. Veel telefoongegevens worden automatisch geback-upt, zoals WhatsApp en foto’s. Maar niet per se alles. En het is ook afhankelijk van je besturingssysteem en instellingen. Bekijk daarom in ‘Alles wat je moet weten over het maken van een back-up’ hoe back-ups jouw redder in nood kunnen zijn.

Tip 3: tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie is een extra veiligheidsmaatregel naast je wachtwoord. De eerste stap is je gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Bij de tweede stap voer je een unieke code in die naar een vertrouwd apparaat wordt gestuurd en slechts één keer gebruikt kan worden. Steeds meer diensten bieden tweestapsverificatie aan, zoals WhatsApp, Facebook, Google, iCloud en Instagram. Ook de overheid gebruikt het voor DigiD. DigiD heeft tegenwoordig zelfs een aparte app ervoor, die je hier (voor Android) of hier (voor iOS) kunt downloaden.

Tip 4: houd je software up-to-date

Voor software geldt: is het verouderd, dan kunnen er veiligheidslekken in zitten. Zorg daarom dat zowel je besturingssysteem (iOS of Android) als je apps up-to-date zijn. Heb je apps die je nooit gebruikt of waarvan je in de App of Play Store ziet dat ze al heel lang (zeg: meer dan een jaar) niet zijn geüpdatet? Verwijder ze dan van je telefoon.

Tip 5: welke app mag wat?

Installeer je een app, dan geef je 'm vaak toegang tot bepaalde gegevens. Je kunt hier lezen hoe dat precies werkt. Twijfel je erover wat de app met je gegevens doet en/of lees je slechte recensies in de App of Play Store? Dan kun je ervoor kiezen om de app niet te downloaden. Vertrouw je een app niet 100% en kun je een profiel aanmaken in plaats van je Facebookaccount koppelen? Maak dan een profiel aan. De app beschikt dan niet over al je Facebookgegevens.

Tip 6: kijk uit met openbare netwerken

Bij openbare wifinetwerken is de kans groter dat de gegevens die je verstuurt in verkeerde handen vallen. In 2014 schreven we al over slim omgaan met de risico’s van openbare wifinetwerken. De tips die we toen gaven, gelden anno 2020 nog steeds.

Tip 7: apps individueel achter slot en grendel

Zijn er apps of functies met vertrouwelijke informatie die jij extra goed wilt beveiligen? Voor Android-telefoons kan dat met AppLock. Daarmee vergrendel je bijvoorbeeld WhatsApp, je contacten, mobiel bankieren of de fotogalerij met een eigen wachtwoord of swipe-patroon. Op je iPhone zet je apps achter slot en grendel via de functie Beperkingen in het menu Instellingen.

Tip 8: nieuwe telefoon, schone lei

Heb je een nieuwe telefoon en gaat je oude naar een vriend, koper of de recycling? Vergeet je voormalige belkameraad dan niet drastisch schoon te wissen. Je leest hier hoe dat moet.

Tip 9: kiekjes in de cloud

Waarschijnlijk staat je telefoon vol met toffe foto’s. Mogelijk zelfs bomvol, want foto’s nemen veel ruimte in. De oplossing? Automatisch synchroniseren met een clouddienst, zodat je de foto’s daarna meteen kunt verwijderen. Google Foto’s is ideaal. In tegenstelling tot bij andere clouddiensten zoals iCloud, Microsoft OneDrive en Dropbox krijg je namelijk gratis onbeperkte opslagruimte. De cloud is heel veilig, dus is je privacy gewaarborgd. Toch wat extra veiligheid? Vergrendel de cloudapp op je telefoon dan via de apps AppLock (Android) of Beperkingen (iOS).

Tip 10: privacy screen protector

Stel je voor dat je in de trein zit en je even digitaal een vriend(in) wil terugbetalen voor dat etentje van gisteravond. Dan is het wel zo fijn als niet iedereen kan zien dat je je persoonlijke code intoetst op het moment dat je het geld via internetbankieren wilt overmaken. Je kan dit voorkomen met een zogenaamde privacy screen protector, die ervoor zorgt dat mensen die van de zijkant je scherm bekijken niet meer kunnen zien wat je op je telefoon doet. Je hebt er al eentje op AliExpress voor een euro! Let wel goed op dat je hem voor het juiste model toestel bestelt.

Tip 11: verander al je wachtwoorden

Het kan nooit kwaad om eens in de zoveel tijd al je wachtwoorden te veranderen. Overbodige luxe? Kijk dan voor de grap eens op HaveIBeenPwned.com om na te gaan of je wachtwoord in het verleden al eens buit is gemaakt door hackers. Niet echt een fijne gedachte! Gelukkig is het makkelijk te voorkomen door je wachtwoorden te wijzigen. Gebruik een wachtwoord dat door Google of Apple wordt voorgesteld, die zijn namelijk willekeurig en veilig. 

Tip 12: gebruik niet overal je eigen e-mailadres

Soms vraagt een website om je e-mailadres terwijl je maar één keer iets van ze nodig hebt. Je kan dan wel je eigen e-mailadres gebruiken, maar je kan natuurlijk ook een tijdelijk e-mailadres gebruiken dat na tien minuten weer komt te vervallen. Dat is precies wat 10MinuteMail.com doet. Zo krijg jij alsnog wat je hebben wilt, maar hoef je niet bang te zijn dat je vervolgens allemaal reclame op je persoonlijke e-mailadres ontvangt.

Tip 13: incognito modus

Je kan op je telefoon in een soort privéstand browsen op het internet. Als je in deze modus het internet op gaat, dan wordt je zoekgeschiedenis niet bijgehouden. Sommige websites kunnen je zoekgedrag ook niet volgen op die manier. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld op zoek bent voor een weekendje weg om je partner mee te verrassen! Meer informatie over privé browsen vind je hier (Android) of hier (iOS).

Tip 14: advertentietracking

Veel advertenties die je op je toestel te zien krijgt, worden weergegeven op basis van de apps op je telefoon en de dingen die je doet op het internet. Gelukkig kan je deze toegang tot persoonlijke informatie beperken als je even het menu van je mobieltje induikt. Voor Android-toestellen vind je hier meer info, voor iOS daar. Ook locatiegebonden advertenties kunnen op je toestel worden uitgeschakeld. Gaat je accu nog wat langer mee ook!

Tip 15: veilige map (Samsung)

Mensen met een wat nieuwer toestel van Samsung hebben toegang tot een zogenaamde Veilige Map. Hier kan je al je bestanden, foto’s, filmpjes en apps achter slot en grendel zetten. Je kan deze veilige map zelfs verbergen op je Home-scherm, zodat iemand niet eens van het bestaan van je veilige map af weet. Kijk hier even als jij nog geen Veilige Map hebt ingesteld op je Samsung!

Extra tip: voorkom dat je online rondslingert

Gokje: jij wilt niet dat je foto’s zomaar overal online rondslingeren. Zorg daarom dat je Instagram- en Facebookfoto’s niet door Jan en alleman kunnen worden bekeken. Op Mijnonlineidentiteit.nl wordt uitgelegd hoe je op Instagram en Facebook instelt wie wat kan zien. Staat er ergens een foto van jou online waar je niet blij mee bent? Lees dan in ons artikel ‘Foto’s en video’s online publiceren: wat mag er allemaal (niet)?’ wat je daaraan kunt doen.

Fijne Dag van de Privacy!

Wat is jouw beste tip om de gegevens op je telefoon te beschermen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.