Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,989x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Van videobellen tot online borrelen: apps om met elkaar in contact te blijven

Het coronavirus zet de wereld op z’n kop. Werken doen we massaal thuis; ons sociale leven vindt bijna helemaal online plaats. Hoe onderhoud je je sociale leven in dit soort omstandigheden? Of beter nog: kun je het zelfs een extra impuls geven? Nou, met apps voor videobellen! Van Pictionary op Houseparty via De Nationale Thuisborrel op Zoom tot poppenkast via Skype: dankzij de volgende tips wordt jouw sociale leven net zo glansrijk als in het tijdperk vóór corona.

Geruststelling: videobellen maakt net zo gelukkig

Vooropgesteld: de coronapandemie is een verschrikkelijke ramp van ongekende omvang. Maar gelukkig wordt er uit iedere ramp wel iets moois geboren. Zingende mensen op het balkon, teddyberen achter het raam, ondernemers die slimme manieren vinden om geld te verdienen: corona maakt veel creativiteit los. En dat geldt al helemaal voor ons sociale leven, dat vanwege het social distancing volledig online moet plaatsvinden. Apps voor videobellen vervullen daarin een sleutelrol.

Wees gerust: Oxford-wetenschappers vonden bewijs dat videobellen net zo goed is voor je brein en geluksgevoel als real-life contact. Daarom vertellen we je alles over apps voor videobellen, zodat jouw sociale leven bruist als nooit tevoren.

Het dak eraf met Houseparty

Tot voor kort totaal onbekend, nu een van de meest gedownloade apps wereldwijd: de videobel app Houseparty (Android en iPhone). Het is een soort combinatie tussen een huisfeestje, een sociaal medium en Skype. Je ziet welke vrienden online zijn en wie er met elkaar videokletsen, zodat je meteen kunt aanhaken (met een maximum van acht personen per party).

 

apps videobellen

Alsof dat al niet leuk genoeg is, kun je ook groepsspelletjes spelen zoals een quiz en Pictionary. Overige toffe functies: snel naar andere groepchats hoppen als daar vrienden zijn te vinden, videoboodschappen sturen naar vrienden die niet online zijn en meerdere party’s tegelijk aanzetten. Zó’n leuke app, logisch dat Fortnite-maker Epic Games de app in 2019 overkocht!

Volgens geruchten op sociale media is Houseparty niet veilig. Zo meldden gebruikers dat hun Spotify-account zou zijn gehackt na het gebruik van Houseparty. De BBC sprak met een aantal cybersecurity-experts, die uitleggen dat de app zo goed als zeker veilig is. Zij vermoeden dat de gehackte mensen overal hetzelfde wachtwoord gebruiken en dat hun wachtwoord ergens is buitgemaakt (niet via Houseparty). Tip: gebruik een wachtwoord app, dan kun je gemakkelijk overal een ander ijzersterk wachtwoord hanteren.

Inspiratie voor een online boost van je sociale leven

Of je nu WhatsApp, FaceTime, Facebook Messenger, Skype of Zoom gebruikt: de videobel app zelf is nogal rechttoe rechtaan. Om de boel een beetje te laten sprankelen, komt het dus aan op jullie invulling. Misschien kun je wat inspiratie opdoen uit de volgende voorbeelden.

1. Borreltijd

De coronacrisis was nog geen week oud of er werd al massaal geborreld via videobel apps. Socialmediabureau A Bigger Circle organiseert bijvoorbeeld iedere vrijdagmiddag om 17.00 u. op Zoom De Nationale Thuisborrel. Deze landelijke vrijmibo trapt af met een gezamenlijke proost op de coronahelden. Daarnaast zijn er talloze particuliere initiatieven, zoals Suzanne Kursten die voorafgaand aan het borrelen ook een virtueel koffie-met-vlaaimomentje had via Houseparty:

 2. Spelletjes spelen

Zoveel binnenblijven? Dat nodigt uit tot spelletjes spelen! Naast de spelletjes op Houseparty kun je – zo laat Eefke Boelhouwers zien – online een spel voor meerdere personen spelen via websites als Steam, waarbij je FaceTime of een andere app gebruikt om te videokletsen. Zoek je nog inspiratie? Lees dan ons artikel over spelletjes apps.

3. Poppenkast of voorlezen via een videobel app

Grootouders hebben het zwaar te verduren in deze crisis. Niet alleen omdat ze meer medische risico’s lopen, maar ook omdat ze hun kleinkinderen op een afstandje moeten houden. Veel opa’s en oma’s gaan door met wat ze al deden, maar dan via videobellen. Zo lezen ze bijvoorbeeld een verhaaltje voor het slapengaan voor, of voeren ze een poppenkastshow op.

apps videobellen

Zoals bij de gelukkige Figo (zie foto). Normaliter ziet hij zijn opa en oma bijna elke week, dus dat is even wennen nu. Gelukkig kwam opa op het idee om zijn befaamde poppenspel – dat hij regelmatig opvoert voor zijn vijf kleinkinderen – nu via Skype te houden. En dat werkt goed, getuige de kreten van Figo!

4. Bob Ross brengt rust in tijden van coronapaniek

Zijn kalme stem, zijn rustgevende levenswijsheden (‘we don’t make mistakes, just happy little accidents’) en zijn talent om in no time een prachtig landschap te schilderen: de kunstschilder, tv-maker en cultheld Bob Ross (1942-1995) is momenteel nodiger dan ooit. Hoe simpel: ga videobellen, zet op YouTube of de tv-zender Viceland een aflevering van The Joy of Painting op, keuvel gemoedelijk, schilder een prachtig landschap en voel die coronastress wegzakken... Aan het einde laten jullie je kunstwerk aan elkaar zien: wie heeft de mooiste Bob Ross geschilderd?

5. Een virtuele boekenclub

Nu je niet meer naar de sportclub, je lievelingsrestaurant of de bioscoop mag, heb je waarschijnlijk een hoop tijd over voor dingen waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Zoals lezen. Breng het lezen naar een hoger plan en begin een virtuele boekenclub via een videocall app. Onze tip voor het eerste boek om te bespreken? Eyes of Darkness van Dean Koontz uit 1981. Daarin wordt beschreven hoe de wereld kampt met een extreem dodelijk virus dat is gemaakt in het Chinese Wuhan…

6. Een online etentje

Alle restaurants zijn dicht, hooguit kun je een maaltijd ophalen of laten bezorgen. Waarom zou je niet virtueel uit eten gaan met vrienden of familieleden? Kook aan beide zijden van de online verbinding hetzelfde gerecht, dek de tafel mooi, slinger een videoverbinding aan, trek een fles wijn open en gezellig virtueel tafelen maar! We zijn erg benieuwd: wat vind jij van de kookkunsten van de chef-kok vanavond ;-)?

Wat je vooral niet moet doen

Wees wel een beetje op je hoede tijdens het videobellen, want een kleine onachtzaamheid kan leiden tot grote online blunders. Zo vergat ene Jennifer in dit – al dan niet in scène gezette – filmpje om haar camera uit te zetten terwijl ze in een Zoom-gesprek met een tiental collega’s ging poepen. Instrueer ook je huisgenoten om goed op te letten. Vooral als zij graag in hun onderbroek door het huis lopen, zoals bij deze Italiaanse dame.

We zien de klassieke grap weer overal terugkomen: mensen die met nette kleding aan hun bovenlijf en badkleding aan hun onderlijf zitten te videoconferencen met hun baas. Welk grapje met videobellen zou jij weleens willen uithalen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.