Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

foto opslag
Terug naar overzicht
16,763x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

5 manieren voor foto opslag van je smartphone naar je computer

Ook een hoop mooie foto’s geschoten tijdens de zomervakantie? Zorg dan voor een goede foto opslag van je smartphone kiekjes. Wij leggen je uit hoe je deze foto’s eenvoudig naar je computer verplaatst. Zo heb je meer ruimte op je telefoon voor nieuwe foto’s.

1. Ga de cloud in

Ga de cloud inPlaats je je foto’s in de cloud, dan kun je er op ieder moment bij. Of je nu gebruikmaakt van iOS, Android, iPhone, Windows of Mac. Het beste doe je dit natuurlijk via een wifiverbinding om je Sim Only-bundel te sparen. Hoe het werkt leggen we hieronder uit.

Google Foto’s

Installeer de app van Google Foto’s (iOS en Android) om eenvoudig foto’s van je telefoon in de cloud te plaatsen. Voordeel van deze clouddienst is dat het helemaal gratis is, maar let wel op dat de schuif van ‘Back-up en Synchronisatie’ standaard openstaat. Dit betekent dat alle foto’s automatisch naar de Google-cloud worden geüpload. Leuk extraatje: de effecten en filters die de app biedt.

 • Bij Google Foto’s heb je gratis onbeperkte schijfruimte tot je beschikking als je de foto’s opslaat in ‘Hoge Kwaliteit’. Dat is alles onder de 16 megapixel, wat voor normaal gebruik meer dan genoeg is.

Dropbox

Foto’s upload je gemakkelijk met de Dropbox app (iOS en Android) van je telefoon naar je computer. De foto’s die geüpload worden naar Dropbox, blijven op je telefoon staan tot dat je ze definitief verwijderd. Als je foto’s uit Dropbox verwijdert, blijven ze wel in je album op je toestel staan. Dit geldt ook andersom.

 • Dropbox geeft je 2GB aan opslagruimte gratis. Je kunt ook kiezen voor het Pro-account, waarbij je maandelijks 9,99 euro betaalt voor 1000GB.

iCloud

Bij iCloud worden foto’s van de iPhone automatisch geüpload naar iCloud, zodra je een wifiverbinding hebt en de batterij is opgeladen. Zo heb je altijd een back-up van je favoriete kiekjes. Bewerk je een foto, dan is dit op al je apparaten terug te zien. Fijn is wel dat alle originele foto’s in iCloud worden bewaard.

 • Meld je aan voor iCloud en je krijgt gratis 5GB aan opslag. Het is mogelijk om meer opslag bij te kopen vanaf 0,99 euro per maand voor 50 GB.

2. Gebruik een USB-kabel

Een heel simpele manier om foto’s op je computer te krijgen is met behulp van een USB-kabel. De ene kant van de kabel gaat in je telefoon, de andere kant gaat in de USB-ingang van je laptop of computer.

iPhone à Macbook of iMac

 • Na het koppelen van je iPhone met je Mac, wordt de Foto’s app automatisch geopend. Het toont je alle foto’s van je toestel.
 • Kies ervoor om al je foto’s of slechts een selectie hiervan over te zetten op je Mac. Dit doe je door rechtsboven in de app te klikken op ‘Importeer foto’s’.
 • Na het importeren verschijnt de vraag of je de foto’s wilt bewaren of verwijderen op je iPhone.

iPhone à Windows

 • Foto’s vanaf een iPhone overzetten naar een Windows computer doe je via Windows Verkenner. De iPhone vind je terug via ‘Mijn computer’ en vervolgens \Internal Storage\DCIM\100APPLE.
 • Selecteer de foto’s die je naar je computer wilt overzetten of verplaats ze allemaal met één muisklik.
 • Ook is het mogelijk vanuit de computermap foto’s te verwijderen die je niet meer nodig hebt.

 Android à Macbook of iMac

 • Voordat je bestanden over kunt zetten van een Android toestel naar een Apple laptop of computer, installeer je eerst Android File Transfer op je Mac. Dit programma van Google installeer je één keer en wordt daarna automatisch geopend als je je Android aansluit.
 • Op je Android toestel veeg je de notificatiebalk omlaag, tik je op de melding ‘USB voor...’ en selecteer je ‘Bestanden overzetten’.
 • Een Android File Transfer venster verschijnt in je scherm, waarin je bestanden kunt selecteren, verplaatsen en verwijderen.

 Android à Windows

 • Op je Android toestel veeg je de notificatiebalk omlaag en tik je op de melding ‘USB voor...’.
 • Selecteer ‘Bestanden overzetten’ en op je computerscherm verschijnt het venster ‘Bestandsoverdracht’.
 • Bij ‘Apparaten en Stations’ vind je het toestel terug en kun je net als bij een USB-stick bestanden verplaatsen, kopiëren, verwijderen en plakken.

3. Bluetooth

Kabeltje kwijt of geen wifi beschikbaar? Gelukkig bestaat er nog een derde optie: bluetooth. Het voordeel van bluetooth is dat je er geen internet voor nodig hebt. Handig voor grote bestanden!

Windows

 • Op een Windows-computer zoek je naar bluetooth voor bluetooth-instellingen.

Binnen de instellingen kun je de optie ‘Bestanden ontvangen’ aanzetten.

 • Vervolgens verschijnt er een scherm met ‘Wachten op verbinding’. Zet de bluetooth op je Android toestel aan en selecteer de foto’s die je wilt overzetten.
 • Hierna verschijnt de optie ‘Delen’ en kun je kiezen met welk apparaat je de foto’s wilt delen. Op je desktop verschijnt de melding ‘Ontvangen bestand opslaan’.

iOS

 • Op apparaten met iOS werkt het bijna hetzelfde. Op je iPhone zet je de bluetooth aan met een veeg van onder en een klik op het bluetooth-icoontje. Op je Macbook of iMac zet je bluetooth aan via het bluetooth-icoontje rechts bovenin je scherm.
 • Als je op het icoontje klikt, kun je vervolgens bestanden sturen naar je iPhone of iPad, maar ook door je bestanden bladeren.

4. AirDrop (iOS)

Als je een iOS toestel en een Mac hebt, is AirDrop ook een goede optie. Met een veeg van onder vind je het controlecentrum met het AirDrop-icoontje. Je kunt 'm met iedereen of contacten alleen delen. Op je Macbook of iMac zet je AirDrop aan via Finder. Selecteer de foto’s op je telefoon en deel ze via AirDrop. Vergeet niet de foto’s te accepteren op je Mac, zodat ze worden opgeslagen in het mapje ‘Downloads’.

5. Grote bestanden verzenden

Aangezien de meeste emaildiensten je een limiet geven van 25MB, zijn gratis online services zoals WeTransfer, Send Anywhere en Kanssfer een uitkomst als je meerdere foto’s in één keer wilt versturen. Groot voordeel: je hoeft je nergens te registeren en het is helemaal gratis. Maak gebruik van een wifiverbinding om je Sim Only bundel te sparen.

WeTransfer

De app van het Nederlandse WeTransfer (iOS en Android) werkt erg handig als je foto’s naar jezelf of een ander wil mailen. Selecteer de foto’s die je wil versturen, tik het emailadres van de ontvanger in en verstuur tot 10GB aan bestanden. Deze blijven zeven dagen op de server staan. Ook kun je bestanden eenvoudig via de website verzenden.

 Send Anywhere

De app van Send Anywhere (iOS en Android) is geschikt om snel foto’s van je smartphone naar je computer te sturen. Wanneer je foto’s verstuurt, wordt er een koppeling met een unieke code aangemaakt. Deze code is 10 minuten geldig. Wanneer de ontvanger de code invult of op het linkje klikt, zal het gekoppelde bestand worden gedownload. Het bestand wordt daarna automatisch verwijderd. Ook kun je bestanden gemakkelijk via de website versturen.

Kanssfer

Hoewel Kanssfer nog geen app heeft, is de WhatsApp functie bij Kanssfer erg handig. Ga op je telefoon naar de website van Kanssfer als je foto’s wilt versturen. Dan zie je dat er een WhatsApp-icoontje verschijnt. Klik hierop en klik vervolgens op ‘Send on WhatsApp’. Je verstuurt dan via WhatsApp een Kanssfer-koppeling waarmee de ontvanger het bestand kan downloaden of inzien.

Zonder mooie foto’s op jouw smartphone kun je natuurlijk niet met deze tips aan de slag. Benieuwd hoe je de prachtigste foto’s met je smartphone maakt? In dit blog deelt Instagramfotograaf Joost Bastmeijer zijn praktische tips in vier video’s. Handig!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.