Wat zijn servicenummers en wat kost het?

0800- & 0900-nummers noemen we ook wel servicenummers. De meeste bedrijven bieden via dit nummer hun service aan. Denk bijvoorbeeld aan de klantenservice van je verzekering.

Kosten
Het verschilt per servicenummer of je extra betaalt of niet.

  • Het bellen naar 0800-nummers is altijd gratis. De minuten gaan ook niet van je belbundel af. Daarom zie je ze staan als buitenbundelverbruik., maar er worden geen kosten voor gerekend.
  • Voor 0900-nummers betaal je meestal extra. Wat de extra kosten precies zijn, hoor je aan het begin van het gesprek (= de servicekosten). De minuten gaan gewoon van je belbundel af (= de verkeerskosten).

Factuur
Op je factuur verdelen we de kosten onder in verkeers- en servicekosten. Zo zie je precies wat je betaalt:

  • Verkeerskosten: je ziet het aantal minuten van je gesprek. De minuten gaan van je belbundel af. Alleen als je belbundel op is, betaal je het buitenbundeltarief.
  • Servicekosten: dit zijn de gesprekskosten voor het bellen naar het servicenummer. Aan het begin van het gesprek hoor je precies wat de extra kosten zijn.

Bellen naar servicenummers
Om te bellen naar servicenummers schakel je de optie 'Bellen naar informatienummers' in op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Je vindt deze optie onder het kopje Instellingen - Internet en bellen. Het is niet mogelijk om te bellen naar de zogenaamde 'entertainment nummers' als 0909- en 0906-nummers. Dat is een dienst die we niet aanbieden.

Klik hier voor een overzicht van alle servicenummers. Op ons Forum lees je meer over servicenummers.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

.