Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
35,330x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Met deze WhatsApp-groep tips word jij een ware WhatsApp-wizard

Vrienden, familie, werk, buurt, verjaardagscadeaus, vrijgezellenfeesten: grote kans dat je lid bent van meer WhatsApp-groepen dan dat je tenen hebt. Hoe zorg je dat je van alles op de hoogte blijft? Zonder dat je al te veel tijd verspilt en hoorndol wordt van al die notificaties? Simpel: dankzij onze WhatsApp-groep tips, waarmee jij de ongekroonde WhatsApp-groepkoning(in) wordt.

Berichten lezen zonder dat de twee blauwe vinkjes verschijnen

Wil je berichten kunnen lezen zonder dat WhatsApp ze markeert als gelezen? Dan hebben we twee tips. Vraag de spraakassistent – Siri bij iPhone en Google Assistent bij Android – om het bericht voor te lezen. Op een iPhone kun je bovendien de ongelezen chat in het chatoverzicht lang (Haptic Touch) of hard (3D Touch) indrukken om een preview te krijgen.

Wie heeft hoe laat je bericht gelezen?

Wacht jij met smart op een reactie en wil je weten wie je bericht allemaal hebben gelezen en hoe laat? Gelukkig heeft WhatsApp daarvoor een functie (met een tamelijk hoog AIVD-gehalte): druk lang op een bericht – drie bolletjes – Informatie.

Berichten markeren als ongelezen in WhatsApp-groep

Wil jij alvast lezen wat er is geschreven, maar heb je even geen tijd of zin om te antwoorden? Markeer een chat dan, net zoals in je mailbox, als ongelezen. In het chatoverzicht druk je de chat lang in – drie bolletjes – Markeren als ongelezen. Voor de goede orde: dit betekent niet dat de twee blauwe vinkjes bij de afzender terugveranderen in grijze vinkjes, het is puur en alleen een reminder voor jezelf.

Meerdere beheerders

We hebben wat tips voor een bekend probleem: alleen de beheerder kan mensen toevoegen. Oplossing: stel meerdere beheerders aan door op de naam van de groep te drukken – Groepsinstellingen – Groepsbeheerders wijzigen. Selecteer daar iedereen die je tot beheerder wilt kronen. In dit menuutje kun je ook zelf een nieuwe beheerder aanwijzen als de huidige beheerder uit de groep stapt, anders wijst WhatsApp een willekeurige andere beheerder aan.

Tekst opmaken = opvallen

Ben je bang dat jouw berichtjes ondergesneeuwd raken in die stortvloed aan groepsappjes? Maak je tekst dan op in vet, cursief, doorgestreept of monospace. Je kunt dit doen door je vinger op de tekst te houden, dan naar meer opties te gaan en een opmaaksoort te kiezen. Of door de volgende leestekens voor en na de tekst te plaatsen:

 • Cursief: liggend streepje (voorbeeld: _tekst_)
 • Vet: sterretje (voorbeeld: *tekst*)
 • Doorgestreept: tilde (voorbeeld: ~tekst~)
 • Monospace, een apart lettertype: drie enkelvoudige, naar links wijzende aanhalingstekens (voorbeeld: ```tekst```). NB: op de iPhone moet je hiervoor het naar rechts wijzende aanhalingsteken ingedrukt houden.

Live locatie delen in WhatsApp-groep

Zijn jullie ergens als groep en probeer je elkaar te vinden? Gebruik dan de optie live locatie via het paperclipje – Locatie – Live locatie delen. De ander kan dan live volgen waar jij bent. Handig als je op het strand, in het bos óf de hele tijd in beweging bent.

whatsapp groep tips

Snelkoppeling maken naar een (groeps)chat

Gebruik jij een (groeps)chat om de haverklap? Maak dan een snelkoppeling naar deze chat op je startscherm. Op Android-telefoons ga je rechtsboven naar de drie bolletjes – Meer – Snelkoppeling maken. Heb je een iPhone, dan kan het via de Apple-app Opdrachten.

Chats vastpinnen bovenaan

(Groeps)chats die je vaak gebruikt, kun je ook vastpinnen bovenaan in het chatoverzicht. Houd de chat lang ingedrukt en klik dan bovenin op de punaise.

Zoeken in een groepsapp of in alle chats

Wil jij terugzoeken wat er precies gezegd is? Als je alle chats wilt doorzoeken, kan dit via het zoeksymbool (Android) of zoekveld (iPhone) bovenin het chatoverzicht. In een specifieke chat druk je op de drie bolletjes en dan op zoeken.

Beantwoord een bericht in een groepapp privé

Wil je in een privéchat reageren op wat iemand in een groepschat zegt? Tuurlijk, druk gewoon het bericht in kwestie lang in – drie bolletjes – Privé beantwoorden.

Alle foto’s of video’s uit een WhatsApp groep in één keer verwijderen

Superleuk, die appgroep met je vriend(inn)en waarin aan de lopende band babyfilmpjes of memes worden gedeeld, maar het vreet opslag. Krijg je steeds meldingen dat je opslagruimte bijna vol is? Je kunt in één keer alle video’s, foto’s, tekstberichten, contacten, stickers, GIF’s, audioberichten en/of documenten in een chat verwijderen. Ga naar Instellingen - Data- en opslaggebruik - Gebruikte opslag – selecteer een chat - Ruimte vrijmaken – selecteer wat je wilt verwijderen.

Sla foto’s en video’s automatisch níét op in een WhatsApp groep

Voorkomen is beter dan genezen. Kamp je met het probleem dat er veel onzin wordt gedeeld in een WhatsApp groep? Stel dan in dat media zoals foto’s en video’s automatisch niet worden opgeslagen. In een individuele chat of groep druk je hiervoor op drie bolletjes – Contact weergeven of Groepsinformatie (of druk op de naam van je contact of groep) – Media-instellingen – Nee – OK.

Meldingen dempen van groepsapps

Word jij gek van al die WhatsApp-meldingen middenin een deadline? Of tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal terwijl je niks om voetbal geeft? Gelukkig kun je meldingen dempen. Tik in een chat via de drie bolletjes op Stil (iPhone) of Stille meldingen (Android), of houd in het chatoverzicht de chat ingedrukt en klik bovenin op het speakertje met een streep erdoor. Je kunt meldingen gedurende 8 uur, 1 week of 1 jaar uitzetten. Heb je een Android-telefoon? Vink je de optie Meldingen weergeven aan, dan verschijnt het WhatsApp-icoontje nog wel linksboven in je scherm bij nieuwe berichten. Haal dit vinkje dus weg om helemaal geen meldingen meer te krijgen.

Berichten verwijderen

Heb je een verwarrende autocorrectiefout gemaakt, informatie gedeeld die achterhaald is of dronken je ex geappt? Dan kun je het bericht voor iedereen in de appgroep verwijderen door het bericht lang in te drukken, bovenin op de prullenbak te klikken en dan te kiezen voor Verwijder voor iedereen. Let op: dit kan maar tot ongeveer één uur na het versturen van het bericht.

Aangepaste meldingen per groepsapp

Sommige (groeps)chats zijn belangrijker dan andere. Per chat kun je het meldingsgeluid, de trilnotificaties en de meldings-LED aanpassen door op de naam bovenin te klikken en dan op Aangepaste meldingen te drukken.

Mensen uitnodigen via een link

Wil je een groepsapp maken maar heb je niet alle telefoonnummers? Deel dan een link om mensen uit te nodigen voor een WhatsApp-groep. Dat kan door op de groepsnaam te drukken en dan Uitnodigen via link.

Groepsbellen tot acht personen

Het aantal mensen waarmee je tegelijkertijd kunt (video)bellen in WhatsApp is verhoogd tot acht. Voor een audiogesprek druk je in een chat op het telefoontje, voor een videogesprek op het cameraatje. Wil je met meer mensen tegelijk videobellen? Check dan ons artikel over apps voor videobellen.

Reageer op een los berichtje

Zijn er al twintig berichtjes verstuurd in een groepsapp voordat jij je telefoon pakt? Reageer dan op een specifiek bericht door dat bericht naar rechts te swipen.

Iemand taggen

Door een @ te typen en een contactpersoon te selecteren, tag je iemand. Die persoon krijgt dan sowieso een notificatie, ongeacht of hij of zij WhatsApp-notificaties uit heeft staan of de groep heeft gedempt. Plus: als hij of zij de groep opent, verspringt het scherm meteen naar de tag.

Appjes later versturen

Nog zo’n handige WhatsApp-groep tip: verstuur appjes op een later moment. Dat is bijvoorbeeld handig als je iemand een reminder wil sturen. Of je moeder stipt om middernacht wil feliciteren met haar verjaardag. Met de app SKEDit, alleen beschikbaar voor Android, kun je appjes inplannen. Heb je een iPhone, dan kun je hiervoor de Opdrachten-app van Apple gebruiken.

whatsapp groep tips

Kun je uit een WhatsApp-groep stappen zonder notificatie?

Tot slot nog twee tips voor het verlaten van WhatsApp-groepen. Stap je uit een WhatsApp-groep? Dan krijgt iedereen daar een berichtje van, met als gevolg dat sommigen zich aangevallen of beledigd voelen. Helaas is het niet mogelijk om met stille trom te vertrekken. Ben je een groepsapp beu maar wil je écht niet dat mensen een melding krijgen dat je eruit bent gestapt? Dan kun je de meldingen voor een WhatsApp-groep uitzetten (zie Meldingen dempen hierboven). Je krijgt de berichten dan nog wel binnen, maar hebt geen last meer van al die meldingen.

Hoe verlaat je een WhatsApp-groep in stijl?

Dan de laatste van onze WhatsApp-groep tips. Etiquette-experts zijn het erover eens: eerlijkheid is altijd het beste. Het is beter om netjes uit te leggen waarom je vertrekt dan zonder uitleg weg te gaan terwijl iedereen bericht krijgt dat jij de groep hebt verlaten. Is er een WhatsApp-groep aangemaakt voor een bepaald evenement? Dan kun je een laatste berichtje sturen met iets als: ‘Het was leuk, bedankt iedereen! Ik stap nu uit de groep.’

Wil je nóg meer uit WhatsApp halen? Check dan ons artikel ‘Deze Whatsapp trucjes mag je absoluut niet missen’.

Weet jij nog andere goede WhatsApp-groep tips?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.