Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
12,596x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Eindelijk: de handigste wachtwoord apps voor 2018

Vind jij het ook zo vervelend dat je óveral een account voor moet aanmaken tegenwoordig? En dat er ook nog eens allerlei eisen aan je wachtwoord worden gesteld? Het resultaat is dat je constant moet klikken op: ‘Wachtwoord vergeten? Klik hier.’ Sla daarom - voor eens en voor altijd - jouw wachtwoorden veilig op in een wachtwoordmanager. Wij ging op onderzoek uit en zetten de handigste wachtwoord apps in 2018 op een rij.

 • wortel - ‘Sorry, het wachtwoord moet minstens 8 tekens lang zijn.’
 • worteltjestaart - ‘Sorry, het wachtwoord moet tenminste 1 cijfer bevatten.’
 • 10worteltjestaarten - ‘Sorry, het wachtwoord moet tenminste 1 hoofdletter bevatten.’
 • 10worteltjestaartenNOUGOED - ‘Sorry, dit wachtwoord overschrijdt het maximale aantal van 15 tekens.’

 

Dit is waarschijnlijk het moment waarop je een klap op je toetsenbord geeft en wegloopt, mopperend over techniek en - je zet ‘m even lekker dik aan - de moderne wereld in het algemeen. Heel begrijpelijk. Hoe meer accounts je aanmaakt online, die je leven juist makkelijker zouden moeten maken, hoe vaker je kostbare tijd verspilt aan het aanmaken van allerlei wachtwoordcombinaties. En al deze combinaties… vergeet je razendsnel weer. Je hebt jezelf ook vast al weleens voorgenomen om je wachtwoorden nu écht goed te bewaren in een speciale app. Maar welke apps wérken? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Want ook wij gunnen iedereen een frustratievrij 2018.

Veilig en overzichtelijk

Volgens dit artikel heeft de gemiddelde mens 19 verschillende wachtwoorden en 21 online profielen. Maar liefst 80% van alle mensen vindt het lastig om al deze verschillende wachtwoorden te onthouden. Bewaar ze daarom liever in een van de volgende apps.

Dé wachtwoord apps voor 2018:

LastPass (gratis)

Dit is een bekende wachtwoordmanager en pasgeleden is de app helemaal geüpdatet. Met LastPass hoef je maar één meesterwachtwoord te onthouden en de app doet de rest. Wat fijn is aan deze app is het overzichtelijke design, de ondersteuning van touch ID (je kunt dus met je vingerafdruk inloggen) en de opties om ook andere gegevens toe te voegen, zoals je BSN nummer, credit cards, je adres et cetera. Zodra je een account hebt aangemaakt - de laatste dus, beloofd! -  gebeurt er iets magisch: LastPass gaat jouw wachtwoorden resetten. LastPass duikt in jouw email, of je kan zelf websites toevoegen, en reset alle wachtwoorden van websites die je veel gebruikt. Hij vervangt ze door zeer sterke, cryptische codes. De wachtwoorden zijn ook onzichtbaar voor de LastPass servers.

+ De apps is gratis. (Je kunt wel updaten naar Premium voor 1 euro per maand, of een familie-abonnement aanschaffen.)
+ De app werkt simpel en overzichtelijk.
+ Je kunt de app synchroniseren voor je laptop, tablet, computer, smartphone én smart watch.

Je wachtwoorden worden bewaard in de cloud. Hier zit wel een driedubbele beveiliging op, maar sommige critici hebben dit toch liever niet. (Kies dan voor KeePass, zie hieronder.)

KeePass (gratis)

Als je echt de meest veilige optie wil voor je wachtwoorden en deze liever lokaal op je computer bewaart, kun je kiezen voor KeePass. We willen hier wel een klein tech-waarschuwing geven: de website van KeePass ziet er een stuk minder overzichtelijk uit dan die van andere apps. Deze optie vergt dan ook wat installeertijd. KeePass synchroniseert verschillende apparaten niet vanzelf, maar als jij bepaalde gegevens écht alleen op je computer wil bewaren, dan is KeePass de veiligste optie. KeePass is daarnaast gratis en inmiddels ook beschikbaar voor Apple en Android (voorheen alleen Windows), mocht je KeePass ook op je smartphone willen installeren. We gaan hier niet in op de installatie, maar de Consumentenbond bespreekt de app uitgebreid in dit artikel en heeft wél een handleiding gemaakt.

+ KeePass is gratis.
+ Wachtwoorden worden niet bewaard in de cloud, maar op je eigen apparaat.
+ De software is volledig open source: onafhankelijke beveiligingsonderzoekers kunnen de code dus verbeteren.
+ Volgens sommige critici de meest veilige optie voor echt gevoelig materiaal.

 • Vergt wat meer installeertijd. De website kan ook nogal afschrikken (denk: gebruiksvriendelijkheidslevel van zo’n 15 jaar geleden.)
 • KeePass synchroniseert niet vanzelf verschillende apparaten.

DashLane (gratis)

Met DashLane kies je voor de middenweg tussen het gebruiksvriendelijke LastPass en het gecompliceerde KeePass. DashLane wordt op veel review-websites geprezen omdat het net een tikje veiliger is dan LastPass. Zo wordt je wachtwoordkluis in de webapp beperkt tot een alleen-lezen-versie en gegevens worden enkel gedecodeerd in je lokale browsersessie, niet op de server. DashLane is ook gratis en makkelijk in het gebruik. Ook met deze app kun je kiezen voor een premium versie, maar deze is wel wat duurder dan die van LastPass. Helaas kun je alleen verschillende apparaten synchroniseren met de premium versie (3,33 dollar per maand).

+ Volgens sommige reviewers de veiligste optie.
+ Makkelijk in gebruik.

 • Je kunt alleen meerdere apparaten toevoegen als je kiest voor de premium variant (3,33 dollar per maand).

Vergeet mij niet! De wachtwoord manager van Google Chrome

Gebruik je Google Chrome? Dan is de wachtwoordmanager in deze browser ook een goede optie. Nadeel: de gegevens synchroniseren niet met apps op je smartphone (behalve Google apps). Dus als je wil inloggen bij een app op je telefoon, dan moet je eerst via Chrome op je smartphone inloggen op de password-website van Google, het wachtwoord kopiëren en dan weer terug naar de app gaan. Dat maakt deze optie minder gebruiksvriendelijk.

Conclusie: weg met het papiertje?

Laten we voorop stellen dat elke wachtwoordmanager veiliger is dan helemaal géén. Of je nu regelmatig een voor de hand liggend wachtwoord gebruikt zoals Qwerty, of je thuisadres, of dat je al je wachtwoorden op een papiertje hebt: je bent echt beter af met een van deze apps. Kies voor LastPass als je een simpele, veilige en gratis optie voor al je apparaten zoekt. Kies voor Dashlane als je bereid bent iets meer te betalen voor veiligheid en je apparaten wil synchroniseren, en kies voor KeePass als je liever geen informatie in een cloud hebt en niet bang bent voor ietwat gebruiksonvriendelijke software.

Smartphone gestolen?

Je kunt jezelf een hoop ellende besparen als je smartphone gestolen wordt maar je hebt je wachtwoorden goed beveiligd. Toch is het nog steeds flink balen als dit gebeurt. Simyo werkt samen met de overheid aan de Boef-proof campagne: in dit artikel lees je wat je kunt doen als je smartphone gestolen wordt.

Hoe bewaar jij je wachtwoorden?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.